Страх от раздяла

• 7 987
  • 192
  •   1
Отговори
# 135
Много пъти сме я засягали тази тема тук във форума и многократно съм заявявала становището си: ако един човек не те приема, защото имаш дете, значи не те иска достатъчно!
Ама той си я приема, тя него не приема.

Ама то детето си е негово, няма какво да приема.....

Нацедила си се, сега спасението ти е да се върнеш на работа, детето на ясла, било то и частна. Няма ли някаква помощ за не приетите деца?

Всъщност наистина има такава помощ. Моя позната се възползва преди 2-3 години от нея, ако не бъркам около 300 лв.

# 136
Има компенсации за неприетите деца в държавна ясла, но трябва да са записани в лицензирана частна ясла.

# 137
Къде верно ги намирате тези екземпляри? Аз винаги съм искала да съм "принцесата" в една връзка, колкото и егоистично да звучи. И не че не правя нищо, напротив, просто съм леко мързелива и ако не се включва и партньора специално за домашните задължения, да сме се заринали. И да ме натирят в друга стая на почивка...Бил си е зле този мъж винаги, чак такива промени не стават от днес за утре. Защо изобщо се обвързвате с хора, които не ви обичат? Ако един човек обича, няма да го спрат нито деца, било то негови или не, нито работа, нито каквото и да било. Човек трябва да е щастлив, само тогава атмосферата около него е позитивна. И стига с тая кръв и всякакви архаични глупости. Семейството не се избира, но се избира партньор, приятели и т.н. и в доста случаи те са много по-стойностни от семейството, от което си произлязал.

# 138
Не става дума за него. Казаха, че ако се раздели няма да намери после мъж, който да я приеме с дете!

# 139
  • Washington,USA
Ами да се оправя сама. То не е всичко са имаш връзка с някой. Има повече неща в живота от това.

# 140
Абсолютно

# 141
  • Washington,USA
Недай Боже да срещу друг и той да и направи дете и да си бие шута и авторката ще се чуди какво да прави с две деца.

По-добре сама.

# 142
Щом я е страх дали после някой щял да я приеме с дете, значи за нея е най-важно да има връзка, без значение каква. Затова и са зле отношенията им в момента. Този човек винаги се е държал зле, но тя е била обсебена да има връзка поради някакви си нейни причини, а него това го е устройвало. Има такива хора и това е техният избор.

# 143
Според мен страхът и е основно че ще остане без средства и ако зареже този екземпляр, трябва задължително да се е подсигурила с друг. Все пак знаем си че в България голяма част от жените мъжете им ги хранят.

# 144
Брей, коя е пък тази ГОЛЯМА част жени, дето мъжете им ги хранят в България? Около мен масово си блъскат наравно, че и вкъщи и с децата опъват каиша.

# 145
На първо време авторката трябва да действа в посока осигуряване на финансова независимост. Не се знае колко дълго мъжът й ще й бъде мъж, не съм оптимист, че ще си запазят семейството. Видно е, че той е егоист и жена и дете му пречат. Ако тя не му бие шута, той ще го направи.
А за притесненията дали ще си намери друг - изобщо не трябва да са на дневен ред. Ако се появи след време - хубаво, ако не се появи - пак хубаво. Авторката трябва да може сама да се оправя - както сега, но и финансово.

# 146
Брей, коя е пък тази ГОЛЯМА част жени, дето мъжете им ги хранят в България? Около мен масово си блъскат наравно, че и вкъщи и с децата опъват каиша.
Излез малко извън София или отвори джоба.

# 147
Извън София съм, в реалността, та няма нужда да отварям каквото и да било.

# 148
Джобса исках да кажа. Те може и да работят, но колко ли изкарват. Авторката ако можеше сама да се издържа, нея и детето, нямаше да търпи плужек. Повечето в такава ситуация стоят и търпят. Само който гледа сам дете знае за какво става въпрос.

# 149
Хайде да видим. Млада жена на 26 г. Здрава и с живи родители. Не са болни или стари (поне не е споменала за  такова нещо).
И не вижда какво решение да вземе?
Не е свършил света.
Все нещо може да измисли.
Тя не гледа сама дете. Сама щеше да гледа дете, ако нямаше мъж, ако нямаше родители, ако нямаше никой.

Чуди се как ще почне работа, като детето после можело да се разболее.. Какво ще прави. Ами то така ще е до първи клас. Дотогава все този страх, че може да се разболее.. ще се чуди и мае и ще вегетира до плужека ли?

Авторке, имате ли образование, професия? Не изглеждате жена, която не е учила нищо. Някакви умения, занаят, хоби?

Общи условия

Активация на акаунт