Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 47 910
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета =) . Включвам се с желание да споделя моя опит и да помогна на някой, който се чувства толкова залутан, колкото бях аз в началото 😅 . Започнах да си водя дневник и да описвам всичко, през което сме минали аз и мъжът ми. Надявам се да е полезно 🙂 https://from-ivf-to-baby.blogspot.com/

# 136
Благодаря за споделеното, lena. Каква е тази такса за ЦАР? Два пъти съм кандидатствала тази година и не съм плащала нищо.

# 137
Аз като пусках документите от NewLife ми казаха, че има такса за кандидатстване от 30лв. Може да зависи и от клиниката, не знам.

# 138
Моята такса в Надежда беше 60 лв

# 139
Момичета, като взимате хормона ите инжекции от клиниката и нямате възможност да ги сложите веднага в хладилник имали ли сте проблеми? Днес си ги взех, но не се прибрахме веднага, ане сме от София и пътуваме. Много е горещо, а знам, че трябва да се съхраняват в хладилник. Притеснявам се да не съм ги прецакала от топлото.

# 140
Благодаря за информацията. От клиниката ли ви подадоха документите? Ако е така, вероятно е тяхна такса за въпросната услуга. Поне така предполагам.

Лимончелка, на нас ни казаха до колко часа трябва да приберем инжекциите в хладилник. Това беше март месец, така че има разлика в температурите. Какво пише на листовката за съхранението? Предполагам сте пътували в кола, с включен климатик.

# 141
Да, аз ги оставих в клиниката и те си ги изпращаха...явно наистина си е тяхна такса.
На мен като ми дадоха инжекциите съвсем помежду другото ми казаха да ги държа в хладилника, докато се прибера ми отне половин час, а в Пловдив е 40 градуса...едва ли ще е проблем за няколко часа.

# 142
Благодаря за информацията. От клиниката ли ви подадоха документите? Ако е така, вероятно е тяхна такса за въпросната услуга. Поне така предполагам.

Лимончелка, на нас ни казаха до колко часа трябва да приберем инжекциите в хладилник. Това беше март месец, така че има разлика в температурите. Какво пише на листовката за съхранението? Предполагам сте пътували в кола, с включен климатик.
Не ни казаха до колко времe, а в Надежда не ни ги дават с упътване. Зареждат ми писалката за съответните дни и после я нося за ново зареждане. Надявам се, че не е проблем. Имаше климатик, но не знам колко градуса е максимума.

# 143
Кой е препарата?

# 144
Puregon и генотропин

# 145
Листовките повечето ги има в нета.

От листовката на Puregon:
Съхранение при фармацевта
Да се съхранява от 2°С - 8°С (в хладилник). Да не се замразява.

Съхранение при пациента
Имате две възможности:
1. Да се съхранява от 2°С - 8°С (в хладилник). Да не се замразява.
2. Да се съхранява до 25°С (стайна температура) еднократно за период от време не повече от 3 месеца.
Отбележете датата, на която започвате да съхранявате Puregon извън хладилник.

И от листивката на генотропин:
Как да съхранявате Генотропин
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Преди разтваряне

Да се съхранява в хладилник (2°С до 8°С).
Да се съхранява в картонената опаковка, за да се предпази от светлина.

Преди употреба продуктът може да бъде изваден от хладилника, без да се връща обратно, за период от максимум 1 месец при температура не повече от 25°С, но след този срок трябва да се изхвърли
.

# 146
Здравейте момичета някой ползвал ли е Оргалутран и къде се бие инжекцията ?😊

# 147
Момичета, от къде си набавяте кломифен цитрат, освен примерно от манипулационната на болницата? Не ми се ходи до София само за тях, а ги намирам единствено във сайтове за фитнес.

# 148
Аз поръчвам от гръцката аптека Промахон на вайбър, пристигат със Спиди за 2-3 дни и струват към 3-4 лв за опаковка.

# 149
Момичета, от къде си набавяте кломифен цитрат, освен примерно от манипулационната на болницата? Не ми се ходи до София само за тях, а ги намирам единствено във сайтове за фитнес.
В сайтовете за фитнес добавки ги има, аз от тях поръчвам.

Общи условия

Активация на акаунт