Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 84 616
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 620
  • София
Появиха се училища и паралелки в приеммон.
Не ми се струва възможно/вероятно да работят уикенда....на кой му се плаща овъртайм? Simple Smile
Когато тече кампания, няма почивен ден. Колегите, които проверяваха НВО по математика за 10. клас започнаха работа в събота.

# 1 621
Сега ги разсекретяват, поне по бел, по математика не знам...

# 1 622
Faviana, при мен се появиха и двата реда- за олимпиада и състезание

# 1 623
Faviana, и при наборката се появяват и двете, но са над 60%. Даже аз си мисля, че би трябвало директно да се появат преизчислени точки към макс. 100 резултатите от олимпиади и модулите от Чакалов, но това си е мое предположение.

# 1 624
  • София
Аз също надникнах днес. Ясно е, че няма да е уикенда, но "сърце юнашко не трае..." Satisfied
Появил се е и при сина ми допълнителен ред за състезанието на НПМГ. В петък до късно вечерта го нямаше. Явно наистина си работят и в момента.
В понеделник може би ще ги изкарат сутрин рано заедно с връчването на първи мандат от Президента.
Дано ни е на късмет Джулай морнинга и всяко дете да бъде доволно и щастливо с резултата си. Нека точките при всички са повече от очакваните.

malina07, години наред, откак следя 4класната кампания за прием, винаги момчетата са осезаемо по-много от момичетата. В последните години не ми е вече в полезрението, но не вярвам да са се променили нещата.
Затова изказах предположение, че тази година, когато вече и НПМГ ще излъчи 7 класници, най-вероятно момчешките високи резултати ще са повече.

# 1 625
Момичета, ще помоля някой друг да пусне следващата тема от утре, че аз няма да мога. Трябва да е 30.06-07.07.

# 1 626
И ние цяла година се борим за ТУЕС, а изобщо не се бях замислила, че това може много да стесни избора за университети след това. До колкото четох коментарите тук, след 12 клас ще може спокойно да кандидатства, където си иска в БГ, но за чужбина изборът ще е ограничен. Дали пък да не го насоча към испанската и да го чакам след още няколко години сам да реши дали наистина иска да бъде програмист или нещо друго ще грабне интереса му. Сега ми говори за компютри, но си личи че е по-скоро, защото е пристижно и модерно.

След ТУЕС има ли ограничения за кандидатстване навън Холандия или другаде СХ?

# 1 627
  • София
И ние цяла година се борим за ТУЕС, а изобщо не се бях замислила, че това може много да стесни избора за университети след това. До колкото четох коментарите тук, след 12 клас ще може спокойно да кандидатства, където си иска в БГ, но за чужбина изборът ще е ограничен. Дали пък да не го насоча към испанската и да го чакам след още няколко години сам да реши дали наистина иска да бъде програмист или нещо друго ще грабне интереса му. Сега ми говори за компютри, но си личи че е по-скоро, защото е пристижно и модерно.

След ТУЕС има ли ограничения за кандидатстване навън Холандия или другаде СХ?
За едни университети определено има (примерно Айндховен, Делфт), за други - не, като тези други най-често са така наречените приложни.  В Нидерландия съществува разделение на  типове ВУЗ, каквото у нас няма и което също предполага проучване.

# 1 628
Бих искала да попитам на какво дължи популярността си Испанската гимназия в СФ. Доколкото разбирам малък процент от децата, които я завършват продължават образованието си в Испания и още по-малък процент продължават да използват езика след завършване. Надявам се да не приемете въпроса ми като заяждане...по-скоро любопитство...

# 1 629
  • София
Не е само хорариумът. В много академични университети изобщо  няма опция за прием с диплома от професионална гимназия. Някои направо си го пишат в условията, че не приемат кандидати с професионално образование или че дипломата трябва да е academic stream, което е същото /дипломата от професионална гимназия не е такава/. Други не го пишат изрично, но изискват определен профил /обикновено математика и физика/, а в професионалните гимназии няма профили. Обикновено най-много ограничения има за инженерните специалности, вкл. компютърните науки, някъде и за икономическите. В приложните уншверситети няма проблем за прием.

Абсолютно съм съгласна. За всички изследователски университети в Нидерландия, приемът е свързн с изискване за завършена гимназия  - точно дипломата трябва да е academic stream. Изискват се и определен хорариум по математика при това далеч не само за технически специалности ( дъщеря ми учи психология и за нейната специалност също имаше изискване за минимум  300 или 350 часа математика ). Така че със сигурност диплома от професионална гимназия е пречка за академичен  - изследователски университет за Нидерландия. Това ограничение не важи за приложните университети. Там приемите са лесни и няма такова ограничение.

# 1 630
По един и същи предмет ли?
Иначе и аз виждам от двата вида редове, но по различни предмети.

# 1 631
  • София
Момичета, ще помоля някой друг да пусне следващата тема от утре, че аз няма да мога. Трябва да е 30.06-07.07.
Аз ще я пусна по-късно довечера.

# 1 632
По един и същи предмет ли?
Иначе и аз виждам от двата вида редове, но по различни предмети.
Да , по география

# 1 633
Може би допълнителните редове, които виждаме отдолу, да са различни при различните деца? При нас са от обл.кръг на олимпиадите по физика и математика

# 1 634
Различни са, разбира се. Аз имам само 1 доп ред от изпита по география.

Общи условия

Активация на акаунт