Събирам ли червени знаменца?

• 39 904
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 750
Изморих се да се обяснява все едно и също и авторката да докарва от 9 кладенеца вода.Да си го кътка,а аз отивам да запаля една свещ за здравето на моя мъж,че каквито работи чета тука....

# 751
Аз впрочем да благодаря на авторката, че ни обновява, че в такива теми си чешем езиците, а авторът се изнизва (е, понякога си е направо гонен 😂) и не научаваме развръзката. Дано всичко се развие възможно най-добре за нея и е щастлива, на мен ми е много симпатична.

# 752
Не бих нарекла неинициативен мъж, който има добра работа, добър житейски старт, който му осигурява приличен стандарт, и иска да си има къща някой ден. Просто с авторката са в различни стартови позиции, но той не е виновен за това. Факт е, че държи на нея, овладял е прилепчивостта, предприел е стъпката да заживеят заедно. По нейна инициатива 🙂.
+1
Не знам колко са възрастни родителите й, но хора с 20 и кусур годишни бракове не разчитат на съпруг да издържа родителите им. Разбирам да са 70 и нещо годишни пенсионери, на които трябва да се сготви и почисти, ако са във влошено здраве. Но чак наеми да се плащат... Всъщност евала на такива синове и дъщери, ако разчитат на личните си доходи. Но да си правиш предварително такива сметки, разчитайки на човек, който ти е още просто уж сериозен приятел, за мен е твърде амбициозно, да не кажа нахално.

# 753
Аз впрочем да благодаря на авторката, че ни обновява, че в такива теми си чешем езиците, а авторът се изнизва (е, понякога си е направо гонен 😂) и не научаваме развръзката. Дано всичко се развие възможно най-добре за нея и е щастлива, на мен ми е много симпатична.

Тъкмо същото щях да пиша. На мен също Yana ми е симпатична и се радвам, че се включва редовно с ъпдейти. Дано да си струва даването на шанс, макар че далеч повече ще ме изкефи да го зареже и да си намери по-подходящ. Ех, мечти...

# 754
И на мен ми е симпатична, но трябва да сме обективни. Идеално и се получава за момента. Ще заживеят най- после заедно, ще се разбере вече съвместяват ли се като двойка. Тя ще има идеалната възможност да си получава цялата заплата, а от наема да си плаща кредита. Той ще си получава наема от апартамента. Тоест, като двойка ще разполагат с две пълни заплати, плюс един наем. Лошото е, че родителиге и са под наем. Тя не е виновна, но те са пасив. Вероятно ще и е съвестно те да са под наем, а тя да отдава свое жилище под наем. А и като станат пенсионери? При нея има кофти предистория и пасиви. При момчето са само активи. Дано се напаснат. Но с последните нейни постове в темата оставам с впечатление, че тя не го обича този младеж. И цялата тема е именно за това.

# 755
Направо са си осигурени в сравнение с много стартиращи семейства Simple Smile Родителите с наем да са им пасива Simple Smile Колко млади почват съвместния си живот с два апартамента налични в картинката? (Е не са съвсем първа младост, ама ще се женят за първи път имам предвид)

# 756
Три. Младежът с два и тя с един 🙂

# 757
Ами аз не видях някъде да се споменава че "като двойка ще разполагат" с каквото и да е. А че всеки от тях ще плаща там по нещо си. Те поначало това трябва да изчистят, как си го преставят. Дано да са. Иначе ще има да се обикалят един друг гледат кой се е "прецакал" да плати нещо повече или да свърши нещо повече, а такова отношение като към враг не води до нищо добро.

Пишете че щом изкарва добре значи не му липсва инициатива на човека. Ми чудесно. Ама тогава осъзнавате ли че нежеланието извън работата си да е пълноценна част от тая двойка изглежда още по-зле? Щото тогава явно може. Ама явно и не иска... Е като на единия или другия не му се занимава, да се пускат един друг да пасат и да мирясат пък.

# 758
Ясно е, че не го обича. Темата е за пари, не за любов. Някак си, живеейки с него да спестява и да може да дава пари на родителите си. Похвално за дъщеря и не толкова похвално за партньор. Впрочем кой в България няма собавено жилище на тези години, ако не е преживял някакви житейски катаклизми?

# 759
Мацката е на 30+ години, ако е било за парите, отдавна да се е хванала с първия подходящ или целенасочено щеше да търси такъв, а не две години да е назад с бюджета си заради гаджето.

Такива проекции, че дори в човек, който се раздава до степен той да е зле здравословно и финансово, виждате интересчийство.

# 760
Мда, тя била интересчийка, пък намерила мъж дето не ще дори пари за лекарство да ѝ даде, когато е сериозно болна. Такива сюжети си смучете от пръстите, че вече нямате допирателна с реалността.

# 761
Авторката казва: "Не че ще е шокиращо, но между нас има не 2, а 3 апартамента (един допълнителен, в който е сложил наематели и изплаща ипотеката на апартамента чрез наема който събира).
Многократно съм казвала, че ние с него сме превилигировани: имали сме късмета да имаме предостатъчно финансова стабилност на фона на огромна част от хората в нашата държава. Имаме добри заплати и честно казано, 0 проблеми.

Липса на подкрепа, липса на щедрост, липса на решителност, липса на отговорност. Това е. Затова натискам толкова време за общо жилище, не защото му искам парите или не мога да си плащам сметките, а  защото ще ми покаже иска или не иска, може или не може да поеме отговорност към семейната единица. Което пък ще ми покаже що за баща ще бъде.
За мен лично, сметките ако ще сме семейство, са общи. Процент от заплатата както някой каза. И всеки допринася, всеки помага и може да се разчита на партньора. На 30 така мисля, на 20 ми беше все едно и що такива плондери съм влачила...."

Тя го е преценила съвсем нормално, че той има какво да внася. Изненадата е, че той не отговаря на очакванията й нито като желание да поеме отговорност (не й е предложил брак), нито въобще се е заявил с нещо ясно и точно. Нея това я тревожи. Но мисля, че с мъж с 0 жилища и малка заплата не би се й захванала, това е правила на 20 години примерно. (Това е моя интерпретация на нейните думи).

Честно казано, и аз страшно бих се изненадала да имам гадже с два апартамента, който да не се затича да ми купи лекарствата от аптеката. Схващам, че е втрещена, но той е такъв и или тя ще го обработи по свой вкус, или кой откъде е.

# 762
Мда, тя била интересчийка, пък намерила мъж дето не ще дори пари за лекарство да ѝ даде, когато е сериозно болна. Такива сюжети си смучете от пръстите, че вече нямате допирателна с реалността.
Ами нали я съветвате да бяга с двеста. Нека остави младежа на някоя друга. Но, тя му дава шанс. Дали щеше да даде шанс на някой с един апартамент, с ипотека и той, за да са равнопоставени 😀.
Да бяга, ама не бяга.
А не го обича. То прозира от всички нейни постове. Интересчийка е, защото поставя нещата на такава основа. Не дал пари за изследвания, не дал пари за ток. А когато идва с вечеря за около 50 лева / колко пъти в месеца/, това било като нещо нормално.
Да бяга с двеста тогава. Този не става. Нали така върви темата вече 50 страници.

# 763
Човекът държи на нея и я обича, има сериозни намерения към нея и това е достатъчно да развие едно бъдещо семейство.
Само трябва да му оправи малко настройките откъм даване и грижа и ще е топ.

# 764
Не знам, на мен не ми звучи точно като интересчийка, а като жена осъзнала по какъв начин я използват и съответно обидена, та е нормално да предъвква точно това. Освен и не знам дали е съзнателно избягването на очевидните дефицити на младежа да ги мисли, а вместо това говори повече за това как откакто е с него животът й е станал по-труден във финансово и в здравословно отношение. Но покрай това още доста неща се разказаха, така и не разбрах защо всичко живо се хвана за парите. Мен лично би ме накарало да се чувствам много зле ако партньорът ми се отнася така с мен. Да не говорим че ако споделя че не мога да си позволя нещо за здравето си и човекът насреща ми ми излезе с лафа че лошо планирам вместо поне проформа да предложи помощ... аз не бих пуснала тема, а бих го пуснала да пасе Grinning И не, не очаквам някой друг да ми поема разходите, аз предложена финансова помощ обикновено я отказвам, чак прекалявам с това на моменти.
На мен също ми звучи много объркана, както спомена и още някой по-рано.
Дано да си намерят вариант който работи и за двамата. Независимо какъв.

Общи условия

Активация на акаунт