Аз имам собствена теория, че мъжът не се ли е “борил” за една жена и е стиснат към нея просто не държи достатъчно.
Какво ти ходене на война, аз даже докато работех в офис съм ги молила мъже да си разменим местата, защото на тях им е топло, слагат климатика на по-ниски градуси, а седят по-далеч от него - не са се съгласявали. Не искаха да се местят, но и не искаха да спрат да намаляват градусите. Как да вярвам в кавалерството на тези хора? И преди мъжете в темата да кажа, че има и такива, дето ще отстъпят - има, ама на мен не ми вършат работа 2-3 бели лястовици, за да спре да ми прави лошо впечатление. Ооо и редовната реплика - "Ти можеш да се облечеш, а аз не мога да се съблека". Да, при положение, че ми духа на главата, много ще помогне да си сложа яке. 
Реално прогледнато, този тип феминизъм е крайно незначителна част, за сметка на това много се преекспонира. Особено в България сме много далеч от това мъжете да са дискриминирани и подтискани. А факторите да се раждат по-малко деца са много, и много малко от тях имат общо с феминизма. Повечето са свързани с добрия живот, който направи хората на първо място да искат да гледат собствения си кеф, и ако все пак искат деца, да искат тези деца да са осигурени добре. Проблемът не е само в ниската раждаемост тук, а в прекалено високата раждаемост на други места, където хората живеят и се третират като добитък.
). Феминизиран ли е Шекспир по тази логика? (И защо не се кефим на "феминизиран мъж", а казваме "мъжко момиче" с одобрение? Не, че някой от мъжете литератори от миналото са били считани за феминизирани, защото пишат. 😀)