Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 150
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 600
Костадинова, не е точно така. Първото заявление си стои. Корекциите се правят върху него. После при подаването иска име и тел на родител и се появява новото заявление с нов входящ номер.
Разбирам , благодаря

# 601
Ох, това заблуждение със знаенето на английски ми е просто любимото. Хора, вие на колко езици четете романи и гледате филми/телевизия? А, на колко можете да пишете без много грешки?

# 602
  • София
…Това, което се случи в нашето уж "най-елитно" училище е след всички класирания, в класовете да се появят деца с по-нисък бал на освободени след началото на учебната година места, за които е прошушнато само на "избрани".
Интересно кой ви информира за бала на тези “избрани” деца?

# 603
За това С1 трябва да се сложи някакъв ред и да се въведе за минимум навършени 16 години.
Само се заблуждават хората.

Ами то май има нещо такова и сега. Поне така чух за същото

# 604
  • Варна
Предлагам да не се отвличаме в безсмислени спорове. Ясно стана какво искам да кажа. Ако ви харесва повече, ще кажа детето НЕ знае английски, ниво С1. Няма смисъл, естествено, да записва АГ и да започва от сегашно просто време отново.

# 605
Ох, това заблуждение със знаенето на английски ми е просто любимото. Хора, вие на колко езици четете романи и гледате филми/телевизия? А, на колко можете да пишете без много грешки?
                  Точно! Особено , като се включат в 8 клас два нови езика. АЕ трябва да се поддържа , защото и той се забравя когато не се учи. Първият нов се научава , но вторият не се получва без допълнителни уроци. Децата , в този случай, са свърх натоварени и .... от два стола та на земята.  Да не кажа от 3 стола.

# 606
Предлагам да не се отвличаме в безсмислени спорове. Ясно стана какво искам да кажа. Ако ви харесва повече, ще кажа детето НЕ знае английски, ниво С1. Няма смисъл, естествено, да записва АГ и да започва от сегашно просто време отново.

Вие си знаете. Само не ми отговорихте на колко езика четете романи.

# 607
За call center работа много търсен бил португалския. Но за временна работа докато си студент било добра гъвкава опция

Call center работата не е особено високо платена и след 5г може да я няма в България. И сега се замества сериозно с чат ботове, колкото е възможно. Също големите компании вече имат  съкращения заради AI

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 22:33 от toplomliako

# 608
AI, машинният превод и всякакви други езикови приложения променят много всичко - до 5-6 години "знаенето на език" няма да е това, което е в момента.

# 609
  • Варна

Аз само на български чета.  Защо?
Детето чете на български и английски.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 21:49 от Toni_baraboni

# 610
  • София
И ние сме готови най-накрая ,
всичко излиза и желания и оценки , накрая на желанията , качих и медицинското, а не на всяка паралелка както искаше, но смятам че и така е окей , то и без тва е едно за всички подобни специалности еднакво.
33 желания , доволно , да има.
Дано е късмет и всеки е приет където иска.

# 611
Мойто дете пък вече не чете /по желание/ романи на български, а само на английски. Пък няма никакво взето ниво - ни А, ни В, ни С. Не знам кога го научи този език толкова добре. Честно. На курс ходи последно във втори клас. И часовете в училище, които не бяха на някакво кой знае какво високо ниво.
Като гледам и приятелчетата му са така. Английският им е като втори роден.

# 612

Аз само на български чета.  Защо?

Това обяснява всичко...Не можете да четете на нито един чужд език, но имате претенции как детето ви да знае поне три.

# 613
Аз съм с руска филология. Би следвало да съм С1, С2 е за филолози с майчин език. Поне така ни учеха на времето. Гледам без дублаж и субтитри някъде от пети клас, в гимназията не само предметите ми бяха на руски, но и руска класическа литература четяхме в оригинал. Въпреки това никога не бих казала , че владея езика "перфектно", дори и за родния ми български нямам такива претенции. Затова и ми е смешно, когато учениците ми започнат да твърдят, че родителите им, не филолози , на които езикът не е и майчин го знаят "перфектно". В същото време имам ученик, който в селското си училище е учил езика от първи клас и действително чете, пише, говори на различни теми свободно, но той общува с носители на езика, превежда руски клипчета и точно заради тях е забелязан и извикан за озвучаване в "Кунг фу панда 4". И да, допуска граматични грешки понякога, но те не пречат на общуването с него и на него не му пречат да ползва свободно езика.

# 614

За В1/2 е същото. Знам, че има къде да се постигне, но местата за това са малко, вкл. в София. Достатъчно деца с В1/2 видях, които не могат да вържат две изречения на английски.

Общи условия

Активация на акаунт