Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 54 011
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
malejna Благодаря Ви!

# 616
https://www.segabg.com/category-education/izleze-vtoroto-klasira … ziite-sled-7-klas

В тази статия пише, че некласираните в София са над 900 деца. От тях над 700 са от София. Ако информацията е вярна, означава че тези деца ще се борят за местата за трето класиране. Малко съм изненадана, защото имам спомен, че след първа бяха по-малко. Препоръчвам колебаещите се за трето класиране да проверят информацията и да се съобразят с нея. Ако трябва звъннете в РУО и питайте колко са некласираните. Това касае най-вече децата със среден бал. Тези с много висок и нисък бал не биха имали проблем.

# 617
Тук не се обсъжда 134-то много, но познато дете, класирано там (СХН), няма да се запише на второ класиране и съответно мястото ще бъде свободно на трето класиране. Може тази информация да е полезна някому.

# 618
Здравейте, и нашия синковец каза, нали са компютри -чил. Цяла година говорим, обясняваме. Накрая и на матурата 2 модул е в черновата. Резултата: среден бал. Класиран в 101. Какво да редя като виждам бала какъв е? Говорихме какво иска. Редихме и като каза на 12ти искам програмиране на роботи.... Е как така момче. Трябваше да си подложиш основа. Написахме още 3 училища , след Джон Атанасов. Не искахме другите техникуми заради логистика. Ще пътува от далеч. Бори се за 19то,   но там бала падна много малко. Не ни стигна. Остава дилемата да играе ли на 3то. Оказа се , че в 101 на 2ро класиране е класирано дете с много по-висок бал от първо класиране. И вдигна максималния, минималния не падна.
Нашето момче, обаче казва - нали съм приет, има компютри, харесвам училището (не познава никой засега). Но бала му е среден-нисък.... Късмет ли? Имало да се случва ли? Аз имах драма преди. Родители пишат по 50-60 желания, нашия нареди 5 и от мен 4 - стига. Каза, аз няма да ходя в другите. Дали ще учи в Младост или Надежда, ако е гимназия, дали е различна средата...
За сега имам наблюдения за екипа на 101. Ако не се случат някои промени. 19то и на мен ми допадна , но уви не мисля, че има шанс за 12 точки. Много са. Не съм сигурна какво ще правим. А той си моделира някакви нещица 3D и ме успокоява.
Ще го мисля... Извинете за дългото излияние 🥺

# 619
  • гр.София
ani _e ,пожелавам ви 101 да се окаже чудесно училище.  Хлапето ви знае какво иска и е позитивно настроено.
19-то не е ли със  съвсем различен профил?

# 620
  • в града на вечния купон
Колко ви е бала?
Жалко е че деца,които се занимават и имат интерес програмиране, роботика,поради резултат от НВО не могат да влязат.
Защо не погледнете Професионална гимназия по телекомуникациите или Попов имат програмиране на изкуствен интелект.
Моята влезе програмиране на роботи Джон Атанасов с 434,25 бал, но гледам последно приет момче е с 427,75.

# 621
  • София
Здравейте, и нашия синковец каза, нали са компютри -чил. Цяла година говорим, обясняваме. Накрая и на матурата 2 модул е в черновата. Резултата: среден бал. Класиран в 101. Какво да редя като виждам бала какъв е? Говорихме какво иска. Редихме и като каза на 12ти искам програмиране на роботи.... Е как така момче. Трябваше да си подложиш основа. Написахме още 3 училища , след Джон Атанасов. Не искахме другите техникуми заради логистика. Ще пътува от далеч. Бори се за 19то,   но там бала падна много малко. Не ни стигна. Остава дилемата да играе ли на 3то. Оказа се , че в 101 на 2ро класиране е класирано дете с много по-висок бал от първо класиране. И вдигна максималния, минималния не падна.
Нашето момче, обаче казва - нали съм приет, има компютри, харесвам училището (не познава никой засега). Но бала му е среден-нисък.... Късмет ли? Имало да се случва ли? Аз имах драма преди. Родители пишат по 50-60 желания, нашия нареди 5 и от мен 4 - стига. Каза, аз няма да ходя в другите. Дали ще учи в Младост или Надежда, ако е гимназия, дали е различна средата...
За сега имам наблюдения за екипа на 101. Ако не се случат някои промени. 19то и на мен ми допадна , но уви не мисля, че има шанс за 12 точки. Много са. Не съм сигурна какво ще правим. А той си моделира някакви нещица 3D и ме успокоява.
Ще го мисля... Извинете за дългото излияние 🥺
А 105 с хардуер и АЕ

# 622
В Попов има различни специалности. За Попов не му ли стига балът?

# 623
В 101 е софт и хард с АЕ. За 105то знам , но живеем в северен квартал. Чисто логистично не ни е ок
19 е с различен профил -Да. Имаме познати учили там. Хареса му представянето. На мен ми допада развитието.
За Попов - незнам защо не го написахме. База ли, какво ли... Той се запъна в последния момент за това.
Аз имам наблюдения към самото 101 като училище в Надежда. Мисля, че то е над останалите в квартала. Имат добър екип начело с директорката.
Просто ако наистина иска да си развие интереса, ще търсим варианти с школи.
Самия той видя какво е сътворил и как се случват или не  нещата.
Представянето на НВОто е важно. Но нищо в този живот не е случайно. С този бал няма кой знае какъв шанс .. (346-337 зависи) средно нисък ...
Чета и си мисля как някои си скубят косите за 1, 2 АГ, НЕ, СМГ. Не е лошо. Всеки с късмета в живота си. Важното е да научим децата си да са добри хора и така средата в повечето училища ще е спокойна.

# 624
Ами, за нашия най-голям син, купихме 3Д принтер. Не се учи това в училище, а на кръжоци и клубове. Научи се да програмира и принтира различни неща на този принтер. Така че, ако на детето се отдава, ще намери начин да се самоусъвършенства.

# 625
За Попов - незнам защо не го написахме. База ли, какво ли... Той се запъна в последния момент за това.
Там балът е по - нисък от Вашия традиционно.
Тази година не съм ги следила.
Вижте ПГТК - приложно и системно са най - високобаловите там.
Успех!

# 626
  • София
Оказа се , че в 101 на 2ро класиране е класирано дете с много по-висок бал от първо класиране.
Това просто няма как да стане.

# 627
Не знам какъв е случаят, обаче е възможно. Ако е имало грешка в оценките, и родителите са подали сигнал в РУО. Тогава влиза на второ класиране, по съответното желание, с по-висок бал (с неговия си истински бял, който обаче може да се окаже по-висок). На мен ми се случи с университета това нещо.

# 628
  • София
Ма каква грешка в оценките? И родителите са подали сигнал едва след първо класиране? Не може да стане и не е станало - видях бала на 101 на първо и второ класиране. Няма такова нещо.

# 629
Ако има грешка, родителите не биха чакали второ класиране, за да се задействат. Щяха още при първо да сигнализират и детето да е прието. Няма как на второ да бъде повишен бала спрямо първо, нали такава е идеята и затова не се пренареждат желания. Чак на трето може да има по-висок бал по някаква случайност, ако детето си е променило желанията и има свободно място.

Общи условия

Активация на акаунт