Събирам ли червени знаменца?

• 39 921
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 720
Според мен проблемът идва от доста голямото разминаване в приоритетите им.
За нея това са: здравето, инвестицията в личен дом, помощ за родители. Кучето междудругото доста се пропуска като подробност, но като собственик на куче, мисля, че освен сериозен разход, е и сериозен ангажимент.
При него тези три "пера" не са на дневен ред: има си дом от родители, явно и те не се нуждаят от финансова подкрепа, здравето му е наред. Сега му е паднало да живее, да ходи на интересни места, да се забавлява. Трудно му е да влезе в нейните обувки и единственото, за което се сеща е да купи вечеря или плати хотел/екскурзия + съвети като страничен наблюдател.

Така погледнато ( ако наистина разсъждаваме прагматично) като ги сравня статусите им, излиза, че при едно сериозно съжителство с общ бюджет, нейното положение в пъти повече би утежнило общия бюджет, към който приносът и без това ще е по-малък.
Също друго, което допускам е, че е доста вероятно и той като всеки човек да си има някакви трудни моменти, но да не иска да я занимава ( много мъже са така).

Ами, не са му на дневен ред, но не може сам да отиде никъде. Не може сам да отиде на почивка, не може сам да се мотивира да научи или направи нещо с живота си, не може сам да създаде план за бъдещето си, не може сам да се прибере при родителите си, не може сам да си пере дрехите. Може, ама не иска. Иска жена до себе си.
Една го е търпяла и мамосвала 200 години, разделят се и веднага се срещнахме. Можеш ли да познаеш кой натискаше да сме залепени от самото начало? Буквално от ден първи. Така че разбирам защо момичето си е тръгнало, тя е била двигател за всяко малко развитие в живота им, докато той я е използвал да си поживее на неин гръб. Че после я обвинява...

Когато му ги казах така нещата, отговорът му беше, че му е лесно да го мамосват и ако искам нещо, то нямало проблем, само трябвало да му кажа. Ами да, ама някой да ти прави списък с нещата които трябва да се направят, също е работа и вид мамосване. Сега, някой беше разправял как с децата също можело да е 50/50. Ами, не е. Няма да го роди, няма да го гледа като реве посред нощ, няма да пере, няма да готви и т.н. Един мъж трябва да може и да иска да поеме отговорност за семейство (ако твърди че иска такова). Не че финансите трябва да идват изцяло от него, не. Но финансова стабилност трябва да има. И тук не става въпрос за безработна жена. Аз печеля сравнително добра заплата за България. Имам собствено жилище, а той 2. За каква тежест говорим? Че ако живее с мен искам да се сети че трябва да плаща поне нета или водата, с която му пера по 3 пъти на ден? Ами аз ако живея при него, не мислиш ли че ще допринеса също за някоя сметка?

Извинявай, не е лично, не те нападам. Тригърнах се от цялата тази история, понеже не разбирам защо жените не го разбират. На мъжете им е удобно, окей. Но жените си мисля че разбираме, че един мъж най-вече носи стабилност, решителност, действеност, инициативност. Жената носи креативност, грижа, емоции, лекота, красота и т.н. Не сме еднакви, защото ако бяхме, нямаше да търсим противоположния пол. Така че не е 50/50. Аз давам едно, той дава друго. Парите, според мен, са споделени ако живеем заедно и планираме дом, деца и т.н. Аз давам примерно 70% от моята заплата, той дава 70% от своята и гледаме деца, дом. А така сметки, че днес ще платя вечерята, а той ще плаща всичко останало.. ще е тънко минаване от моя страна ми се струва. Същото важи и за него. Когато той плаща вечерята, а. аз всички останали сметки с 3 пъти по-ниска заплата. Това си е мое виждане за финанси. Сигурно има жени които си издържат мъжете и не са пресъхнали, и искат секс с тях, мистериозно как. Просто аз не мога.

Та, ще се местим при него с кучето. Той нямал против, поне на думи. На думи, готов да помага вкъщи и да поеме разходи. Аз, разбира се, същото ще направя и ще си дам апартамента под наем, ако след месец-два видя че са се оправили нещата. Така поне ще можем да събираме пари заедно и да правим план заедно. Но това са теории. На практика, като стане, ще кажа какво е положението Rolling Eyes

Все по-нереалистична става историята. Не можел сам да се мотивира, да научел, да направел нещо с живота си? Обективно погледнато, той е научил и се е мотивирал достатъчно, за да печели 3 пъти повече от теб. То че е важно пускането на пералнята, важно е, ама има няколко пъти повече хора, способни на това нещо, от броя на хората изкарващи 6-7к на месец. Явно, че се оправя, явно, че и родителите му се оправят, за разлика от твоите. На тяхната възраст да нямат собствено жилище, почти няма оправдание за такова нещо. Като не смогват в София да си платят тока, има и провинция. Все трябва някой от тях да е наследил нещо някъде, иначе няколко поколения хора без нищо, показва определен манталитет, който отива и към следващите поколения.

В крайна сметка, недосетлив ли е и имащ нужда някоя да го бута и да му казва да да оставя пари, или...?

По всичко изглежда, че даже не го харесваш, ако този казус е поне малко реален. Такава липса на чувства и разочарование е може би нормална при крах на дългогодишен брак, ама не и в случай тепърва да се замисляш да живееш цял живот (образно казано) и да раждаш от мъжа

Joy
Окей, не искам да обяснявам, понеже това е вече е хейт и предразсъдъци. Но искам да го подчертая този коментар, понеже ми се вижда важно човек да може да обръща монетата и да чете собствените си проекции върху другите; да вижда липсата на емпатия. Просто от самоосъзнатост.

# 721
Яна, защо не направиш график на дейностите и отговорностите по време на пробното ви съжителство?
Според мен, ти си по-силният характер и можеш да се наложиш.
Да, отначало бях за ''зарязвай'', но като те чета.......май никой от двама ви не е готов за край, по различни причини.
Щом не си приритала за дете сега и веднага, и си само на 32, може би не е зле да се даде шанс на тази очевидно развиваща се връзка - това обаче е само при положение, че ти успееш да наложиш нов и по-функционален ред във взаимоотношенията ви.
Да, няма да е страст и пеперуди, но може пък и да успеете да я докарате ''заедно до старост и с внучета''.
Иначе, имам някакви впечатления от някои дейни и инициативни мъже - мечта са за всяка самотна и отрудена майчица, неслучила със семеен партньор, докато не видиш отношението им към съпругите им.
Навсякъде има проблеми, просто са от различно естество - прецени дали можеш да понесеш твоя вид проблеми и да трансформираш ситуацията в по-приемлив вид.
Аз се разделих с БНД преди 3 години - отношенията ни бяха крайно токсични и без никаква посока. Към днешна дата си давам сметка, че май точно неговата токсичност ме доизгради личностно и........съжалявам, че когато го срещнах не бях жената, която съм сега. Всичко щеше да е различно.
Ако смяташ, че си струва да развиваш отношения с това момче - опитай се да се наложиш и ти да доминираш. Както писах и в началото - той няма да се промени, но може да бъде модифициран.

# 722
Аз пък съм на мнение, че ако тя иска деца (така изглежда от написаното) то в случая трябват кардинални мерки - картите на масата и при липса на промяна - напускане и съответно друг човек. Също го казвам от гледната точка на 32 годишна. Ако децата не са на дневен ред - ок, но тук са изминали 8 години, а не 8 месеца и рискува да си пропусне шанса за деца, в случай че търпи това още дълго време.

# 723
  • София
На 32 може и да има още време за деца, но има голяма разлика дали на 35 примерно, ще започне тепърва да търси нов мъж, защото е загубила още 3 години с този, или ще има стабилен и сериозен мъж до себе си, с когото директно да започне опити. Тоест, въпрос не трябва да е дали иска деца сега, а дали ще иска деца някога, и дали в даден момент ще съжали, ако остане без. Във втория случай, основите трябва да се полагат по-отрано.

# 724
Да, именно, защото приемаме, че не веднага ще срещне мъж със същите нагласи. Особено в днешно време.

# 725
Че тя си има вече едно дете, защо да бърза за второ? Grinning

# 726
Да, именно, защото приемаме, че не веднага ще срещне мъж със същите нагласи. Особено в днешно време.
Какъвто и да срещне, няма как веднага да разбере дали той има същите нагласи като нейните. Нито пък е добра идея веднага да правят дете. После ще пише нова тема "Аз му родих дете, ама се оказа, че не го познавам, защото се оженихме 2 месеца след като се запознахме..." и хайде на въртележката. След това жените се оплакват, че нямало свестни мъже. Има. Ама трябва да се положат малко усилия да ги намериш. Свестен мъж не е равно на мъж, който ти сваля луната и звездите от небето в началото на връзката ви. Това всичките го правят.

# 727
  • Далечният изток
Яна.... звучиш като много объркан човек. Дългият ти пост от сутринта няма нищо с поста ти от обяд, където му описваш положителните черти. От всичко, което описваш, това си е типичен мъж с личностни разстройства. Прочети малко за токсичните хора, за емоционалните, енергийните вампири. Горещо препоръчвам книгата на Албърт Бърнстайн. Ще си разпознаеш човека там и ще разбереш що за тип е. В момента, в който усети, че му бягаш, започва да обещава всичко и да сваля звезди. Разбира се, обещанията му нищо не струват и ти ще се убедиш сама, ако останеш по-дълго във връзка с него. Такива мъже, възрастни мъже, но на емоционална възраст около 2 до към 4-5 годишни, никога не порастват. Ще си се грижиш като негова майка, ще го побутваш, ще му се караш, ще обясняваш едно и също по милион пъти.... Никакъв смисъл, той ще си остане в детската градина. Колкото и да ти харесва ролята на майка, в един момент толкова много писва, че ти се иска да го ... да не казвам какво. Особено, когато имаш и дете и установиш, че те са всъщност 2, а това, което ти си родила, даже е по-голямото... Няма да дойде момент, в който да разчиташ за каквото и да било на него, вярвай ми, никога няма да дойде.
Наистина вземи прочети малко за типовете личностни разстройства. И обърни внимание на теб, на твоите нужди, здравословна доза егоизъм няма да ти навреди. Объркана си, а и този мъж знам, че допълнително те обърква.

# 728
Аз не оставам с впечатление, че иска и е готова за деца. А и в тази връзка хич не ги виждам как ще се оправят с дете.

# 729
Авторке, всичко хубаво ти желая, но този път пишеш със съвсем различен тон и звучиш направо бясна.

Когато му ги казах така нещата, отговорът му беше, че му е лесно да го мамосват и ако искам нещо, то нямало проблем, само трябвало да му кажа.
Къде ги намирате такива? 😭😭😭

Иначе хубав пост с позитивните страни, само че от моята камбанария тия позитиви не са нещо кой знае какво и можеш да ги намериш в доста хора. Мисля, че страхът ти, че няма да срещнеш друг подходящ, е неоснователен.

# 730

Ами тя на практика се нуждае от мъж, който да има възможност и желание да я подпомага финансово, ако иска да ходи по почивки и по заведения понякога, да гледа дете и т.н. И това се съмнявам да не им става ясно на евентуалните мъже. В момента парите ѝ стигат, ако не боледува, не харчи за удоволствия, и не остава без работа . Само че има и болести, децата са хем разход, хем намаляване на приходите на жената, родителите ѝ ще се нуждаят от все повече постоянно подпомагане, като се пенсионират и разболеят.  Реално без мъж дори и оставането без работа за някой и друг месец я поставя в риск да не може да си плаща кредита, пък да не говорим за родителите или евентуалните деца.

# 731
Наистина има разминаване между описанието на добрите му страни и изписаното дотук.
Как именно ще възпитава и в какво децата човек, който:

1. Сам има нужда от напътствия.
2. Не е достатъчно емпатичен към майката.
3. Не се сеща да купи лекарство на болен човек.
4. Не сеща да помогне на жена си в домакинството?
... да изброявам ли още?

# 732
Нито с мъж, нито с дете ще се оправи Яна. Ама то не е задължително. Да освобождава мъжа по- скоро, да си живее сама със заплатата си, да помага на родителите си, да се радва на кучето. Да не пере и да не готви. Да се наслаждава на себе си. Много дами живеят така, голяма част от пишещите тук и даващи й съвети също. И в това няма нищо лошо.

# 733
  • nowhere
Яна, напълно разбирам, че търсиш сигурност и опора в мъжа до себе си. Ние жените инстинктивно търсим силен и смел мъж, с когото да се възпроизведем.

Но не разбирам защо продължаваш да се заблуждаваш, че този човек ще се промени. Ти отрече, че искаш деца на всяка цена, после каза, че и двамата искате деца и семейство. Той какво прави в тази насока? Решихте ли кога ще се жените, кога ще пробвате за дете? Мъж, когото сега трябва да подбутваш, ще се превърне в тежък хомот, щом проимате деца.

Интелигентна млада жена си. Вместо да даваш шанс на връзка без перспектива,, дай шанс на себе си да намериш правилния мъж и да създадеш семейство.

# 734
Абсолютно противоречие между силните страни и недостатъците.
Как гледате в една посока, пък той е неинициативен? Като казал, че нещо ще се случи, го прави, пък описваш, че мрънка за плановете и не работи по въпроса, за да ги реализира. Добър човек, пък да помогне на любимата с лечение не иска. Държи на семейството, но не иска да е с теб такова и не се включва в нищо достатъчно. Да не би да държи на своето родно (което е друго)?

Мисля, че му приписваш качества, които не притежава, а са само в твоята глава.

Общи условия

Активация на акаунт