Събирам ли червени знаменца?

• 39 923
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 765
Не помага особено в къщната работа; обсебващ е, обвинява я в егоизъм, ако иска да се разходи сама уикенда; като му каже, че няма пари за нещо, твърди, че го лъже; тя си го издържа изцяло у тях, той не се сеща да я отмени за един седмичен пазар...

Мъж да е, ако ще от кал да е, нали така?

# 766
Ако не ѝ е било, да речем ОК с него, то досега е щяла да го разкара. Мъже под път и над път, но други такива с по два апартамента, висока заплата и т.н. явно не са я забелязали.
Защо наистина го е търпяла след като например не ѝ е предложил помощ за лекарството? Това и умрял кон не би го търпял. Има нещо.

# 767
Има много истории на жени, които търпят къде-къде по-лоши мъже - насилници, алкохолици, развейпрахове и тн, като въпросните господа далеч нямат два апартамента и 7k заплата.

И аз не го разбирам, ама ето на, случва се постоянно.

# 768
Според мен той не е разбрал , че ситуацията с лекарството / изследването/, е критична. Зависи тя дали е поставила нещата тогава така, както в темата. Не вярвам мъж, който купува редовно вечеря, води я по заведения, на почивки, да не даде пари на любимата, ако тя е поставила нещата правилно. Има нещо недоизказано тук.
И всички скочиха какъв бил той. Ами кажи му с думи прости - скъпи, имам нужда от ен броя пари за здраве. Нямам ги. Ще помогнеш ли, няма на кого друг да разчитам.
Ама си представям как е било- хъката, мъката, не съм добре, хъката мъката, ама мога и без изследване, ще се справя някак. Кажи му мъжката "дай", а ако откаже , му тегли шута.
Дали въобще човекът е разбрал как се е почувствала тя. Мъжете не разбират от намеци като нас. Трябва в прав текст. И първо важното. В късо изречение. После обосновката.

# 769
Не се притеснявам за авторката, едва ли ще изгуби още много време. Мноого му е набрала и всичко ще следи под лупа, а така не се изкарва дълго.

# 770
Не виждам никакъв смисъл да взимаш мъж за партньо и той да  е едно бебенце, да трябва зъбките да му казваш да си измие.
Аз като разбера какъв е, каква му е била предишната връзка, ми ще ми се отще комуникация с такъв.
Харесваш някого какъвто е, а не тръгваш да го променяш, защото няма да успееш.
Хората са каквито са.
Всеки има някакви черти, които не са хубави, но може да са дребни работи. Ама някой неща не се преглъщат.
Тук се преглъща, чак се дави и продължава.

# 771
Може и да бъркам, но според мен Яна харесва съвсем различен тип мъж - по-доминантен, асертивен, активен във връзката, някой, който знае какво иска и веднъж взел решение, държи на него и действа. Мъжът не е такъв, по-скоро е пасивен и чакащ някой друг да му дава тон (във връзката). Съмнявам се да се промени. Мъж на 35г. Направи услуга и на него, и на себе си, Яна, и приключвай бързо тази мъка, като се убедиш, че няма да се получи (според мен). Колкото повече време прекарваш с него, ядосвайки му се за нещата, които той не е, толкова повече време губиш, за да намериш човека за теб. А и той мисля, че ще е по-щастлив с някоя жена, тип по-доминантна, която обича тя да задава тона във връзката, тя да казва какво да се прави, той само да бъде воден и да изпълнява.

Червените флагчета около него да не споменаваме. По отношение на стиснатостта, само едно друго по-лошо от неговото бях чувала - мъж да заведе дамата на първа среща на ресторант и да плати с ваучер. Поведението на твоя мъж е на второ място по worst ever!

# 772
Аз тая част със "нужното лекарство" не мога много да я схвана и допускам, че И там е било преувеличено.
Извинявай, ти ако имаш наистина нужда от лекарство, изписано от лекар, което трябва да приемаш, изписано ти е и е важно ( а не някакво от типа добавка, което сама си си предписала, защото мислиш, че може и да е добро за теб), няма ли първо него да си купиш и тогава да ходиш да бичиш айляк някъде с гаджето, а после да се цупиш, че то се учудва, че първо това не си направила и не ти дава в ръчица 100 лв да отидеш да си го вземеш. Ами ако е толкова важно, ще се надуваш ли и цупиш на "недосетливия", в место направо да му поискаш? Назаем дори. Пък той нека има очи да си ги иска обратно...
Апартамен под ипотека за мен също не е точно твой. На банката е все още.

# 773
Аз въпроса за лекарството го разбирам така: тя прави намек с цел той да го плати, все пак тя си има други разходи (ипотека, помощ за родители), а не че е било нещо на живот и смърт. Все пак добре печеливша жена би трябвало да може да си купи лекарство.

# 774
Мъжете от намеци не разбират – караш директно.
Или не се цупиш после.

# 775
Аз не мисля, че авторката не е комуникирала добре здравословните си притеснения и той, миличкият, не бил разбрал, че е важно. Влюбеният, читавият мъж е надежден мъж. В момента, в който имаш нужда от него, той е насреща. Вижда и чува всичко много добре и урежда нещата, така че нищо да не ти липсва.

Другото са оправдания. Ако в едни отношения липсва мисълта за другия, внимание към детайла, за какво говорим?!

# 776
Mоже да се върнете на първия пост, за да не си съчинявате "Последната година имах доста здравословни проблеми и спестяванията ми отидоха там. Имало е моменти в които ме пита защо не направя изследване/лекарство което ми е нужно, аз му казвам че не мога да си го позволя в конкретния месец, а той просто си замълчава."

# 777
И защо е тогава цялата тема.
Като си замълчава, очеизбодно е, че не желае или не смята за нужно да помага.
Сега, тя дали ще приеме и я устройват тези "характерности" си зависи от нея.
Затова съществуват устата – ако имаш определени усещания/мисли – да ги споделиш. Виж какво, коте, аз към момента съм затруднена, очаквах да ми помогнеш. Ти как ги виждаш нещата?
Ако се свива човек и чака някой да влезе в кожата му, защото "трябвало да разбира", има да си чака.

# 778
Ако трябва тя да му „спелува” постоянно от какво има нужда, този мъж изобщо не я обича, не се съобразява и не влага и грам мисъл в ежедневието си нея. Защото обичта/любовта си личи в детайлите, дали я има, или я няма. Едно “обичам те, мило”, „много си красива” не означават нищо, ако той иначе демонстрира незаинтересованост.

Вярно, иначе, че някои мъже са си тъпи по природа и е възможно изобщо да не се сещат, но този не ми прилича на такъв.

# 779
Значи, пак чета какво е писала и за пореден път ми прави впечатление, че тя изобщо не е готова да ражда деца на този, или изобщо в момента. Какво семейство с деца, какви пет лева. В същото време се очаква той да мисли за благополучието на  тъст и тъща. Забелязала съм, че много често така се случва, че хора от бедни семейства са с някакъв насаден комплекс - оттам някакво напъване да се доказват. Оттам пък една насмешка и критики към партньора, който няма никаква вина, че не е бил в такова положение. И честно казано само на приказки са големите планове. Авторката силно се съмнявам и с този да издаяни дълго, и следващ читав да намери с тези комплекси за малоценност, които избива.

Ето за мен къде е есенцията:

"Ами аз дете знам дали искам, то не е нещо което имам да изяснявам със себе си. Не искам, ако не намеря подходящия човек до себе си. И искам, ако го намеря и все още съм в такава възраст, че да мога. Ако не мога примерно, с инвитро не бих се занимавала, не ми е толкова зор детето. Щастлива ще съм и без, пък ако имам - супер. Лично за себе си говоря, разбира се.

Така че, аз по-скоро искам подходящ за мен партньор. Затова не гоня някакъв биологичен часовник, въпреки някои от коментарите които бяха назад Simple Smile

Да добавя: не го бутам защото съм се разбързала за деца, а го бутам защото не искам да живея в отношения-бардак и искам да видя на какво е готов. "

Общи условия

Активация на акаунт