Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 244
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 990
Аз го бях викнала за 4 очи и той дори очакваше да види тази информация в инфоприем 🤣 той беше много ларж - до началото на юни не знаеше кои са датите за изпитите, но накрая той й видя първи точките и ви писах вече, че зачете бг мама заради едно училище. А до този момент беше "остави я да се оправя. Ще влезе там, където трябва и за колкото се е подготвила".

# 991
  • у дома...
Скрит текст:
Предлагам да не се отвличаме в безсмислени спорове. Ясно стана какво искам да кажа. Ако ви харесва повече, ще кажа детето НЕ знае английски, ниво С1. Няма смисъл, естествено, да записва АГ и да започва от сегашно просто време отново.

Вие си знаете. Само не ми отговорихте на колко езика четете романи.
Аз само на български чета.  Защо?

Това обяснява всичко...Не можете да четете на нито един чужд език, но имате претенции как детето ви да знае поне три.
Малко беше грубо това. Може да владееш чужд език свободно и да предпочиташ да четеш на български

Няма как да владееш свободно чужд език и да предпочетеш нечии чужд превод.
Приблизително това ми отговори и щерката - "Предпочитам да чета книги на английски или испански, отколкото на български. Преводите са ужасни!". Убедих се лично, след като в една книга за Queen заглавията на песните им бяха преведени вероятно с Гугъл преводача...

# 992
  • София
1 Нег би следвало да е най-центъра на Сф, друго дали има там? Баш Пъпа на София "се води" Света Неделя

# 993
kbl Laughing така, така. И вчера почнаха да ме изпитват на хипотези и да се блещят амакактака. Ами е така. Trollface

# 994
Ние си нямаме училище в квартала, то и детска градина до скоро нямаше. Никаква уседналост, хем половинът е смг-еец.
Като гледам колко време наливаха “автоматично” оценките се съмнявам да има резултат утре. Бал няма още изчислен, хем да не ми е ясно защо ще го изчисляват за всеки поотделно вместо просто да го пресмятат, то не е ултрасложна сметка…
Залагам на петък към 12. Прогнозата ми за излизането на оценките беше абсолютно точна Simple Smile

# 995
  • София
От НЕГ май доста деца отиват студенти в Германия и Австрия. Не виждам там как ще учат на английски.
В Германия има доста специалности на английски и то в топ университети. (имам проучване върху инженерни специалности). Има програми, при които започваш на английски и после продължаваш на немски, та опции бол.
Биби, това вече не е съвсем вярно, единици са в бакалавърска степен.  И повечето от тях са  или икономически, или ако не са , са в приложни унита. Техническите да са макс  3-4.. За магистратура - да.
Инфото ми е от м.г. , когато платих около 500 лв. на фирма, специализирана в кандидатстване в Германия за да ми направи проучването. Аз и щерката бяхме намерили 4 опции, те намериха 20 по зададени критерии.
Факт е, обаче, че малко деца се възползват. От набор 2004 в СМГ за 2 знам със сигурност, но мисля, че общо се броят на пръстите на едната ръка.

# 996
  • София
1 Нег би следвало да е най-центъра на Сф, друго дали има там? Баш Пъпа на София "се води" Света Неделя
Еми ето, Мецан може да се упокои, не ни е трябвал  на нас немският май, ни на мен, ни на децата - по адрес ни се е падала близко НЕГ, затова сме се оказали там Simple Smile Че те в  Центъра са много объркани нещата принципно - кварталното ни е супер  близо, ама в него днес моите не биха могли да учат.  Една община  е много близо до нас,  ама  адресно се водим в друга. Едно районно и то е  на метри от нас, ама паспортите си ги вадим на ма***та си в друго. Гласуваме във ФЕГ, а ни класират в НЕГ - сбъркана работа.Laughing

Биби,
Скрит текст:
20 технически/инженерни/комп. специалности  в академичен университет  в Германия на английски ( а не и с дисциплини на английски освен немския ) за бакалавър можеш да намериш....никога.  Извини ме за откровеността, но  загубени 500 лева са били...Има централен  немски портал с въведени всички специалности във всякаквите висши учебни заведения, който е  с много прецизно филтриране - вид университет, специалност,  език на преподаване, летен/зимен семестър за начало, провинция, образователна степен и т.н критерии.... Няма как там да не излизат, но нашенската фирма да ги е намерила...

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 21:27 от пенсионирана русалка

# 997
Момичета наздраве аз си сипах узо питах наборката дали да променяме нещо каза остава всичко така, питах я хипотетично ако не те приемат първо желание какво правим тя е сигурна че ще я приемат и даде прогноза утре след 18.00 ще има класиране.

След 18 часа и почнало ракиено време, какво класиране?

Иначе, ако гледаме историческия център ва София, в него са 7, 133, НЕГ и май това. ФЕГ категорично не е там.

# 998
Сега, ако ще си говорим за адреси ФЕГ е най у центърО.

... и 133-то. Баш до Парламента.
За 133 да споделя. Абе не точно, ама е свързано...като споменахте Парламента.
Та 15 септември е, горещ ранно есенен ден.
Аз надъхана, наивна млада майка на гимназистка 8-ми клас и ще правя вайбър група с родителите от класа.
Класната ми е дала списък с име на родител и дете.
Така, започвам аз да ги добавям и стигам до един господин, доближавам се и го моля за тел. номер.
А той явно решил, че аз следя " Предизборни дебати" по Канал 1 или "Лице в лице" на Цв.  Ризова по бТВ и ми казва:
- Да, аз ще Ви предоставя мобилния си номер, но съм публична личност и моля да не ме притеснявате по лични въпроси...
Аз в недоумение...Dizzy Face
А, тоя пич мами и татковци, бога ми, не го бях и виждала...Laughing
Новини и политика не гледам.
Леле, как си беше повярвало това човече, че е нещо повече...
Така се бях шашнала, че детето ми ще учи с някакви VIP недоразумения с невъзможни претенции...
Ама ми даде номера на телефона си, тоя важния.
Не съм го притеснявала, разбира се...
Та за 133 да си кажа. Много VIP-ове, много нещо. А синът му едно срамежливо момче, чак да не повярваш.
Така, че в заключение, ако искате децата ви да учат с  VIP-ове от Парламента, това е вашето училище...
Laughing

# 999
  • София
Тези МОН-човци що ли ни дадоха възможност за постоянно пренареждане на желанията Joy Сега тайно мечтая щерката да ми се обади и да каже, че е размислила и че ще включи още поне 1 език като втори. Няма угодия, ейййй Joy

Чакам на нисък старт големият син да се прибере от поредното морско приключение и си сипвам едно. То и мач трЕбва се гледа, не може само статистики.

Tisisat, ти ли беше с петела, сестро? Дай му нещо по-стабилно за вечеря и утре-вдругиден да го подхващаме Joy

# 1 000
Скрит текст:
quote author=meksito link=topic=1671922.msg48279010#msg48279010 date=1720634339]
Момичета наздраве аз си сипах узо питах наборката дали да променяме нещо каза остава всичко така, питах я хипотетично ако не те приемат първо желание какво правим тя е сигурна че ще я приемат и даде прогноза утре след 18.00 ще има класиране.

След 18 часа и почнало ракиено време, какво класиране?

Иначе, ако гледаме историческия център ва София, в него са 7, 133,
НЕГ и май това. ФЕГ категорично не е там.
[/quote]

Няма да се разберем така кой живее по У центърО на Софето. Bowtie

# 1 001
Онзи ден ходихме на оглед на външен вид на  училищните сгради. Возим се в автобуса и стигаме до спирка НПМГ- Чакалов. И аз викам на синковеца: "Слушай много внимателно, ако те приемат в 31во, 5 години всеки ден ще слушаш това на отиване и на връщане, и много добре си помисли, какво си правил в 7ми клас вместо да си налягаш парцалите и да учиш." Един вид тоя път да не мързелува. Единственото му желание беше НПМГ с физика и му е кофти, че прецака матурите. Но това е положението. Днес последния момент пусках желанията с една корекция естествено. Дано да няма трета:)

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 23:13 от dalil

# 1 002
  • София
Еми ето, Мецан може да се упокои, не ни е трябвал  на нас немския, ни на мен, ни на децата - по адрес ни се е падало близко, затова сме се оказали там Simple Smile Че те в  Центъра са много объркани нещата принципно - кварталното ни е  близо, ама в него днес моите не биха могли да учат.  Една община  е много близо до нас,  ама  адресно се водим в друга... Едно районно и то е  на метри от нас, ама паспортите си ги вадим на ма***та си.

Биби, 20 технически/инженерни/комп. специалности  в академичен университет  в Германия на английски ( а не и с дисциплини на английски освен немския ) за бакалавър може да намериш....никога.  Извини ме за откровеността, но  загубени 500 лева са били...Има централен  немски портал с въведени всички специалности във всякаквите висши учебни заведения, който е  с много прецизно филтриране - вид университет, специалност,  език на преподаване, летен/зимен семестър за начало, провинция, образователна степен и т.н.... Няма как там да не излизат, но нашенската фирма да ги е  намерила...
Пазя си списъка - уни, специалност, програма, настаняване, общи данни за града, население, квартири, наеми, общежития (частни /държавни), брой студенти, топ работодатели в града… Ок 200 стр четиво си беше. От 20 само 5 бяха в приложен. Дъщеря ми ги провери - истински си бяха. После не продължихме с кандидатстването в ТУ Мюнхен, защото я приеха в ТУ Делфт.
Аз лично за централизирания портал разбрах доста по-късно от наборната тема.

# 1 003
  • София
Извинявам се, ако е странен въпроса, но на сайта на РУО пише резултати първо класиране до 12.07, а не на...т.е. може ли още утре да има или ще си излязат на 12?
Всичко е възможно.
Аз залагам на петък около 13:30ч.
За да развалят уикенда на всички със седмокласници Joy
до цялото лято ни го развалиха. Синът го питам, дай да видим последно. Стига де, аз съм ваканция
Николина ти за конкурс на НАСА, ако кандидатстваше, нямаше така да си притеснена.
Я, сипни си и ти една биричка и дай по-лежерно.
сипала съм си, на терасата се пекат мръвки, къща пълна с приятели и зареден мач

# 1 004
Тези МОН-човци що ли ни дадоха възможност за постоянно пренареждане на желанията Joy Сега тайно мечтая щерката да ми се обади и да каже, че е размислила и че ще включи още поне 1 език като втори. Няма угодия, ейййй Joy

Чакам на нисък старт големият син да се прибере от поредното морско приключение и си сипвам едно. То и мач трЕбва се гледа, не може само статистики.

Tisisat, ти ли беше с петела, сестро? Дай му нещо по-стабилно за вечеря и утре-вдругиден да го подхващаме Joy

Ей, бебчо, ама каква памет само... Тцтцтц. Аз бях, да. За курбан го цаних, само не помня какво условие поставих, че моята памет явно не е като твоята... Може и да му се размине на пернатата гад.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 21:39 от Tisisat

Общи условия

Активация на акаунт