Събирам ли червени знаменца?

• 39 903
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 795
Казвам че печеля малко и ме съмнява че има много жени, които печелят по 10к на месец и това е окей. Това беше изречението.

# 796
"Със залата 2600, от които 1300 ипотека и останалото сметки, ами не... не мога да си позволя пътувания и процедури, но пък съм щастлива със стабилността която съм си осигурила сама. До преди 2 години финансово проблеми нямах."

и после:

"Обичам си работата, въпреки че получавам по 10к на месец. "

Ти май съвсем ни взе за мезе.

# 797
Той пък е с основно образование, но супер бизнесмен Sunglasses

Абсолютно и не му минимизирам успехите. Просто "постижения" са относително понятие. И когато критикуват за сметкаджийство и кой какво е постигнал в живота, ами.. трудно. Щото равен старт не е имало. Така че и двамата сме постигнали много, спрямо това откъде сме започнали.

Това е. Ще спра, че вече много хейт се събра.

Благодаря ви на всички за мненията и отговорите! Наистина го оценявам Two Hearts

# 798
Яна, ти сериозно ли получаваш 10 хиляди на месец, изплащаш ипотека 1300 лв. и въпреки това нямаш сериозни спестявания, които да ти покрият едно заболяване? Нещо не ми се връзва. И основното образование на приятеля ти, да не е всъщност средно?
P.S. Опитах се да си изтрия коментара, но не ми даде. Така че ще добавя, че стана ясно, че Яна НЕ получава 10к на месец. Продължавам само да се питам нейния приятел дали е само с основно образование, или Яна обърка основно със средно?

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 11:59 от Acid_Burn

# 799
Най-вероятно Яна е искала да напише, че НЕ получава 10к, ама...

п.п. Образованието няма отношение към бизнес нюха. Познавам наистина добър бизнесмен, който е ... с основно.
Е, за управител на БНБ няма да стане, но неговия си бизнес добре развива. И не му е наследствен.

# 800
Яна, вие сте фундаментално различни.
Не мога да си представя толкова образована жена да живее с някакъв недоучен.
Дали не те има за трофейна жена.
Хайде, за него ясно, че му вдигаш нивото, ама ти какво търсиш с такъв. Тук вече и аз съм в шах.

# 801

Именно.... но търсят хейт.

# 802
Яна, нещо съвсем се размина...нали ти оставаха 1300 след ипотеката, сега изведнъж 10к. печелиш.
Написала е, че НЕ получава 10к!
Яна може ли да опишеш ситуацията с лекарството, защото тя е най-скандална. За другото с побутване тук и там според мен може да се напаснете. Успех!

# 803
Човек от заможно семейство с основно образУвание?
Толкоз да не е могъл да изкласи с тези заможни родители? Да не е бавноразвиващ нещо? Щом и при тях не можел сам да отиде...
Авторке, едно с друго не ти се връзва. Но поздравления за измислената история, над която се упражнихме в анализ и писане.

# 804
Много от вас виждат корист в авторката. Аз от самото начало никъде не видях. Нито някакви подбуди да си оправи фин.ситуация благодарение на него.
В даден момент ти идва "байгън" от факта, че някой ти се е качил на главата. Натрупва се гняв. По принцип не би трябвало изрично да се казва - ти плати това, аз онова. Но човекът е недосетлив и/или си прави тънки сметки. Битовизмите и логистиката все друг ги водил, не той.
Ако и с изрично казване пак се ослушва, чак аз се кефя...напусни, пич Grinning

# 805

Именно.... но търсят хейт.
Ами не, не е хейт. Явно не осъзнаваш, че се получи сериозно противоречие с досега написаното от теб.

# 806
Много от вас виждат корист в авторката. Аз от самото начало никъде не видях. Нито някакви подбуди да си оправи фин.ситуация благодарение на него.
В даден момент ти идва "байгън" от факта, че някой ти се е качил на главата. Натрупва се гняв. По принцип не би трябвало изрично да се казва - ти плати това, аз онова. Но човекът е недосетлив и/или си прави тънки сметки. Битовизмите и логистиката все друг ги водил, не той.
Ако и с изрично казване пак се ослушва, чак аз се кефя...напусни, пич Grinning
И понеже ти идва байгън и ти е толкова тежко, се местиш при него. Виждам, че се е коригирала. ОК, но пак има някои наистина много странни противоречия в тази история. Тя с 3 висши, 4 езика печели по-малко от 10к на месец. Той - прост и недоучен, дето и Г@за не може сам да си избърше - бизнесмен. Как да не цъка човек с език. Satisfied

# 807
Понеже вече се намекваше, че тя има полза от тази връзка, нещата рязко се обърнаха.
Ако е истина, значи мъжът трябва да ти вее с палмово листо, само че си в дома му. Съвсем описанието сега противоречи на твоето за силните страни - никаква амбициозност не виждам през целия му живот, нито средно има (ако не си се объркала за основното), нито е заслужил парите си. Той е така нареченият "парашутист".
С три висши и четири езика се примиряваш с много малко - и за мъж се отнася и за работа.
Никакъв хейт няма.

# 808
  • София
Авторката просто е изпуснала едно "не". Дори по смисъла на околните изречения става ясно, че е имала предвид, че НЕ взима 10к (например частичката "въпреки", не се връзва с това да взима 10к и да харесва работата си, защото и двете са нещо положително и няма как едното да е написано като противопоставяне на другото).

Авторке, моля те не се връзвай на хейта и не се обяснявай пред хора, които само търсят за какво да те захапат. На мен лично историята ти ми е интересна и ми се ще да видя как ще се развият нещата с вас. Дали връзката ще тръгне в положителна посока или ще се превърне в ценен урок, и в двата случая има какво да спечелиш от всичко. От теб зависи. Ще се радвам да пишеш по-нататък какво се е случило.

# 809
Тя ще тръгне, вероятно. Въпросът е колко ще изкара. Едно че за него съм скептична че и да си промени поведението ще го държи за дълго. Друго че и тя е натрупала доста разочарование, а ако съм аз щях да добавя и обида. Което доста вдига летвата, над която тя би се почувствала че нещата са наред. Ще трябва да се преодолее натрупаното до сега, че тепърва от там да се градят добри впечатления.
Подозирам че младежът ще се е върнал към старото държане (минимум) преди да се стигне до тази повратна точка.
Та той още от самото начало е застанал на позиция че не бива да допуска някой да му пипне паричките а трябва да си ги стиска. Последните 2 години не е плащал сметки, препарати и прочие битовизми а е бил като дете с джобните си за бонбонки. И сега да трябва да почне и да дава за домакинство... Не си представям че ще му хареса особено Grinning
Дано да не съм права, ще ми е интересно и на мен и бих се радвала ако нещата се развият добре. Но и аз се присъединявам към съвета да не бърза да си отдава апартамента под наем...

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 12:21 от natka

Общи условия

Активация на акаунт