Събирам ли червени знаменца?

• 39 899
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 1 035
Според мен жените са виновни до известна степен, не знам от криворазбран фемизнизъм ли е , но около мен виждам масово жени , които всячески се стремят да се доказват , че могат -да носят тежко , да не търсят помощ и прочие .
Аз имам собствена теория, че мъжът не се ли е “борил” за една жена и е стиснат към  нея просто не държи достатъчно.

# 1 036
Покрай войната в Украйна пак се заговори за мобилизации и тн. Знаете ли какво казват масово по-младите и образовани мъже? Че ще бягат и ще направят всичко възможно да не участват във война. Даже в българския Reddit ми бяха показали точно такава тема наскоро.

Именно Simple Smile Какво ти ходене на война, аз даже докато работех в офис съм ги молила мъже да си разменим местата, защото на тях им е топло, слагат климатика на по-ниски градуси, а седят по-далеч от него - не са се съгласявали. Не искаха да се местят, но и не искаха да спрат да намаляват градусите. Как да вярвам в кавалерството на тези хора? И преди мъжете в темата да кажа, че има и такива, дето ще отстъпят - има, ама на мен не ми вършат работа 2-3 бели лястовици, за да спре да ми прави лошо впечатление. Ооо и редовната реплика - "Ти можеш да се облечеш, а аз не мога да се съблека". Да, при положение, че ми духа на главата, много ще помогне да си сложа яке.

# 1 037
Според мен жените са виновни до известна степен, не знам от криворазбран фемизнизъм ли е , но около мен виждам масово жени , които всячески се стремят да се доказват , че могат -да носят тежко , да не търсят помощ и прочие .
Като имаш едни 10 000 години писана история, в която все ти казват, че не можеш това и онова, избива на свръхкомпенсация. И през това ще минем. Simple Smile

Надявам се обществото ни да узрее достатъчно, че да разбере, че не е проява на слабост да имаш нужда от помощ, без значение от пола или националността или расата или не-знам-си-какво.

# 1 038
Изключителния има много, но като цяло тези правила са се спазвали до известно време. След това идва феминизма в сегашния му вид и е****ва майката на всичко
Друго си беше като нямах право на образование, имот и граждански глас. 😍
Съвременния феминизъм няма общо с първоначалния и борбата на жените за равни права. Сегашният е борба за надмощие, възприемане на мъжете за врагове и стъпкване на традиционните семейни ценности. Резултатите са точно както каза, мъжете не искат да се бият, не само в България, раждат се все по малко деца, все повече мъже и жени не създават семейства, остават без деца. И познай какво ще се случи с цялата западна цивилизация за няколко поколения в този дух ?

# 1 039
Е , реално на кого да се доказваш?

# 1 040
Е , реално на кого да се доказваш?
Че си повече от мъж, че мъжете са по низши същества и ненужни. Слушай някои от гурутата на съвременния феминизъм и ще научиш доста интересни неща. Като добавим и либералния оттенък, това се отнася за хетеросексуалните бели мъже

# 1 041
Благдоаря , но нямам желание 😀 аз няма желание да си правя по-труден живота.

# 1 042
Изключителния има много, но като цяло тези правила са се спазвали до известно време. След това идва феминизма в сегашния му вид и е****ва майката на всичко
Друго си беше като нямах право на образование, имот и граждански глас. 😍
Съвременния феминизъм няма общо с първоначалния и борбата на жените за равни права. Сегашният е борба за надмощие, възприемане на мъжете за врагове и стъпкване на традиционните семейни ценности. Резултатите са точно както каза, мъжете не искат да се бият, не само в България, раждат се все по малко деца, все повече мъже и жени не създават семейства, остават без деца. И познай какво ще се случи с цялата западна цивилизация за няколко поколения в този дух ?
И за това сте си виновни само и единствено мъжете, защото вие решихте, че жените насила трябва да останат боси и бременни край печката и пак вие се правите на ощипани госпожици, че видиш ли, жените не искали вече да зависят от вас и могат сами да се справят. Ако не бяхте такива инсели, нямаше жените да се държим по този начин.

# 1 043
  • София
Кво викаш, рф, не е приятно да си от другата страна Joy Реално прогледнато, този тип феминизъм е крайно незначителна част, за сметка на това много се преекспонира. Особено в България сме много далеч от това мъжете да са дискриминирани и подтискани. А факторите да се раждат по-малко деца са много, и много малко от тях имат общо с феминизма. Повечето са свързани с добрия живот, който направи хората на първо място да искат да гледат собствения си кеф, и ако все пак искат деца, да искат тези деца да са осигурени добре. Проблемът не е само в ниската раждаемост тук, а в прекалено високата раждаемост на други места, където хората живеят и се третират като добитък.

# 1 044
Нормално, в началото сме на новото Средновековие. След период на бурен растеж, идва упадък. Достатъчно други цивилизации се възпроизвеждат. Спомням си филмите за бъдещето от 80-те и 90-те... година 2022 и няма такива технологии, търговски космически кораби, ала бала.. и накрая какво стана- бой за тоалетна хартия.

# 1 045
Ми не знам защо се обръщате към мен, аз не съм потискал никой, не съм държал жена си боса и бременна до печката, а я стимулирах да учи и да работи след майчинството.
Между другото ей точно това имам предвид, насажда се едно озлобление на жени срещу мъже и обратното, от което се стига до сегашната ситуация

# 1 046
Ми не знам защо се обръщате към мен, аз не съм потискал никой, не съм държал жена си боса и бременна до печката, а я стимулирах да учи и да работи след майчинството.
Между другото ей точно това имам предвид, насажда се едно озлобление на жени срещу мъже и обратното, от което се стига до сегашната ситуация
Озлоблението го насаждате вие, мъжете, с непрекъснатото хленчене как жените не искаме да раждаме, как изпитваме неприязън към вас, с позата на жертва и с прикритото ви желание отново да сме безправни, та да не ви мътим водата.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 17:15 от Acid_Burn

# 1 047
Скрит текст:
Аз пък като страстен почитател на литературата от дете не мога да скрия, че повечето боравещи с думи в исторически план са били мъже
(впрочем, прочетете за Вера Набокова или София Толстой Simple Smile). Феминизиран ли е Шекспир по тази логика? (И защо не се кефим на "феминизиран мъж", а казваме "мъжко момиче" с одобрение? Не, че някой от мъжете литератори от миналото са били считани за феминизирани, защото пишат. 😀)
Скрит текст:
Или Платон, който е в основата на цялата западна хуманитарна традиция? Впрочем гърците са смятали, че писменото слово е "мъртво", не можеш да го променяш, да добавяш, не е пластично, говоренето е истината (буквално). Жените не сме измислили агората, по ягодите. 😀

Стоицизмът при мъжете на Запад е нещо, което навлиза като резултат от погрома и болката на Първата световна война. Истината е, че социалните сигнификатори за мъжественост и женственост се променят в хода на историята, както и са различни при различните култури. В Древен Китай женствената жена е ходила с вързани крака, за да са възможно най-малки; в Бирма си разтягат вратовете с гривни. Друг пример, който мога да дам, е че до XVIII в. мъжете са ходили на токчета и са носили финтифлюшки. Днес мога да посоча някои източни култури като японската и корейската, където е напълно нормално мъжете да се държат за ръце, прегръщат, докосват често и тн, което за Ганьо ще е "гейско", да не кажа по-силна дума. (Което, впрочем, не значи, че имат по-добро отношение към жените - в момента в Корея има доста радикално феминистко движение, породено от сексизма в обществото. И раждаемостта е от най-ниските в света, макар че има и други фактори, икономически, които не ми се изброяват.)

Не съм баш релативистка, ама светът е много шарен. Simple Smile

PS. Не на последно място, жените никога не са имали проблем с това да се възхищават на мъже и да са им пример, или поне аз като дете съм попивала пример и от двата пола. Дали е така и за момчетата? Все пак Джоан Роулинг публикува "Хари Потър" през 1997 под псевдонима Дж. К. Роулинг, защото издателите са смятали, че момчетата няма да искат да чета книга, написана от жена, макар и с главен герой момче. Simple Smile

PS2. Впрочем това за Титаник също го знам, но също и съм чела, че е мит:

Economists Mikael Elinder and Oscar Erixon of Uppsala University also showed in their 82-page study that captains and their crew are 18.7 percentage points more likely to survive a shipwreck than their passengers.

"Our findings show that behavior in life-and-death situation is best captured by the expression `every man for himself'," the authors wrote.
Във всеки от нас има мъжко и женско начало и докато някои ще осъдят "мъжкото момиче" като мъжкарана, а феминизирания поет като "женчо", то голяма част от западната нация ги възхвалява. Имаше интересен тест (дали не беше поместен в "Мъжете са от Марс, жените от Венера"?), където колкото по-мъжкарско или по-женско мислене има един човек, толкова по-глупав и импулсивен става до максимални точки в двата края, където мъжът е пълен идиот/агресор, а жената не може да си завърже обувките.  Хората харесват нещо средно и в двата пола - да умееш да балансираш и мъжкото, и женското у себе си.

# 1 048
Като те гледам добре сме ти го насадили. Озлоблението де, имам предвид

# 1 049
Вече започна да става досадно толкова философстване. А аз още чакам да се появи Яна да каже как е съжителството на територия на "момчето" и дали наистина е с основно.

Общи условия

Активация на акаунт