Отговори
# 360
Не, никакви моливници на чина. Вадят каквото им трябва на чина, а моливникът в чантата / раницата и на определеното за целта място. Могат да ги пуснат в джоба със служебната бележка, гимназистите така правят.

# 361
  • В Страната на чудесата
Дребният има прозрачен несесер, използвал го е многократно по състезания. Нещата му ще са в него. Ако му кажат да ги извади, ще ги извади. Прозрачен плик за фризер също е вариант.

# 362
Водата при тях на чина ли е или не може?
Много се притеснявам да не и стане лошо...тогава се пада и цикъл да има...
Моята ще бъде сама в стая, понеже сме самостоятелна форма на обучение по определени здравословни причини. Не знам дали това е добър вариант или да е с други, но това ще е. Ще има 2 квестори и консултант, който ще и помага, ама за какво не разбрах.
Притеснено ми е по - скоро и постоянно го мисля дали ще се оправи с пликовете и ще и кажат ли къде да си напише този номер за идентификация и ЕГН. Дали ще се сети да пренесе отговорите в бланката за отговорите, защото е леко разсеяна. Дали ще и казват колко време остава са знае как да си го разпредели и най- вече да не припадне от стрес...Иначе каквото направи, разчитане на български за езиковата гимназия, защото е х3. Математика не е силната и страна. Офф, дано всичко мине добре и да ни зарадват на рождения и ден на 1 юли с хубави точки по БЕЛ.
Май вече почвам да се филмирам си мисля, но не говоря пред нея да не я стресирам излишно.

# 363
Моята е рожденичка точно на математиката. Каквото такова. Сама ще е, с консултант. Принципно квесторите са длъжни и да напомнят за оставащото време, да пренесат децата отговорите си, да си огледат хубаво, а на края започват да подканят да приключват, защото  на края на времето трябва всички да са приключили и запечатали. Водичката е до тях, могат да пият по всяко време. Понеже детето е със СОП, нищо че е самостоятелна форма на обучение, може и да го пуснат при нужда до тоалетна. Дано в училище се усетят и да дадат първо на отделените със СОП деца, че моето в четвърти клас го бяха оставили последно, а това е много време за тях под допълнително напрежение.
Консултантът се полага на децата, което имат по-специални нужди. Може да разясни нещо, което не разбират в условието, да помогнат на детето да достигне до отговора, да успокоят, според вида на увреждане и за други неща помагат.

# 364
Аз мисля да й дам пакетчета захар вместо шоколад . Страх ме е да не нацапа нещо .

# 365
  • София
Русалке, същият е математикът, да, но не мисля, че има някакво участие в математическото творчество у нас, някаква дарба свише ще да е. Да можеше и при тезите и преразказа да се прояви, но - уви.

Скрит текст:
Нашият е категоричен, че за дерминанти не им е говорено (но може и да не е чул, знам ли). Относно спорната Мадлен - интересно, че той я хареса .Беше замествала две седмици миналата година и за това време изкара две шестици при нея. Може би, ако беше титуляр, нямаше да е точно така. Но като дисциплина било "ужасно" - ако ти паднела химикалката и станеш да я вдигнеш, гонела от клас (това последното, по преразказ). 

# 366
Русалке, същият е математикът, да, но не мисля, че има някакво участие в математическото творчество у нас, някаква дарба свише ще да е.
Хайде и аз да се изкажа по въпроса в скрит текст.
Скрит текст:
Голямата ми дъщеря беше при Мадлен в 5 клас, не в математическа паралелка, защото тя така и не пожела след 4 клас да кандидатства в такава. Мадлен като си я хареса нея и още едно момиче от класа, водеше ги непрекъснато на математиечски лагери с математиците, малко против волята им, накрая дъщеря ми взе да й отказва, защото нямаше амбиции в тази посока. Мадлен й даде обаче много стабилни основи, независимо от ужасния си характер. Да, дисциплинита при нея е желязна, което донякъде е много добре, но не одобрявам изпадането в крайности - например на едно дете му беше изпиукал Вайбър в час, заради което Мадлен дала на целия клас 5-минутка върху непреподаден материал, в резултат целият клас имаше двойки, които после си ги брои за оценки. Беше стигнала дотам, че беше издърпала ухото на един съученик, майката писа жалби, но нищо не се случи, просто премести детето. Най-интересното за мен е, че малката ми дъщеря пък много хареса Мадлен и точно при нея изкара една от малкото си шестици по математика миналата година, когато тя заместваше нашия прочул се титуляр. На титуляра, освен другите му странностти и фактът, че не е математик, дисциплина в класа така и не се установи, той просто не може да се справя с деца. Най-много съжалявам, че малката не се падна при Юлия Душкова, при която голямата беше в 6 и 7 клас. С прекрасни впечатления за нея съм.

# 367
Мама Ру моите адмирации за емпатията, спокойния тон и усърдието с което обясняваш на всички притеснени майки.🌸🌸🌸
 Тези, на които им е втори и трети път този цирк, са " стари кучета". Благородно завиждам.😁
На твоята девойка пожелавам много много успех. На всички деца пожелавам това. ❤️Силно вярвам, че всеки ще си намери мястото, въпреки майка си понякога - хи, хи.
Младежите са помазани - поне цикъл нямат, но девойките, милинките........
Ние днеска "дръпнахме колчето" - на поход, после с мен на кулинарна работилничка за дребни дечица, която ще водя аз, сладолед ще ядем (аз много не бива, уж режим, ама за каузата и сладолед и бЕло и кот требе... )
Та днска сме отпуска.
Утре ще дават бележките.
Оформени оценки още няма. За кога чакат тези хора незнам.🤦

Последна редакция: нд, 16 юни 2024, 19:13 от *FIORE*

# 368
  • В Страната на чудесата
По темата в скрития текст - някой назад беше писал, че на М.Х. и Д.Д. отдавна им е време за активна почивка. Напълно споделям. Дори смятам, че атмосферата в училището като цяло, значително ще се подобри без тях.
Мързи ме да го слагам в скрит текст. Stuck Out Tongue

И един въпрос по същество - тезите нали са само върху седмокласния материал?

# 369
При нас в училище правиха пробна матура по БЕЛ / не в клас, ПМ за всички 7-ми класове, участваха деца и от други училища/. Тезата беше от “Серафим” на Йовков:
“Хубаво си е то , мойто палто - продължи той с някаква особена радост в гласа си.”

# 370
FIORE, за първи път ми е като майка, също се притеснявам и вълнувам дали детето ще се събере и концентрира, ще има ли подкрепата на консултанта при нужда, как ще се държат квесторите... В четвърти клас всичко беше наред и изкара 78%, но сега самата тя казва, че тогава е било по-лесно. И да, не по всичко в прогимназиален етап имаше добра подготовка. До голяма степен ми помогна, че имаме план спрямо възможностите й, отделно и резервен вариант при ниски резултати. За добро, за зло, няма да е в силно желано / елитно училище и това донякъде действа успокояващо. Като всеки родител искам детето ми да се представи добре.
Като учител съм обръгнала от изпити - вътрешни, НВО, ДЗИ - рутина ми е, може би и затова съм по-спокойна като знам как изглежда отвътре изпита.

# 371
  • Пловдив

И един въпрос по същество - тезите нали са само върху седмокласния материал?

И аз щях да питам това: тезите само върху материал от 7 клас ли са?

# 372
Никъде няма информация, че тезата е само върху материал от 7. клас.

# 373
  • при моите любими
Мойто момче ми писа от школата. Върнали са му пробния от междучасие. Втора част 35 точки, първата има 3 грешки, една на задачата 17, с условие 1 просто число ли е или не. И то даже си е задраскал, верния отговор. Дано се събере и не направи най-глупавите възможни грешки на изпита. Просто знам, че той сам ще се ядосва много. Притеснил се е малко за БЕЛ. Хич не му се отдава писането на теза и използването на ключови думи. Знае ги произведенията, но дар словото му е   много зле, на преразказите също, едни повторения реди, все това му е подчертано навсякъде. Оплаках се.

# 374
С 3-4 изречения разталкувайте какво е внушението на стиха : нека таз свобода ни бъде дар

Изразът е от одата "Опълченците на Шипка", написана от Иван Вазов. Цитираните думи са част първата смислова част на творбата . Употребената повелителна частица "нека" внушава идеята за клеветите, че не сме се борили за своята свобода. Лирическият говорител изпитва огорчение и гняв към упрекниците, които ни съдят затова, заради някои трагични моменти от нашата история . Той ги упреква затова, че лъжат, защото макар и тези лоши моменти в миналото ни, ние сме воювали за нашата свобода.

Това е тезата на моята от последния пробен, като е оценена с максималните точки.

Според нея цитата не е бил от най-лесните, даже очакваше по-малко точки точно на тази задача.

Общи условия

Активация на акаунт