Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 535
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Утре съм при АГ и ще види резултатите.
До сега не съм имала проблем и не чувствам нищо. Смея да твърдя, че водя доста спокойна бременност. Не пия никакви хапчета, дори и витамини (може и това да е проблем не знам) . Кръвното ми е нормално. Не знам килограмите дали имат значение, започнах 80 сега съм 86. На 26г. съм.
Бях се настроила, че всичко ще е наред и за момент не съм мислила друго до сега , но днес доста се притесних, като прочетох из интернет.

# 361
Не се притеснявай преди да си говорила с лекар. Може да е нещо далеч по-безобидно от прееклампсия.

# 362
Аз утре ще ходя за обременяване с глюкоза и другите изследвания за тромбофилия и щитовидната жлеза (стандартните на 3 седмици) и ми е едно такова гладно още от сега. Утре сутринта ще е мъка. Друго си е да закуся 2 филийки с нещо на тях 😆

Момичета, пиша в стария си пост с развръзка след изследванията. Щастлива съм, всичко е в норми. Призля ми сутринта след като изпих 75 гр разтворена глюкоза в 300 мл вода. Отврат. След второто вземане на кръв (9:00) почна да става жега и се прибрах за малко у дома да легна, че почна много да ме рита и боли. Иначе стоях на пейка пред лабораторията първия час.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 11:52 от anichka.bs

# 363
Ехо...На почивка ли сте,мързелувате ли...За първи път от снощи няма мнения в темата.Аз днес бях на ЖК и всичко е наред.Плацентата е горе вече,над бебето.Само че от 4-5 дена вдигам леко кръвно(130/90,140/95),както и днес при д-ра.Той много се притеснява от прееклампсия.Нищо друго не го плаши,но това състояние каза,че няма овладяване.

# 364
Не е зле да те прати профилактично при кардиолог, аз ходих. Мери си кръвното 2-3 пъти на ден и записвай. Недей обикаля много в жегите, пий повечко вода и без солени храни.
Пусна ли ти изследвания за прекламсията някакви?

Аз да се оплача, че не мога да спя. Събудих се от жега, от киселини. Като пусна клим. пък ми става хладно. Спах от 2 до 5 само снощи.
Гладихме днес бебешки дрешки с майка ми.

# 365
Вярно, притихнали сме нещо.

Lunatichka, предписа ли ти доктора някакви мерки или кръвното е под наблюдение засега?

Blackwhite1, мина ли прегледа?

Аз, много емиционална напоследък. Поплаках си миналия уикенд, поплаках си този, днес сутринта пак 🤷🏼♀, но пък сега ми е паднало. Казват “някой път се изхвърля през очите”, пък иначе не плача без солидна причина, сега се умилявам от нещо или се разстройвам от нещо и си поплаквам.
 Стана ми и мъчно как не позволявам на майка да плаче като се разделяме 😍, но като не съм знаела какво е да си майка 🤷🏼♀, а просто не искам да я виждам да тъжи и да плаче.

# 366
Мая и аз съм така, на клипчета плача за бебенца даже. 😁🥰

# 367
Цитат
Цитат
ans9898, защо се притесняваш от втвърдяването на корема? Аз също го имам все по-често, но ако е безболезнено се дължи на подготвителните контракции Бракстън Х. На последния преглед питах следящия ме АГ и той ми каза, че няма повод за притеснение ако няма болка. С първата бременност също ги имах, в трети триместър ми причиняваха дискомфорт, въпреки, че нямаше болка, все едно някой ми стискаше корема с менгеме. Дори ми каза да не пия нищо друго освен магнезий, защото така матката се подготвя за истинските контракции

Притеснява ме да не се скъсява шийката от това втвърдяване. Иначе самото то не ми създава дискомфорт.
Ще лежа максимално много и ще видим дали ще има ефект.

Момичета, нещо от сутринта...странна режеща болчица ми се появи....
Но дори не знам как да я опиша. Аз затова не казах и на АГ като се чухме, защото наистина не знам как да опиша...

Сякаш тръгва отнякъде долу, може би от влагалището, нз...появява се за 2 секунди е изчезва..и така от сутринта досега...
Странно е, че не мога да опиша какво се случва...
Някоя от вас случайно да е усещала същото?

Ans, И аз имах подобни болки в 6 месец, но бяха много за кратко и еднократни бих казала, докато ставам, лягам или се намествам. Казаха ми, че  е нормално при разширяването на таза, връзките и тн. Обаче, ако е някаква ритмична болка на интервали, според мен е по-добре да споделиш с АГ. При мен беше нещо като режеща точно отдолу, някъде навътре (колкото и тъпо да я описвам) Grinning или в двете страни ниско долу на корема. Вече съм втора седмица на 7 месец, и бих казала, че по-скоро отшумяха.

Аз да питам, някоя мама ще ражда ли в Майчин дом - София?
Здравей аз ще раждам в Майчин дом

# 368
Момичета,от къде взимате дрешки, или от кой сайт за бебчетата

# 369
  • Sofia
Момичета Вие пазарували ли сте уреди от немския амазон?
Аз по принцип до сега не съм имала лош опит с нито един сайт от друга държава, но ме притесняват някой от коментарите, че изпращат използвани уреди.

# 370
И аз ще раждам в Майчин дом.

Вие как мислите, обикновена или Вип стая?
Нямам идея как вървят цените сега, преди 14 години бях в обикновена стая с други две родилките, сега се замислям.
Насочили ли сте се към определени доктори там?

Досега не съм поръчвала нищо  от чуждестранен сайт, струва ли си наистина? Доволни ли сте?

Днес ни пристигна новият хладилник, нямам търпение довечера да обърнем вратата, да го нивелираме и да го включим. Simple Smile

Бебето ме рита повечко тези два три дни, а от вчера имам чувството че коремът и стомахът ми се разтеглят толкова много, сякаш ще се качат в гърлото.

Аз в тези жеги гледам да не излизам след 10 сутринта, и преди 10 вечерта, а когато ми се налага е обикновено в колата с климатик на макс.
Чакам резултатите  от изследването за тромбофилия и ми е притеснено.

# 371
И аз съм станала по-чувствителна, снощи плаках на филм, а сцената не беше кой знае колко сърцераздирателна.

Vesi iva, аз купувам дрешни основно онлайн, от Next и vertbaudet, и от двата съм супер доволна. Само не знам как стои въпросът с доставка до България.

vaflichka, аз съм поръчвала доста неща от немския амазон, но откъм техника нямам много опит, само за Нутрибулет се сещам. Не би трябвало да имаш проблем, по принцип пише refurbished ако е използван продукт, върнат в гаранция.

# 372
+1 за чувствителността, аз съм супер емоционална и се разчувствам лесно. По-лесно се ядосвам също.

От немския амазон сме поръчвали много пъти, даже основно техника, всичко винаги е било в отлично състояние с гаранция.

Ние сме на море иначе, малко ни поомръзна, но детето се забавлява. Мислим да спираме с почивките това лято докато не се появи бебето. Планирам за по уикенд да отскачаме на планина и до там. И вече нямам търпение да си започваме ремонта на жилището, почти не остана. Горе-долу се очаква по времето, когато се роди бебето. Аз нищо не съм поръчвала и подготвила все още, средата на август последно ще си ползвам оставащи отпуски и приключвам с работата. Така че август и септември имам достатъчно време да подготвя всичко.

# 373
И аз съм завършено чувствителна откакто съм бременна, по принцип рядко плача на филми, примерно, но преди няколко дни падна сериозен плач на една сцена от филм.

За немския Амазон, аз поръчвам редовно, често и дребни уреди. Даже ей-сега ми пристигна поредната пратка Simple Smile Много съм доволна, никога не е имало проблем - за всички години само веднъж са ми губили пратка (възстановиха ми пълната сума), и веднъж са ми пращали използвана ютия, която върнах. Всичко останало е било на ниво, а и за мен лично е много удобно да имам възможност да връщам, ако не ми харесат нещата.

# 374
От всякакви сайтове пазарувам, стига да ми хареса като цена и артикул. Сега чакам поръчка от бенетон, пуснали са всички детски дрехи на 50 %. За възрастни не гледах изобщо.
От години пазарувам от Англия, Испания и други страни. Ако имат доставка до България е идеално. Иначе не се занимавам вече. Преди пращах всичко на адрес в Лондон и от там ми препращаха, плащах ги с карта предварително, но вече има голямо разнообразие и на други места. За близнаците на 80% от покупките ми бяха от Англия.

От немския амазон само една шевна машина съм поръчвала. За друго нямам спомен.

Общи условия

Активация на акаунт