СМГ "Паисий Хилендарски" - 15 тема

• 67 838
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Да съм казала, че няма проблем? Казвам, че не знам кой би могъл да е учителят, понеже ми се виждат спокойни тези, които знам.

# 586
Прочетох един пост, в който пише, че просто добрият човек си изтървал нервите и не лигавил децата. Не беше твоят.

# 587
Писала си след мен, затова реших, че е към мен постът.

Принципно учителят си е изтървал нервите, но на мен лично ми е чудно как изобщо се е занимавал с подобно нещо? Нечие изцапано яке, пък разследване, пък наказание за всички....

# 588
Не казвам, че няма ужасни лигльовци, мамини синчета, които са толкова невъзпитани, че всеки учител би откачил. Но обикновено добрите учители не откачат по този начин. Доста голям опит имам вече, познавам и от двата типа.

# 589
Според мен това, че е откачил са свободни съчинения.

# 590
И че не е откачил също.  От един пост в мрежата няма как да знаем.

# 591
  • София
Априлски душ, моето дете би отишло и само на състезанието. Достатъчно голямо е.
Точно на тези малките им трябва организация. Иначе засегнатите мама и тати трябва да пътуват с тях. От опит - много е неприятно, когато трябва да си вземеш един ден отпуск, да си резервираш хотел и да тръгнеш с детето. Много по-удобно е, когато има нещо организирано. Но нещото организирано в СМГ го има, само защото има няколко учители, които се съгласяват да го направят. И освен че се съгласяват да вземат децата от СМГ, помъкват и всички деца от София. Всеки път.
А сега нека родителите на детето, което е заляло със съпунена вода якето на момиченцето, да кажат защо не си е признало, след като е видяло, че шегата е прекалена. Ако моето дете беше защитило приятелчето си, аз бих му изпрала якето и щях да си замълча. Ако останеше леке - още по-добре.
Ако все пак още някой не е виждал списък на децата, които се състезават - момиченцата са очевАдно малко. Имат малко повече права, но досега никой не е бил против. В такава коч компания, да започнат да се заяждат с момиченцата, е гадно. Ама много гадно. Добре е, че учителят е защитил момиченцето. Да, в яда си, го е направил по неандерталски. Но ако беше поискал наказание за виновното дете, по-добре ли щеше да е? Или трябваше да се оплакват родителите на момиченцето, че учителят го игнорира?
Направили са си шега, която е излязла извън контрол. Показано им е.

# 592
Вампирче, сега разбирам.

# 593
  • София
Странно ми е как така  се смята за нормално възрастен човек, в случая учител, да раздава правосъдие над малки деца. Това с масовите наказания в училище е върхът - да унижим всички, защото по презумпция са виновни. Това въобще законно ли е?  А  случаят е  бил дори извън училище. Много били лигави и така ще ги научим - на какво точно?  Нашето дете изпадаше в ужас при такива масови наказания от началния учител. И това са  деца - правят глупости, понякога големи,. Въобще пък не ми е ясно как така смело решаваш да съпровождаш сам толкова много деца някъде извън града - за мероприятие, което е по желание, и то да пътуват с влак. Надали е само от любов към децата, ако се държиш така с тях. Те не са малолетни престъпници, просто пубери. И разбира се никой  от тях не иска той да е портата, защото социалните последици не са приятни, ако портиш другите.

# 594
Аз съм спокоен защото новият (вече не толкова ) доректор обеща да се погрижи поне за късите клечки. Вярно е че мина доста време и промяна никаква, но аз все още не спирам да вярвам че поне по Математика с въпросната учителка нещо ще се направи иначе защо изобщо беще необходимо да се сненя ръководството ако всичко си е същото.

Не знам нищо за случая, но честно да си кажа не се изненадвам. Не веднъж съм писала, да може би кофти късмет, но моето дете изтегли късата клечка с почти всички учители. По история дамата (не мога да я нарека учител, защото й липсваше всякакъв педагогически подход), която до обяд беше сърдита на себе си, следобяд на целия свят. Три години абсолютно безпочвено ги тормози и в деня преди НВО БЕЛ на малкото деца, които бяха на училище написа двойки, защо и как не стана ясно. Госпожата по БЕЛ след ясната заявка още септември месец на 7 клас, че няма задължение да ги готви за НВО последния час ги напръскала със светена вода за късмет ( ако не беше тъжно, щеше да е смешно). По мат хоспожата (предполагам всички ще се сетите коя е) изкарваше децата на дъската да обяснявят задачите от новия урок ... и за учителя по физика мога да понапиша доста, но няма смисъл. Надявам се наистина четящите да добият обективна представа.

# 595
Аз съм спокоен защото новият (вече не толкова ) доректор обеща да се погрижи поне за късите клечки. Вярно е че мина доста време и промяна никаква, но аз все още не спирам да вярвам че поне по Математика с въпросната учителка нещо ще се направи иначе защо изобщо беще необходимо да се сненя ръководството ако всичко си е същото.
Новият директор обеща да смени едната къса клечка (учителка по математика) и после се отметна, имало хора, дето я харесвали...

# 596
Сигурен съм че качеството на преподаване и капацитета на учителя ( в конкретният случай пълната некомпетентност)  нямат никаква тежест, когато някой е харесван от определени родители. Така се градят основите.
 За мен това говори за пълната безпомощност на Ръководството да се справи дори  с очевадните проблеми. За нещо по сериозно или някаква визия за бъдещо развитие на гимназията въобще не ми се мисли- пълна посредственост.

Новият директор обеща да смени едната къса клечка (учителка по математика) и после се отметна, имало хора, дето я харесвали...

# 597
Magenta, според мен е естествено  учител да се намесва при кофти прояви на ученици спрямо съученичка. Друг е въпросът как се намесва разбира се, явно в конкретния случай крайно неадекватно. Т.е. ми се струва съвсем нормално именно учителят да "раздава правосъдие". Честно казано това треперене над децата като над свещени крави ми идва в повече напоследък. Налагало ли ви се е скоро да наемете млад човек на работа? Изискванията и самочувствието често са обратно пропорционални на възможностите и капацитета. Толкова млади хора има без базови навици. И мисля причините се коренят още от тук. Разбира се, че е нормално да правят щуротии на тази възраст. И именно сега е момента да разберат, че последиците за техните щуротии ще са за тях. А не на 22 години, когато минат на пешеходна пътека със 200 км в час например. Тогава вече е късно. На мен лично правилото ако не кажете кой се е издъни, всички го отнасяте, ми харесва. Евала, че не искат да портят. Но да вземат това решение отговорно и понасяйки и последиците му. Иначе просто бягат от отговорност. Все пак някой се е държал грубо с някого. И то с момиче в преобладаващо момчешка компания. Явно учителят е бил лрайко неадекватен в реакцията си, тук спор няма. Но както казах, то си е за нейна или негова сметка, олеква като авторитет. А най вероятно ще понесе и последици.

StefiZ, обективна представа от твоя пост няма как да се добие. Ние пък сме доволни от училището. Дъщеря ми харесва почти всички учители. Нямаме някакви кой знае какви оплаквания за сега поне. От това мое мнение също обективна представа не може да се добие обаче, нали. Тук споделяме чисто субективните си мнения всички. Обективно представа се добива от факти. Например за СМГ годишно кандидатстват около 800-1000 деца за 5ти клас. А в седми клас мнозинството искат да продължат там. Няма да кажа, че са обективни и резултатите на учениците, защото ще ме захванете за уроците извън училището:) Понеже само деца от СМГ ходят и на други места да се готвят са съзтезания и матури. Но мисълта ми е, нека разграничим обективното от субективното все пак.

А за другата въпросна учителка по математика, май много деца си я харесват наистина. Предполагам, ръководството е взело предвид всички мнения, не само негативните. И така и трябва според мен. Иначе и аз чукам на дърво да не ни дойде по математика. Дъщеря ми каза иначе е супер готина, каквото и да означава това:) Впечатленията й са й главно от лагер. Но и от коментари на момичета от други паралелки.

# 598
пълна безпомощност и безгръбначност на вече не толкова новия директор. Чудя се на такива хора как изобщо спят спокойно. Ми като си обещал, направи го.

# 599
Rolling EyesRolling Eyes Няма как да не я харесват. Ако трябва да съм честен повечето деца всъщност много се “кефят” на занижените и стандарти и изисквания. За тях това да не учат математика в СМГ направо  си е бонус и по скоро се чувстват привелигировани а не прецакани. Дечковци..Innocent
А колкото до директора, въпреки острия ми коментар, аз лично не губя надежда и все още вярвам че ще предприеме мерки.

А за другата въпросна учителка по математика, май много деца си я харесват наистина. Предполагам, ръководството е взело предвид всички мнения, не само негативните. И така и трябва според мен. Иначе и аз чукам на дърво да не ни дойде по математика. Дъщеря ми каза иначе е супер готина, каквото и да означава това:) Впечатленията й са й главно от лагер. Но и от коментари на момичета от други паралелки.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 09:03 от John01

Общи условия

Активация на акаунт