"Обичай се!" Или как да имаме самочувствие, когато цял живот са ни учили да се мразим сами?

• 9 513
  • 171
  •   1
Отговори
# 135
успех Rockstar . голям терор. ужасна работа.

# 136
  • София
Преди около 2-3 месеца го бях прочела някъде това, че ако успеем да прекъснем контакт с нарцисиста, ще ни издири със съд.
Точно така стана, откакто смених месторабота, не го бях нито виждала, нито чувала. Мейлите - не ги отварях.Това стана началото на май. Делото е заведено в началото на юни.

# 137
Rockstar, издирва те, понеже му четеш мейлите. Храниш му душичката. Извинявай, но не си го отсвирила. Откъде иначе ще знаеш какви обиди сипе?
Твоя филм съм го играла и 100% знам, че спреш ли кранчето, човекът схваща много бързо, че номера не минава и не само престава с тормоза, ами и след година - две става любезен и възпитан като един джентълмен.
Спираш да четеш. Спираш да говориш. Ставаш глуха и няма, ааа и сляпа за неговите вопли и след 1 година ми пиши пак да ми благодариш Simple Smile

# 138
И аз някъде четох, че нарцисиста търси внимание. независимо какво внимание , но да пивлече внимание. Дори да значе че е негативно пак целта му е той да е в обектива.

# 139
Децата над 10г се изслушват в съда. Така, че синът ти ще каже при кого иска да живее и това ще бъде решението на съда. Няма какво да се притесняваш.

# 140
И аз някъде четох, че нарцисиста търси внимание. независимо какво внимание , но да пивлече внимание. Дори да значе че е негативно пак целта му е той да е в обектива.

Точно. Един нарцис с това  се храни. Аз като игнорирам майка ми, почва едно тръшкане, манипулиране, реване, обвиняване, обиждане и тн.
Тя само от мен получава внимание. Иска реакция, независимо каква.

# 141
  • София
Децата над 10г се изслушват в съда. Така, че синът ти ще каже при кого иска да живее и това ще бъде решението на съда. Няма какво да се притесняваш.
Мая, много се надявам на това! 🙏

# 142

Ама това не ти е най-големия коз! Ти си добра и грижовна майка. Съдът се е нагледал на отмъщения на пощурели, отхвърлени половинки. Няма страшно - няма да ти вземе детето. Просто му е нужно да те разлюлее, за да точи енергия!

# 143
Защо изместихте темата на Ариел?
Роки нека си пусне нейна.
Ариел, понеже си ми симпатична въпреки цялата си гневност и упорита нужда да мразиш (обикновено се поражда от силната нужда от обич и липсата ѝ), ако съзнанието ти стигне степен, в която ти самата се приемеш каквато си – гневна, необичана, амбициозна или пък не и така нататък, ще приемеш и родителите си. И повече грам ням ада ти пука.
Процес е, не се насилвай, просто си дай шанс и карай с бебешки стъпки в емоционалния си личен план.

# 144
Ариел, не с цел да обиждам, но родителите ти са посредствени хора. Няма начин да ги промениш. Приемаш, че желанията и разбиранията им също са посредствени. Най-добре не споделяй много информация с тях и по възможност по-рядко се чувайте. Подкрепа да чакаш от тях - абсурд. Те просто не могат да си надскочат нивото. А ти след като отдавна не зависиш от тях, не трябва да зависиш и от мнението им.

Посредствени хора?! Знаеш ли колко “умни и интелигентни, добре възпитани, с елитни професии и въобще - от каймака” се провалят в социалната (не професионалната) реализация? Много! Да, провалят се като родители, провалят се като хора.
От позицията на каква точно си позволяваш да определяш нечии родители като посредтсвени? По какъв начин те засяга това?

# 145
  • Paris, France

Съдът много трудно променя споделено родителство на издръжка + родителски права само за единия. Трябва този, когото лишават от права да е в затвора или въдворен в психиатрия за дълго, нещо подобно. Другото е самото дете да го иска по някаква причина и животът с тебе да се отразява зле на здравето, успеха в училище, нещо такова.

Осъди нахалника поне да плати разходите по делото!

Съжалявам за всичко, през което преминаваш, но колкото и да е тежко, ще е още максимум 3 до 5г и после край. Край. Няма за какво да те търси 🤣. Тогава да видиш цирковете!

# 146

Ариел, понеже си ми симпатична въпреки цялата си гневност и упорита нужда да мразиш (обикновено се поражда от силната нужда от обич и липсата ѝ), ако съзнанието ти стигне степен, в която ти самата се приемеш каквато си – гневна, необичана, амбициозна или пък не и така нататък, ще приемеш и родителите си. И повече грам ням ада ти пука.
Процес е, не се насилвай, просто си дай шанс и карай с бебешки стъпки в емоционалния си личен план.

Да, така е. Детето, което не е научено да се обича се превръща във възрастен, който мрази.
Родителите ми също са били необичани деца (разказвали са ми и двамата).
Няма как такива хора да станат с магическа пръчка любящи и грижовни родители.

# 147
Нищо. Аз вярвам, че можем да нарушим матрицата и затова вярвам и в "сбърканите" хора.
Ти ще си по-различна от родителите си. Heart

# 148
Обърках се за какво е темата, последните 3 страници изобщо не са по казуса на Ариел. Мъжът на Роки го дъвчем из целия форум по всички възможни теми. Човекът заслужава отделна тема.

Ариел, и на мен си ми симпатична. Блъскаш се, бориш се, сполитали са те нещастия и на всичко отгоре си с неадекватни родители. Моите също са такива. Майка ми, с която съм живяла беше някакв брутален тиранин. Излязох рано от къщи и я отрязах напълно. Вече 30 години не комуникирам с нея и така ще си остане до края. С баща ми поддържам контакт, но то е благодарение на втората му жена и нейните роднини. Иначе и него щях да отрежа. Определено не съм израснала като обичано и подкрепяно дете и много ми личеше.
Моят начин да се справя беше да отрежа тези хора от живота си или да намаля контактите до санитания минимум. За нищо не искам съвети, пари, не позволявам да ми се правят анализи и не обсъждам планове за бъдещето. Говоря с баща ми за времето, какво ще ядем, каква кола съм си купила, кога ще им отидем на гости. Всички решения взимам сама, ако си счупя главата, знам че съм сама. Подкрепа нямам, ако падна, така че съм се научила да внимавам. Да ти кажа, доста си се харесвам вече. Късно се научих, но по-добре късно, отколкото никога. Аз съм оправен човек, интелигентна съм, с отлично образование, ценят ме в професията ми, емигрирах в чужбина, изобщо доказах се пред себе си. Това ми изгради самочувствие и вяра в себе си. Знам, че мога с всичко да се справя. Нищо не ме плаши. Все още се съмнявам понякога, премислям нещата прекалено много, имам някои черни моменти, но това предполагам е нормално за всеки човек.

Доста разхвърляно стана, но главното за мен е да се развивам, да си поставям цели и да ги постигам. Няма как да се мразя, когато виждам какво съм постигнала. Съветът ми е да се фокусираш върху собственото си израстване. Не гледай назад в миналото, не мисли кой какво ти е казал някога и как те е обидил. Това са само думи на някакви хора, на които толкова им е бил капацитета. Те не могат да те определят по никакъв начин. Това можеш да направиш само ти. На твое място бих прекъснала контакти с тях.

# 149

Общи условия

Активация на акаунт