Събирам ли червени знаменца?

• 39 930
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 705
@B2022

Не, знаеш ли, това което си мисля и ме спира е, че не знам ще намеря ли някой, с когото ми е толкова приятно да си прекарвам времето, с когото имаме доста общи ценности, който мога да си представя да ми възпитава децата и с когото, да, имам тръпка и си пасваме чисто енергийно. Въпросът е, липсата на инициатива и това постоянно бутане, мога ли да ги преглътна в замяна на горенаписаното. Истината е, че ами, не знам.
Финансово, ми е важно просто да видя, че човекът срещу мен може да поеме отговорност и да планира. Да се отнася отговорно към парите и да не харчи за глупости. Пък било то и да получава 1000лв на месец. Човек трябва да си знае лимитите и да може да си вижда грешките.

# 706
От всички теми във форума за млада жена, която иска да се омъжи и да ражда, съм останала с впечатление, че заплатата на мъжа е супер важна. И апартамента.
Не вярвам авторката да е изключение. Сигурна съм, че ако мъжът беше с минимални доходи, и шанс нямаше да има. То на този с високия доход се намериха 100 кусура, другия и на втора среща нямаше да иде Simple Smile

Мъж, когото го "буташ" отсега, няма да стане инициативен. Посмали си очакванията към някакви по-реалистични. Подтиквай го какво да прави, как да си подреждате ежедневието. Не е висша математика.

# 707
  • София
Семейството му е важно, но ти част от семейството ли си, защото хич не личи да си му важна?

Иначе, ако трябва цял живот да буташ някой, за да се случва нещо... а той все се тръшка... и ако ти нещо си извън строя и не можеш да го буташ... какво ще се случи?

# 708
Семейството му е важно, но ти част от семейството ли си, защото хич не личи да си му важна?

Иначе, ако трябва цял живот да буташ някой, за да се случва нещо... а той все се тръшка... и ако ти нещо си извън строя и не можеш да го буташ... какво ще се случи?

това също ме притеснява, да

# 709
Пари се изкарват. Общо взето никога не стигат, така че винаги може повече.
Това, което не се променя /особено на тези години/ е навика, нагласата друг да те "влачи".
Яна, имаш избора - да му се радваш като на "писано яйце" /такъв ще си остане, повярвай/ или да си вземеш живота в ръце и схванеш максимата "По-добре сам, от колкото зле придружен".
Никога няма си наруши комфорта на "мамино синче" заради твоите очаквания да имаш мъж до себе си.

# 710
След последните щрихи тотално не виждам смисъл от губене на време с мамин златен.
Какво е това пране на дрехи по цял ден? То, ако ще го отглеждаш, всичкия му приятен характер и чувство за хумор бързо ще ти опротивеят. Домакинство без деца се поддържа лесно - ако сега те дразни, когато родиш ще те дразни тройно липсата на участие от негова страна. Да не говорим през бременността как на човек му се ще да си легне, лошо му е и хич не му е до манджи, перални и чудеса, колко ли ще ти е приятно той да не знае как да простре и да чака на тебе докато си извън кондиция?

В днешно време дори на фона на всички икономически фактори и инфлация, аз бих предпочела мъж, който не взима 6к заплата, а някаква средна, с която не се мизерства, но не е уау стига да е склонен да е насреща за всичко останало, защото пари се изкарват - нито аз съм саката, нито той, но останалото тежи ужасно, когато е само връз едните плещи. Защото с почивка в Гърция вместо Бали мога, но 365 дена в годината да лежи на мен всичко и да гледам буржоато с големите сметки как полягва с морно кръстче на дивана и ми прави забележки за визията и дрехите - абсурд.

# 711
Те хората и се променят, и не се променят. Втора жена, която го бута, а съм сигурна, че ако попадне на подходящата (за него), веднага той ще започне да бута. Примери има също, поне около мен, за мъже дето за нищо стават, нищо не ги интересува в дадена връзка, с дадена жена, и изведнъж срещат някоя и започват и да перат, и да чистят, и да угаждат...Трябва да си намериш човека, иначе никаква заплата и жилища не дават сигурност.

# 712
  • София
Дали с друга ще бута или не, нито се знае, нито има защо да й пука. С нея не бута, това е от значение.

# 713
@B2022

Не, знаеш ли, това което си мисля и ме спира е, че не знам ще намеря ли някой, с когото ми е толкова приятно да си прекарвам времето, с когото имаме доста общи ценности, който мога да си представя да ми възпитава децата и с когото, да, имам тръпка и си пасваме чисто енергийно. Въпросът е, липсата на инициатива и това постоянно бутане, мога ли да ги преглътна в замяна на горенаписаното. Истината е, че ами, не знам.
Финансово, ми е важно просто да видя, че човекът срещу мен може да поеме отговорност и да планира. Да се отнася отговорно към парите и да не харчи за глупости. Пък било то и да получава 1000лв на месец. Човек трябва да си знае лимитите и да може да си вижда грешките.
Ако знаеш тоя тип разсъждения колко жени са вкарали в крива глуха... И колко мъже. Сакън, дали ще намеря друг/а, ами дали ще ми е приятно толкова по време на приятните моменти (нищо, че няма да има такива неприятни като с тоя/тази), ами не мога да седя сам/а, трябва задължително да съм с някого... Познавам хора и от двата пола, които открито са ми признавали, че са направили тотална грешка с избора на партньор, обаче продължават да си кретат с него/нея и да търпят - дори тези, които така и не направиха деца. Първоначалното заслепяване им е струвало спокойния живот в течение на години, при някои и десетилетия. После идва момента, в който вече смятат, че ситуацията, в която са изпаднали, е напълно нормална. И колкото и да им обясняваш, че НЕ Е, те просто не ти вярват. Та, как да те накараме да повярваш? No Mouth

# 714
  • София
И още нещо, свързано с това, че семейството му било важно. Има огромно значение в коя роля се вижда той в едно семейство. Дали ще е съпругът, бащата - стабилност, опора, отговорност. Или малкото дете, което всички обгрижват - родителите с апартамент и сметки, жената до него с храна и сметки... За какво мисли той? Да се наяде, да отиде на ресторант или екскурзия, и за твоята визия Joy Организацията, изпълнението, голяма част от финансирането... не са негова отговорност, нито той е двигател да се случват. Реално той в семейството никъде не е заел ролята на възрастен. А е почти на 40.

# 715
Това написаното доста си противоречи с нещата които до тук разказа как са при вас...
Та тия му ценности, качества и разбирания ти ли си ги видяла или той ти ги разправя че са такива? Grinning
Харесвам, че семейството като единица, е важно за него. Че е добър човек, че е отворен към разговори и ако искам да седнем да поговорим, никога не се дърпа. Харесва ми, че имаме еднакви желания за бъдещето - дом, деца и т.н. Че и двамата сме отворени към това да пробваме нови неща, че ако каже, че ще направи нещо или ще отидем някъде, си държи на думата. Че държи на здравето си и че иска да се развива, да научи нови неща, да се подобри където може. Моментът тук, е че търси някой друг да то бута и мотивира.
Харесва ми, че даже да не му се струва идеален случая с някои аспекти от живота ми (ето ви пример с кучето), е окей да направи компромис и да се постарае. Харесва ми, че като му казах, че имам нужда от повече пространство и че искам понякога да правя някои неща сама, го разбра и се опитва поне да ми даде това пространство.
Харесва ми че има добро отношение и към моите родители. Харесва ми че е работлив. Може план да няма, но не е мързел. И още неща мога да продължа да изброявам. Тези неща също са ми важни, като гледам с кого искам да създам семейство (с или без деца).
Хората не са черно-бели. Аз също си имам и минуси, и плюсове.

# 716
Яна, какви са тия дрехи и гащи, които переш? Пералня няма ли в тоя апартамент? Искаш да кажеш, че не може да я пуска ли? Или че на теб ти тежи да я пуснеш?

Ами да, тежи. Не ти ли тежи на теб ако всичко правиш? На мен ми тежи. Защото не е само пералнята вкъщи. Има пазаруване на храна, чистене, готвене, пране, прозорци се мият, и т.н., и т.н. Пералня има, той явно не знае как да я пуска, щото като стане сутрин, мрънка че нямал дрехи People Information Desk Person Ама като го питам що не ги е пуснал или защо не си купи просто още, няма отговор човека.

На мен ми тежи да поемам цялата отговорност за себе си и за втори човек, без той да се включва. Било то и за сметки. За мен това е мамосване.
Какво да ти кажа? Така си го научила. На мен веднъж ми измъца ММ като се събрахме, че му се свила ризата от прането: като му казах, че е напълнял и че не е тъп и знае как да си избира програма за пране, много бързо си опресни знанията. Допреди това как переше сам? Та, пробвай и ти да свиеш някоя риза, някой панталон с несъобразно пране. Не е толкова до изградени навици, колкото до пробване на границите ти - докъде ще можеш да се натовариш. Той докато ти вършиш всичките тези неща, къде е? Извинявай, ама едно 2-годишно дете при достатъчен интерес, знае как да пуска пералня. Значи, хващаш "бебето" за ръчица, запознаваш го с пералнята, казваш, че не хапе и му показваш как работи. Мрънка, че няма дрехи? Напомняш за пералнята.
По същия начин с чистенето, готвенето и тн. Ако не му се чисти, да плати на чистачка, докато сте на екскурзия.
За пазаруването -също ( нали у вас носеха продуктите?). Казваш, че те боли кръста и без кола на пазар, и то сама, няма да се справиш. Като си забравиш веднъж портмонето, ще се усети И да плаща.

# 717
О да, това с пералнята е толкова типично че няма накъде... Преди много години с тогавашния ми партньор си купуваме пералня, която даже предимно той избра че нещо конкретно му беше харесало в нея. Радост голяма, отначало упътването се чете като роман, чак се смях как размахва пръста и ми обяснява на мен кое как, но как да е. Мина време и нашичкият лека-полека спря да я пипа изобщо тая пералня. Що така бе, мамин сладък? Аа, той не знаел кое на коя програма да пуска. А, че то пише - на дрехите пише, на упътването пише, ей там е прибрано. Grinning
Но да, пробват. Ако мине. Напълно нормален опознавателен процес си е, това го правят и двете страни. Което не е нормално е едната да си мълчи и да оставя другата да й се качва на главата.

# 718
Според мен проблемът идва от доста голямото разминаване в приоритетите им.
За нея това са: здравето, инвестицията в личен дом, помощ за родители. Кучето междудругото доста се пропуска като подробност, но като собственик на куче, мисля, че освен сериозен разход, е и сериозен ангажимент.
При него тези три "пера" не са на дневен ред: има си дом от родители, явно и те не се нуждаят от финансова подкрепа, здравето му е наред. Сега му е паднало да живее, да ходи на интересни места, да се забавлява. Трудно му е да влезе в нейните обувки и единственото, за което се сеща е да купи вечеря или плати хотел/екскурзия + съвети като страничен наблюдател.

Така погледнато ( ако наистина разсъждаваме прагматично) като ги сравня статусите им, излиза, че при едно сериозно съжителство с общ бюджет, нейното положение в пъти повече би утежнило общия бюджет, към който приносът и без това ще е по-малък.
Също друго, което допускам е, че е доста вероятно и той като всеки човек да си има някакви трудни моменти, но да не иска да я занимава ( много мъже са така).

Ами, не са му на дневен ред, но не може сам да отиде никъде. Не може сам да отиде на почивка, не може сам да се мотивира да научи или направи нещо с живота си, не може сам да създаде план за бъдещето си, не може сам да се прибере при родителите си, не може сам да си пере дрехите. Може, ама не иска. Иска жена до себе си.
Една го е търпяла и мамосвала 200 години, разделят се и веднага се срещнахме. Можеш ли да познаеш кой натискаше да сме залепени от самото начало? Буквално от ден първи. Така че разбирам защо момичето си е тръгнало, тя е била двигател за всяко малко развитие в живота им, докато той я е използвал да си поживее на неин гръб. Че после я обвинява...

Когато му ги казах така нещата, отговорът му беше, че му е лесно да го мамосват и ако искам нещо, то нямало проблем, само трябвало да му кажа. Ами да, ама някой да ти прави списък с нещата които трябва да се направят, също е работа и вид мамосване. Сега, някой беше разправял как с децата също можело да е 50/50. Ами, не е. Няма да го роди, няма да го гледа като реве посред нощ, няма да пере, няма да готви и т.н. Един мъж трябва да може и да иска да поеме отговорност за семейство (ако твърди че иска такова). Не че финансите трябва да идват изцяло от него, не. Но финансова стабилност трябва да има. И тук не става въпрос за безработна жена. Аз печеля сравнително добра заплата за България. Имам собствено жилище, а той 2. За каква тежест говорим? Че ако живее с мен искам да се сети че трябва да плаща поне нета или водата, с която му пера по 3 пъти на ден? Ами аз ако живея при него, не мислиш ли че ще допринеса също за някоя сметка?

Извинявай, не е лично, не те нападам. Тригърнах се от цялата тази история, понеже не разбирам защо жените не го разбират. На мъжете им е удобно, окей. Но жените си мисля че разбираме, че един мъж най-вече носи стабилност, решителност, действеност, инициативност. Жената носи креативност, грижа, емоции, лекота, красота и т.н. Не сме еднакви, защото ако бяхме, нямаше да търсим противоположния пол. Така че не е 50/50. Аз давам едно, той дава друго. Парите, според мен, са споделени ако живеем заедно и планираме дом, деца и т.н. Аз давам примерно 70% от моята заплата, той дава 70% от своята и гледаме деца, дом. А така сметки, че днес ще платя вечерята, а той ще плаща всичко останало.. ще е тънко минаване от моя страна ми се струва. Същото важи и за него. Когато той плаща вечерята, а. аз всички останали сметки с 3 пъти по-ниска заплата. Това си е мое виждане за финанси. Сигурно има жени които си издържат мъжете и не са пресъхнали, и искат секс с тях, мистериозно как. Просто аз не мога.

Та, ще се местим при него с кучето. Той нямал против, поне на думи. На думи, готов да помага вкъщи и да поеме разходи. Аз, разбира се, същото ще направя и ще си дам апартамента под наем, ако след месец-два видя че са се оправили нещата. Така поне ще можем да събираме пари заедно и да правим план заедно. Но това са теории. На практика, като стане, ще кажа какво е положението Rolling Eyes

Все по-нереалистична става историята. Не можел сам да се мотивира, да научел, да направел нещо с живота си? Обективно погледнато, той е научил и се е мотивирал достатъчно, за да печели 3 пъти повече от теб. То че е важно пускането на пералнята, важно е, ама има няколко пъти повече хора, способни на това нещо, от броя на хората изкарващи 6-7к на месец. Явно, че се оправя, явно, че и родителите му се оправят, за разлика от твоите. На тяхната възраст да нямат собствено жилище, почти няма оправдание за такова нещо. Като не смогват в София да си платят тока, има и провинция. Все трябва някой от тях да е наследил нещо някъде, иначе няколко поколения хора без нищо, показва определен манталитет, който отива и към следващите поколения.

В крайна сметка, недосетлив ли е и имащ нужда някоя да го бута и да му казва да да оставя пари, или...?

По всичко изглежда, че даже не го харесваш, ако този казус е поне малко реален. Такава липса на чувства и разочарование е може би нормална при крах на дългогодишен брак, ама не и в случай тепърва да се замисляш да живееш цял живот (образно казано) и да раждаш от мъжа

# 719
Типично е, защото погледнато отстрани е едно няма нищо. И си мислят, че няма да се преумориш с натискането на две копчета, и защо пък да ти отнемат удоволствието от това? За мен изморително не е било, но досадно, в периода, в който бяхме с бебе и пускахме по 3 перални на ден + 3 сушилни. Затова се учудих как двама млади без деца, които за щастие не се изпускат в гащите, ще трябва чак по 3 пранета да пускат ката ден.

Общи условия

Активация на акаунт