Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 32 467
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Много зависи какво му е казала - дали е казала, че иска 70 см шкафове, или е казала, че иска шкафове, закриващи мозайката. Щом не се е карала имам леки съмнения как е била дефинирана задачата.

# 496
Точно така, няма да платя ако не е изпълнено заданието.И съм го правила.

# 497
  • София
😂 😂 😂 А как ли пък ще ме принуди да доплатя и приема нещо, което не отговаря на договорката ни... Най-мнищо да не оправи и да изгоря с предплатата, която обикновено покрива материалите и е солидна.

# 498
Малеее, какви съчинения за мислите на майстора😆
Доколкото се вижда, кухнята е добре направена и е смехотворно да се твърди, че майсторът хлъцнал като видял къде се пада цокълът. Неслучайно мебелистите работят в милиметри, чудесно знаят кое, къде и как точно ще се получи. Ако не е знаел, щото и такива има, щяха да висят врати и да има фуги колкото магистрала Тракия.
Изобщо не е коректно да ти направят добра кухня и да не платиш, защото подът ти е смотан не по вина на мебелиста. А и аз, като ЧС се съмнявам, че е при поръчката е казано това като основно изискване.

# 499
  • София
Всичко се крие в уговорката. Дори тпва коректно ли е или не да не платиш...

# 500
Преправянето не е кой знае каква философия- по-дълбок плот и една страница за колоната. Ако майсторът беше сгафил, щеше да си го оправи за 4-500лв, а не да рискува да не му платят и да го разнасят, като некоректен.
Сега погледнах пак кухнята- плътно до тавана и без водобран. Това не е майстор, който не знае къде "ще му се падне" цокълът.
Аз така ги определям, щом може без лайсни, водобрани, бленди и глухи шкафове, начи е кадърен колега😂

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 15:07 от Чи лу

# 501
Аз не доплатих за 2 вградени гардероба, които даже познат прави, като уговорката беше да са до тавана.Мериха, смятаха- ок, ще стане, накрая едни 30см горе-долу, останаха отгоре да събират прах.Много се ядосах, тези само вдигнаха рамене и не им доплатих.Сега нищо не може да се направи за този гаф.Нито да се сложи бленда, нито надстройка.Много грозни ги направиха.

# 502
Ееее, 30см е ужас. То се губи смисълът от поръчката, такива ниски има във всеки магазин, а и са много по-евтини. Обикновено оставят 8-10, щото трябвало да се изправи гардероба. И който не знае, че е абсолютна лъжа им се връзва.
Има поне два начина за правенето на гардероб от земята до таванЯ. Аз дето съм никва ги знам, пък някои майстори се правят на три и половина и лъжат яко. Връх бяха моите предни мебелисти, които ми направиха такъв преди 16-17г, а преди 3-4 казаха, че не можело.
Ми добре, чао😆

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 15:20 от Чи лу

# 503
Затова казах, че ако е имало уговорка изрична, ще върна да се преправя или няма да доплатя.Иначе винаги давам заслуженото.

# 504
Подминавай пък и ти де като не ти се чете.
Ааа, как да не ми се чете, то такива бисери не са за изпускане😆

# 505
Сега погледнах пак кухнята- плътно до тавана и без водобран. Това не е майстор, който не знае къде "ще му се падне" цокълът.
Аз така ги определям, щом може без лайсни, водобрани, бленди и глухи шкафове, начи е кадърен колега😂
Липсата на лайсна пък щото е една философИя, недей пита. На мен лично не ми е мерило за кадърност. Всеки с неговото си. Нашият майстор навремето отлично знаеше, че лайсната може да се избегне. Самият той каза: "това е отживелица". Което не му попречи да изблъска 10+ см цокъл. Смях.
Аз пък гледам доколко има наблюдения отвъд така наречените стандарти. Има ли, правил ли е... може и да става нещо. И пак не е сигурно. Щото каквото и да си говорим бавно им увират главите. Майсторята още правят венециански мазилки, окачени тавани и ъгли в банята с лайсни.

# 506
Майсторята още правят венециански мазилки, окачени тавани и ъгли в банята с лайсни.
Защото после получателите на услугата като се похвалят в групите за ремонт, един на 100 се осмелява да им каже реално какво мисли, и поне още 200 го наскачват, че е важно жената/мъжа да са доволни и няма ти да им живееш в имота и що не си покажеш ти твоя, да те ввидим в ква дупка живееш😅 най-важно е че са го правили с много любов 🤣

# 507
И златните ръце на мъжа ми…🙃

# 508
Майсторята още правят венециански мазилки, окачени тавани и ъгли в банята с лайсни.
Защото после получателите на услугата като се похвалят в групите за ремонт, един на 100 се осмелява да им каже реално какво мисли, и поне още 200 го наскачват, че е важно жената/мъжа да са доволни и няма ти да им живееш в имота и що не си покажеш ти твоя, да те ввидим в ква дупка живееш😅 най-важно е че са го правили с много любов 🤣

Хаха, баш така си е. Много добре обобщихте.
Обаче окачените тавани са си още в тренда, даже и при най-добрите дизайнери.
Има даже и лед осветление, дето ММ му казва като дискотека.
И хората се изтрепват да го правят това. Всяко второ жилище е такова.

# 509

Това с пишещата боя е интересно, благодаря!
Друго нещо умуваме сега. Долу на кухнята се вижда старата мозайка, която не е на 1 ниво с паркета. Паркета сме го изциклили и се чудим как да скрием мозайката. Колкото и да мине напред челната дъска на кухнята, все се подава малко мозайка. Аз си мисля да я боядисам /гледала съм дори и тук из форума как се боядисва мозайка с бяла боя и шаблони/  и да сложим малка преходна лайстна. Мъжа ми иска да сложим някакво килимче пред самата кухня, но то ще се мърда и пак ще се вижда...
Дали ще стане ОК с боя и запечатване с лак отгоре? На коя марка е подходящо и въобще какво да направим, за да е визуално красиво.
Аз съм  "ЗА" боята + плюс лайстна за разминаващите се нива. Доста ще е неудобно да се стъпва там като цяло като работиш на плота, но добре, че е за нощувки. Ако няма да е много шарено може и шаблон да вземеш някакъв. Иначе и аз съм чела, че се минават с лак отгоре. Бих избрала да е сатен, за да не лъщи.

Общи условия

Активация на акаунт