Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 596
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Moonlit на мен ми казаха да не ям вечерта преди изследването въглехидрати и ще го правя в четвъртък. После сподели какво са ти казали. Аз също съм вегетарианка и ми е ограничено приемането на храни с протеин и НВХ е трудно постижимо. Притеснява ме, че ме очаква глад до края на бременността. За сега ендокриноложката само ми забрани вечер плодовете. Но ям през деня понякога и сладко, хапвам пица, паста, хляб... Тази вечер отново бях на паста. Поне спрях да качвам по 1 кг за седмица.

# 346
Става въпрос за сензор за непрекъснат мониторинг на глюкозата (CGM). Слага се подкожно, не се усеща нищо и се носи 2 седмици, после се сменя. Предава стойностите на кръвната захар на апликация или на специално апаратче в реално време, тоест се вижда графика на захарта през цялото време, а не само след хранене и тестване.
Изглежда така на ръката:
Скрит текст:
Поисках си рецепта от ендокриноложката, за да видя как се движи захарта преди ОГТТ, тя пък ми даде рецепта за толкова сензора, че ще ми стигнат до края на бременността. Полезно е, за да се види как реагира тялото на различни храни и дейности. Например оризът ми вдига повече кръвната захар от картофи. Ако дълго време не съм правила спорт, кръвната захар ми се вдига след спорт, защото се изхвърля складираната глюкоза от мускулите. Избягва се и боцкането с глюкомер по няколко пъти на ден.

# 347
  • Sofia
Момичета, някой знае ли кога и къде ще има отново сесии за бременни в София през юли и август?

# 348
Dana, такъв сензор се носи от хора с диабет. Не разбрах, ти имаш ли диабет или просто го носиш ей така?

# 349
  • UK
CGM нося аз веднъж годишно, за да видя как реагира тялото ми на захарта и по този начин си следя общото състояние. Сега също ще си поръчам, намирам го за много полезно да се носи 1-2 седмици дори и от здрави хора. Стресът влияе изключително много на нивата и на глюкозните пикове, както и липсата на движение.

# 350
Sweety, нямам диабет, процедирам като Льоли.

И преди съм носила по същата причина, за да си сверя часовника.
Сега четох една книга за хранене по време на бременност. Там се обсъждаха различните методи за тестване на гестационен диабет и кой колко е точен. Реших да понося пак малко сензор, за да видя къде се движа, особено след 20 г.с. когато инсулиновата чувствителност намалява.

# 351
Аз съм от Пловдив, но ми излезнаха две събития в София и Бургас, ще ги сложа като скрийншот
Момичета, някой знае ли кога и къде ще има отново сесии за бременни в София през юли и август?

# 352
Някой запознат ли е с теорията и техниките  на хипнораждането? Аз се бях записала на лекция, но закъснях с 40 мин 🤦🏼♀. За сметка на това научих, че не е нужен физически преглед за разкритие преди раждане и родилката може да откаже, но е помощно средство, когато наистина се налага. Например, признак на започващо раждане е пурпурна линия над опашката и това, в повечето случаи на раждания без епидурална.

За техниките на хипнораждане ми остана или да си купя онлайн курса (никак не си падам по онлайн обучения) или да се ровя.

# 353
Привет.

За острата режеща болка ниско долу, и аз имам от известно време, някои дни по-често, друг път само от време на време. Убедена съм, че бебка ме рита по шийката на матката и е от това. Днес се е завъртяла напречно, както забелязаха на женската консултация. Все още имат място бебоците, широко им е и се въртят както си искат. Дадох кръв за изследване за троомбофилия, че тромбоцитите  пак са завишени. Записах и час при нов хематолог, но чак за 13 август има свободен.

Жегата е голяма, не се диша.

Кога е Денят на отворените врати в Майчин дом?

# 354
Момичета, белтък в урината много ли е лошо? Днес ми излязоха резултатите и пише позитивен на белтък в урината.

# 355
Мая, и аз съм му хвърлила око на това хипнораждане и искам да ходя на курс, че да науча повечко за него. Междувременно, Олга Дукат е писала по темата, виж тук:

https://www.olgadukat.com/%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%bc%d0%be%d0%b6%d … 0%be%d0%b4%d1%8a/

Аничка, ще споделя след прегледа с радост, вече съм пратила въпросите и изследванията през Хийли и чакам отговор.

BlackWhite, доколкото знам, това е един от маркерите за потенциален риск от прееклампсия, но се гледа заедно и с други маркери като кръвно налягане и кръвоток към матката, за да може да се прецени.

# 356
Мая, и аз съм му хвърлила око на това хипнораждане и искам да ходя на курс, че да науча повечко за него. Междувременно, Олга Дукат е писала по темата, виж тук:

https://www.olgadukat.com/%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%bc%d0%be%d0%b6%d … 0%be%d0%b4%d1%8a/

Аничка, ще споделя след прегледа с радост, вече съм пратила въпросите и изследванията през Хийли и чакам отговор.

BlackWhite, доколкото знам, това е един от маркерите за потенциален риск от прееклампсия, но се гледа заедно и с други маркери като кръвно налягане и кръвоток към матката, за да може да се прецени.

Moonlit, благодаря ти, точно от тези писания на Олга Дукат ми се запали интереса.

# 357
Момичета, белтък в урината много ли е лошо? Днес ми излязоха резултатите и пише позитивен на белтък в урината.

Пусни още 1 урина, при мен бяха объркали

# 358

Пусни повторно и задължително обсъди с АГ. Имаш ли повишен риск от прееклампсия?

# 359
С предишната ми бременност имах белтък в урината, бях подпухнала много и имах високо кръвно. Мисля, че тогава ме накараха да събирам 24 часа урина или 12 бяха?? , за да изчислят точно колко грама белтък отделям. Наблюдаваха ме и контролираха лекарствата, а целия девети месец прекарах в болницата, но това беше и заради други проблеми, не само заради албумина в урината.. Финалът е дъщеря ми, здравичка Слава Богу.
Знам, че трябва да се хапва повече белтък, за да се компенсира загубата му, има и на хапчета.
Като се следи всичко и има строг контрол, 
продължаваме напред.

Общи условия

Активация на акаунт