СМГ "Паисий Хилендарски" - 15 тема

• 66 920
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Децата вече го осъзнават и се надявам да са по-информирани за ползите от 4 - те профила. В петък късния следобяд  се обяви РС за понеделник от 17ч. Дано на нея да стане по-ясно кое ще е по-добре за децата.

# 616
Аз не мога да повярвам, че някой иска да убеди децата в СМГ, че са попаднали там, за да мислят как да им е по-лесно. Такива промени не трябва да се случват, когато първоначалният избор е бил при други условия.

# 617
И аз не вярвах, но се случват. В Правилника е записано, че всяка година се избират 3 или 4 профилиращи предмета. Ако сега се изберат 3 предмета, ще бъде за първа година.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 12:47 от kami13

# 618
  • София
На мен пък това ми прилича на опит за манипулация. По-лесно ще е за училището чисто организационно.

# 619
  • В Страната на чудесата
А някой дали знае тези родителски срещи, планирани за днес и утре, с каква цел са?
Дали има нещо конкретно или ще си протекат по обичайния ред?

# 620
Четох, че масово по училищата провеждат родителски срещи на тема "Безопасност на движението по пътищата". Но не знам дали тази ще е такава.

# 621
Родителска среща за безопасността по пътищата? Надявам се няма да почнат да ни обясняват как да пресичаме на пешеходна пътека и на зелено.
Ако е това, явно някоя умна глава от МОН е решила да се имитира работа вместо да се вземат смислени решение от други институции.

Последните 2 седмици се провеждат някакви странни учебни часове по Гражданско образование. Няма да коментирам какви неща се правят там ама е общо взето - отбий номер.

# 622
  • София
Доколкото разбрах от класната на сина ми, срещата е във връзка със случая на загиналото в катастрофа момиченце.
Но както тя каза, ще обсъдим и успеха на децата.

# 623
  • В Страната на чудесата
Четох, че масово по училищата провеждат родителски срещи на тема "Безопасност на движението по пътищата". Но не знам дали тази ще е такава.

Най-вероятно - да, като се има предвид, че е "по заповед на РУО".

# 624
Нашата класна излиза по майчинство и не е ясно кой ще ги поеме, но се предполага, че да Даниела Петрова или Златинов. Някой има ли впечатления от тях?

# 625
Доколкото разбрах от класната на сина ми, срещата е във връзка със случая на загиналото в катастрофа момиченце.
Но както тя каза, ще обсъдим и успеха на децата.

Някакъв случай, свърза с училището ли?

Аз не мисля, че тамата е маловажна. Напротив, според мен тези неща трябва да се обсъждат и ние също да говорим с децата.

# 626
  • София
Първоначално реших, че става дума за случая със Сияна от катастрофата край Телиш. Но сега се сещам, че преди време ученичка на гимназията почина след като я блъсна автобус - не знам дали за този случай не става дума. Но това беше преди няколко години.

# 627
Алекс беше от класа на г-н Костов. Майка ѝ все още е част от тази група и от общността.
Миналата седмица минах покрай мястото, където прегазиха момчето от  32-ро /ако не греша/. Светофарът на София ленд напомня за трагедията, която се случи на булеварда с момиченцето от НПМГ. Всеки ден пресичам на ярко обозначени пешеходни пътеки с четириногото ми дете. На едната пътека няма видимост,  но е и въпрос на шофьорска чест да не се спира, въпреки че следва тапа за включването им в трафик. Статистиката от хрониките е трагедия за някого.

# 628
  • София
Изобщо не ми е минавало през ум да гледам на пострадалите деца и близките им като на статистика. Извинявам се, ако е прозвучало така.
Факт е, че дори пешеходните пътеки около училищата не са добре обозначени и не винаги има видимост около тях. А дори и да има, тя се нарушава от спрели "за малко" автомобили. Живея в близост до 2 училища и трафикът, пешеходен и автомобилен, около тях е много натоварен. Това не пречи обаче на определена категория шофьори да минават с мръсна газ, нищо че има деца наоколо.

# 629
За такива с мръсна газ до училище информирах най-първата патрулка. Бяха го намерили.

Общи условия

Активация на акаунт