Как да постъпя, дразня се

• 15 701
  • 327
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ехее, завидях му на лирическия герой
Пет дни на спокойствие, и като се прибере, мама и булка се надпреварват да го обгрижват. Какво става през другото време, дреме му.
Защо не се преместите двамата където работи?

# 91
  • Terra incognita
Защо не отидете да живеете в града, в който работи? Не е далеч от акъла.
Няма да мога,затова търся съвет, не знам какво да правя, като се изнесем ктде ще идем,

# 92
А защо не отидете в града, в който той нощува пет от седем дни?Той на работа ли спи? Там няма ли квартири? И щом е доходна работата му, не може ли една квартира да плаща, в името да имате хубав брак, а ти защо е невъзможно да си оставиш бизнеса, в името на спокойствие и по-добър семеен живот?
Или пък, на какъв компромис си склонна ти, за да живеете по-добре?

# 93
Къща си имал, но всъщност повечето време живее и работи в друг град??? Предполагам работи в строителството, не че това има значение. Т.е съвсем логично е да се изнесете в големият град, където работи, освен ако няма там някоя трета любов/маминка.

# 94
Защо сменя градовете често, работят на различни места

# 95
  • София
За него добре, ама ти тогава защо стоиш у майкини му?

# 96
  • София
Няма да мога,затова търся съвет, не знам какво да правя, като се изнесем ктде ще идем,

Ето затова двама души, преди да се оженят, трябва видят могат ли... как да го кажа... да бъдат впрегнати в едно рало.
Ако наистина сте стабилна двойка, сядате само двамата и започвате да обсъждате как да се изнесете, колко пари ще ви струва, къде ще идете, квартира ли ще е, апартамент ли ще купувате. И го избистряте заедно, защото семейството не е само аху-иху.
Ти вече си отписала единствения логичен и трезв вариант - да живеете отделно. Защо? Свеки няма да стане по-добра, няма да те хареса. Ако знае, че е имало и караници, циркове, спане при вашите, връщане - хептен забрави тая жена да те погледне с добро око, тя вече е решила, че ще разбиеш сърцето на маминия златен. Може и вече да прави ходове, за да те изпъди, а ти да не се усещаш.

# 97
Аааа, разбрах, той си носи пижама, защото работи в друг град и го няма цяла седмица. Малко акъл се иска, но навреме.
Мила авторке, имаш два варианта :
Първо : свекървата ти си е у тях си и може да си прави, каквото си иска. Като иска пижами ще сменя, като иска обувки ще пере.
Ти не си и вкъщи там, жалко, но е факт.
Така че няма как ти да определяш правилата. Слез на Земята!

Второ : Като не ти изнася, се изнасяш. Мъжа ти се държи като едно голямо бебе, което вие се борите, коя повече да го дондурка и на него явно му харесва.
Той като изкарва повече пари се изнасяте на квартира или си харесвате имот и къде с ипотека, къде със спестявания може да си уредите да живеете сами и вече там ти може да казваш кое как да бъде.
Ако си умна ще избереш втория вариант, иначе живота ще ти е ад.
Щом той не може да напусне, местиш се ти при него и все ще намериш начин да си изместиш и бизнеса там.
Ако наистина искаш, ще намериш начин, ако не искаш, ще си търсиш оправдания и отвреме-навреме ще мрънкаш във форума, колко е лоша свекърва ти, макар, че за мен лично жената си е в правото, а на мъжа си трябва да се сърдиш.
И пак да ти кажа: Порасни и слез на Земята, никой не ти е длъжен за нищо!

# 98
Той  сигурно живее в квартири с другите работници, тоест тя няма как да ходи с него.

Единственото, което се сещам, авторке,  е и ти да си стоиш при бизнеса, тоест у вас и да се прибирате в къщата на техните събота и неделя. Но така дом не се гради. Пак е по-добре отколкото да си по цяла седмица на практика сама с майка му и леля му...

# 99
Аааа, разбрах, той си носи пижама, защото работи в друг град и го няма цяла седмица. Малко акъл се иска, но навреме.
Мила авторке, имаш два варианта :
Първо : свекървата ти си е у тях си и може да си прави, каквото си иска. Като иска пижами ще сменя, като иска обувки ще пере.
Ти не си и вкъщи там, жалко, но е факт.
Така че няма как ти да определяш правилата. Слез на Земята!

Второ : Като не ти изнася, се изнасяш. Мъжа ти се държи като едно голямо бебе, което вие се борите, коя повече да го дондурка и на него явно му харесва.
Той като изкарва повече пари се изнасяте на квартира или си харесвате имот и къде с ипотека, къде със спестявания може да си уредите да живеете сами и вече там ти може да казваш кое как да бъде.
Ако си умна ще избереш втория вариант, иначе живота ще ти е ад.
Щом той не може да напусне, местиш се ти при него и все ще намериш начин да си изместиш и бизнеса там.
Ако наистина искаш, ще намериш начин, ако не искаш, ще си търсиш оправдания и отвреме-навреме ще мрънкаш във форума, колко е лоша свекърва ти, макар, че за мен лично жената си е в правото, а на мъжа си трябва да се сърдиш.
И пак да ти кажа: Порасни и слез на Земята, никой не ти е длъжен за нищо!

Проблема е че мъжа категорично е казал, че не иска да се изнася ….
Еми на

# 100
  • София
Аз не бих допуснала да съжителствам с партньор на детето ми, особено в негово отсъствие.

# 101
Пак стигнахме дотам.. на колко години са?
Ако изобщо дойде отговор. На 19? Или на 39? Има разлика.
Авторката има бизнес, добре.
Той спи 5 дни къде? В една стая? В цял апартамент? Това е от значение.

Като има тя бизнес и е близо до родителите й, защо не го привлече в този бизнес? Да го разширят, да са заедно и ако го бъде, ще е на късмет за нея. И за него. За семейството.
Защото засега мъжът й е като ученик, който си носи дрехите за пране на маминка, а авторката понеже се е затъжила за него от понеделник до петък, не дава мръсните дрехи на маминка. Там ли вижда авторката проблема?
Аз го виждам другаде.

# 102
  • София
Помня я другата тема, още тогава прогнозирах, че тая няма да я бъде.
Значи, ако някой ме нарече "боклук" повече няма да стъпя в дома му! Мъжът ми, ако ме иска да ме последва, ако не - приключвам и следващия. А ти не само това, ами и живееш цяла седмица без мъжа си при свекървата?
Е, какво да кажа?

# 103
Нашите имат голямо жилище и има къде да живеем, но той не иска при тях, за да не е заврян зет, иначе има къде, имоти не се продават много тук, затова за да се купи нещо е много трудно
Аз на 29,той на 30

# 104
  • София
Нашите имат голямо жилище и има къде да живеем, но той не иска при тях, за да не е заврян зет, иначе има къде, имоти не се продават много тук, затова за да се купи нещо е много трудно
Аз на 29,той на 30

Кой е този град без квартири и имоти?

Общи условия

Активация на акаунт