Страх от раздяла

• 7 977
  • 192
  •   1
Отговори
# 120
Държавните ясли отпадат, защото...?

# 121
  • Melmak
Държавните ясли отпадат, защото...?
не са приели детето.

# 122
Да, така е. Продължавам да обсъждам с него и се опитвам да го убедя във всички предимства на това да започне да ходи на ясла.. не съм се отказала от това

# 123
Съвет: бягай от мъже, които считат детето за пречка!Има доста свестни мъже с големи сърца, които биха се задомили с теб и приели детето ти.
Добри или лицемерни?
Да те питам ? Ако имаш доведена дъщеря и родна дъщеря. Няма ли да правиш разлика?

# 124
Съвет: бягай от мъже, които считат детето за пречка!Има доста свестни мъже с големи сърца, които биха се задомили с теб и приели детето ти.
Добри или лицемерни?
Да те питам ? Ако имаш доведена дъщеря и родна дъщеря. Няма ли да правиш разлика?

Аз съм имал сестри от други майки, просто деца на баща ми. Щом между тях не съм правил разлика, ква разлика да правя между деца? Grinning

# 125
Добри или лицемерни?

Аз съм имал сестри от други майки, просто деца на баща ми. Щом между тях не съм правил разлика, ква разлика да правя между деца? Grinning
Ще ти кажа един стар лаф.
Кръвта на вода не става.

# 126
Много пъти сме я засягали тази тема тук във форума и многократно съм заявявала становището си: ако един човек не те приема, защото имаш дете, значи не те иска достатъчно! А такъв човек пък на теб не ти трябва! Голяма е заблудата, че мъж или жена може да е на първо място! На първо място винаги са децата и те са истинското богатство на човека!!!Както казваш: кръвта вода не става!
И този човек , който бъде приет в семейството на жена с дете, трябва да е наистина много специален , за да бъде допуснат от жената при детето й!!! А не обратното- жената да чака някой да приеме детето й! Няма такова нещо! Тя избира дали човекът е достоен да бъде приет в нейното семейство с детето й/ децата й!

# 127
Принипно си права в един идеален свят. В реалността обаче, дори и някой мъж или жена да има връзка с някой с дете, той също би искал в един момент също да има негово. И тогава си проличава делението, понякога повече, понякога по-малко, но това е чисто естествено състояние - няма как да не обичаш най-много своето дете. Дори и да се опитваш да не се усеща това, няма как да е различно.
Със сигурност има много разведени хора, които създават после хубави семейства.

# 128
Соулче, аз не говоря, че можеш да обичаш абсолютно еднакво децата! Да, може би няма как! Но може да полагаш еднакви грижи за тях, нали така?
И тук говорехме за това, че едва ли никой няма да иска авторката ако се разведе, защото е с дете!
Няма такова нещо!
Вече много хора се развеждат, имат деца, събират се с по-подходящи партньори с деца или без и т.н. Това не е пречка за повечето.
За някои все още може да е! Затова сме различни хора! Но не е редно да обобщаваш по собствения си мироглед.

# 129
Възможно е партньорът, който е отгледан без баща, да повтаря модела на липсващия вкъщи баща, без да го осъзнава.

# 130
  • София
Т.е. преди детето ти си И работила, И домакинствала?
И защо напусна работа по време на майчинство, когато то ще ти бъде прекратено и съвсем ще зависиш от мъжа ти? Не можеше ли да се преместите, без да напускаш работа, докато не ти изтече цялото майчинство?

# 131
Т.е. преди детето ти си И работила, И домакинствала?
И защо напусна работа по време на майчинство, когато то ще ти бъде прекратено и съвсем ще зависиш от мъжа ти? Не можеше ли да се преместите, без да напускаш работа, докато не ти изтече цялото майчинство?
Не съм прекратила договора си и в момента получавам майчинство за втората година. Но няма как да се върна на тази работа, защото е в друг град.

# 132
А може и да можеш.. ако решиш. От теб зависи.

# 133
Много пъти сме я засягали тази тема тук във форума и многократно съм заявявала становището си: ако един човек не те приема, защото имаш дете, значи не те иска достатъчно!
Ама той си я приема, тя него не приема.

# 134
Нацедила си се, сега спасението ти е да се върнеш на работа, детето на ясла, било то и частна. Няма ли някаква помощ за не приетите деца?

Общи условия

Активация на акаунт