Традиционни ценности? Какво е това в свят на разводи, свободни (в повечето държави) хомосексуални отношения, извънбрачни деца без стигмата, че са "копелета"? Тъй като споменах древните гърци - при тях мъжете са предпочитали мъжката компания за разговори (много ясно, Сафо е била една 😀) и за секс. Дори в Платоновите диалози пичове свалят Сократ.
По-традиционно от основоположната култура на запада, здраве му кажи.Моралът, доколкото ми е известно, се определя от хората, а повечето хора живеят с ценностите на тяхното време. И винаги подлежи на промяна... само че най-сладко е с аргументи.
Това за децата ми е смешно, съжалявам. Какво ще стане ли? Ще се нормализират нещата.

Аз не смятам за нормално да се пръкнат пет-шест милиарда души за два века. Да, да, знам, капитализмът е майка на принципа за безкрайния растеж, ама на мен озоновата дупка си ми липсва. И с един милиард хора на планетата ще се живее.
Това за надмощието е интересна тема, но е откакто свят светува, а не откакто жените имат по-добър социален статус. Оскар Уайлд все пак е казал, че всичко в живота се отнася до секса, освен самия секс, който е борба за власт. 😀

Наистина беше удоволствие да ви чета.