Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 175
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 980
  • София
Голяма, голяма, ама ако стане няма връщане назад... Като не ще, не ще.
Не е  чак толкова голяма, никога не се знае, няколко дни  повече чакане и  едно отиване  до училището от 1 класиране.

И това с "бал като моя" - извинете, ама този бал е и моментно състояние, та може в  1 АЕГ да има деца, които нея после биха догонвали, не тя тях,  гаранция Франция..Да не говорим, че "великата разлика" между уж по-можещо и по-малко можещо е сборно  4,5 точки, т. е една задача от 1-ва част мат...

# 1 981
Децата се променят, влияят се от средата също. Някои се сещат да учат по-старателно по-късно. Това, че влизаш с по-нисък бал или на второ класиране или след това, не значи, че не си за там и няма да се чувстваш добре.
Моята наборка хич не обича да чете, за мое голямо съжаление. Чете задължителната литература и много рядко подхваща нещо друго. Малкият и той подобно откъм художествена литература, но поне на енциклопедии много налита. Надявам се в някакъв момент да осъзнаят колко по-готини са книгите от телефоните.

# 1 982
На мен лично ми хареса как разсъждава госпожицата на Доро. Вижда ми се мъдро и правилно.
За съжаление, моето дете реално искаше други неща, за които нямаше шанс. Прие идеята за полиграфията, дори хареса училището, но не беше съвсем убедена. Затова й дадох шанс да опита и в друг град за това, което й беше по на сърце. Не искам да го приема като компромис и липса на избор, а като нещо, което е избрала и с което ще е ок. Затова отиваме да види и другия град и условията, при които ще бъде, ако го избере, макар че усещам някъде клони. Реално и на двете места не е нито с най-високия, нито с най-ниския бал. Личното ми мнение е, че полиграфията като учебен план е малко по-подходяща за нея, но нея сякаш я блазни повече другото. И все пак ще пробваме това, което й е първо желание - езици. Дано да има късмет, защото това иска най-силно, а за съжаление точно в полиграфията ще учи най-малко - само 4 часа седмично в осми клас. Затова й давам още време да вземе правилното за нея си решение.

# 1 983
  • Някъде там...
За една много разстроена девойка питам, какви са шансовете да падне бала с 6 т в паралелката с география в НПМГ?ти ако си искал НПМГ, баш тая паралелка, къде ще ти е по-предното желание

Миналата година падна с 12 точки от първо до второ, така че имате някакви шансове Relaxed

Но тази година завърши първият випуск седмокласници на НПМГ, така че може да се позапълнят паралелките още на първо класиране с деца от НПМГ, които там искат да си продължат.
Седмокласниците на НПМГ са два класа, няма как да запълнят всичко. Не е като в СМГ, където си продължава същата бройка класове.

# 1 984
Мецане, мечти сте имали и прочетени книги, за акъл.... не знам 😁😁😁

Да, не само "Капитан Немо" и книгите на Карл Май, особено за Робер Сюркуф, ами имаше и една "Детска морска енциклопедия", поне 500 страници... буквално наизуст я знаехме и двамата. А сега, децата, особено момчетата, а аз познавам доста покрай детето, хич не искат да четат... остави задължителната литература, ама те и Винету и Олд Шетърхенд не знаят кои са, Капитан Немо не знаят кой е...при вас така ли е ..
Така е...Аз съм с младеж от Варна .Потвърждавам....Не иска да чете😑

# 1 985
Първата година учиха html по ИТ и подхванаха С++ по информатика. Но имаха малко часове. В 9 клас повече.
HTML официално е заложен в 12 клас по ИТ профил. Това, че са го учили в 8 клас, е решение на конкретното училище - дало е часове ФУЧ най-вероятно, както и по информатика, за да се подпомогнат двата предмета в профил. По програма в 11 и 12 клас по информатика се учи Java или C#.

# 1 986
  • Sofia
Моят син влезе на 4 то класиране, но никога не ни е минавало през ум, че ще догонва или, че не е за там. Завърши с 5,70 годината , на 12 място е в класа от 28 деца според Школо. Не се е напъвал много. Та нека пак помисли детето.

# 1 987
За съжаление, моето дете реално искаше други неща, за които нямаше шанс.

Моята госпожица искаше само ТУЕС програмиране - за където няма шанс, ясно е: 474 бал. Оттам нататък й е все едно и затова избира директно програмирането, за което е класирана /тя е програмирала в школи и преди/
Независимо кои гимназии са елитни и за кои би могла да се пробва да се класира, това не може да я запали - може да се съгласи, но не "гори" в чужди езици или друго.
От една страна трябва да слушаме децата, от друга страна сме родители и уж трябва да знаем по-добре от тях. Не е леко.

Пожелявам ви успех, да вземе/те най-правилното решение. Пък тя съдбата си знае работата.

# 1 988
Моят преди 7ми клас четеше. Сега нещо не може да започне пак.
Последно прочете "Властелинът на пръстените", но не беше гледал филмите, после му ги пуснах.

# 1 989
Първата година учиха html по ИТ и подхванаха С++ по информатика. Но имаха малко часове. В 9 клас повече.
HTML официално е заложен в 12 клас по ИТ профил. Това, че са го учили в 8 клас, е решение на конкретното училище - дало е часове ФУЧ най-вероятно, както и по информатика, за да се подпомогнат двата предмета в профил. По програма в 11 и 12 клас по информатика се учи Java или C#.
11 и 12 клас вече е ПП в 8 клас е ООП ето

# 1 990
Какво по-точно представлява профил информатика в МГ. Програмиране ли се учи или не точно?
Да,  С++ например.

# 1 991
За една много разстроена девойка питам, какви са шансовете да падне бала с 6 т в паралелката с география в НПМГ?ти ако си искал НПМГ, баш тая паралелка, къде ще ти е по-предното желание
Има деца, които подготвят някой от изпитите в НПМГ не защото това им е единствено желание, а като алтернатива за болшинството паралелки, за които се иска бел и математика.  Това за географията се отнася в най-голяма степен, така че е възможно да има деца, които ще се класират на по-предни желания и ще освободят място.

# 1 992
Аз обърках темата, долното го пльоснах в темата за Испанската, а исках тук, по повод на това, че според мен е нормално особено момчета в 7 клас да не знаят какво искат... ще го кажа тук, а там сигурно ще го махна:

Как да си изберат децата, като не знаят? За момчетата особено. Момичетата са по-зрели, но аз и един приятел в 7 клас искахме да ставаме пирати. Искахме сами да си построим кораб, както капитан Немо, и мислехме от корабите, които плячкосваме, да раздаваме всички пари и богатства на бедните и онеправданите, а за нас да си оставяме само колкото да си поддържаме кораба. Но бяхме наясно, че за да направим това, трябва да завършим Военно-морското училище (бяхме от Варна), защото оттам излизаш хем инженер, за да можеш да си построиш кораба, хем капитан, за да можеш да го управляваш. А там се влизаше с математика и физическа подготовка. Затова трябва да кандидатстваме в МГ, като същевременно се катерехме по водосточните тръби, за тренираме как ще се катерим по мачтите. И аз поне решавах яко задачи. Влязох в МГ на шесто място, като това ми беше мотивацията. Аз не знам да има момиче 7 клас да е толко шантаво, но момчетата така бяхме. Той обаче не можа да влезе в МГ и идеята умря😂😂😂
Защо влязох на шесто място, също показва колко ми е бил акъла (не че и сега е повече 😂). Умишлено не реших едното подусловие на последната задача, за да не ми е всичко вярно, за да не си помислят, че съм преписал или нещо такова...и имах 5,88 на изпита, а можех да имам пълно 6, но ме достраша...седми клас момче, колко му е акъла!!!! А вие искате да знаят какво ще следват и т.н.....
Татко Мецан, това е писано за моето момче и приятелчетата му от класа.
Вече излезнали резултати от изпитите, заведохме класа на почерпка една вечер, приятел на сина ми е с 98.5т по мат., искат да са заедно нищо друго! Питам го къде ще запише 1во желание. Той на секундата ми казва Руската с испански, там бал 370т за миналата година. Детето е с 96т и  по БЕЛ, завършват МГ Пловдив децата. На въпроса не искаш ли да продължиш в МГ, той казва: Нееее ние ще ставаме футболисти и ще играем в Реал Мадрид, затова като отидем в Испания трябва да знаем испански. Супер сериозно, не се шегуваше. Това си гонеше детето и там го приеха. Половината клас това искаха. Моят и той беше с добри точки 94 мат 87 бел той записа ЕГ Пловдив с английски и единствената причина, поради която не написа испанския в руската беше, че ще трябва да учи 3 езика. Руски, испански и английски на курс (понеже му куца). Та сега половината клас са в ЕГтата, за да станат футболисти. Ааа и вече около 10 дена сме купили карта и инструктор в един фитнес, та и на тренировка се ходи всеки ден, обикаля се с колелото гребната на 40 градуса жеги. Топката се оставя само, когато спи и влиза в банята.
Та за математичката в училище незнам, ама учителля по физичеако е горд с тях, спорта е на първо място.
Отделно, че където и да идем на почивка още с куфарите се отива на обиколка на стадиона минимум. Аз съм майката посетила почти всички европейски стадиони. Била съм на мачове на почти всички отбори в Европа, за БГ няма да коментирам, пътуваме за любимия отбор редовно, това му е желание номер едно след всеки успех.
Та, момчета футболисти си имаме ние, не пирати.
Но са щастливи, приети, където искаха, неориентирани, но доволни. Та за 8 деца от класа ни мача продължава с ЕГ Пловдив и ЕГ Иван Вазов, важното е за тях, че училищата са едно до друго и "Мамо, така след училище ще можем да ритаме...", това е не сме гонили балове, гоним си топката още ние.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 07:15 от GoSSipSs

# 1 993
  • Бургас
Децата се променят, влияят се от средата също. Някои се сещат да учат по-старателно по-късно. Това, че влизаш с по-нисък бал или на второ класиране или след това, не значи, че не си за там и няма да се чувстваш добре.
Моята наборка хич не обича да чете, за мое голямо съжаление. Чете задължителната литература и много рядко подхваща нещо друго. Малкият и той подобно откъм художествена литература, но поне на енциклопедии много налита. Надявам се в някакъв момент да осъзнаят колко по-готини са книгите от телефоните.
Големият ми син до 17-18 годишен свободното си време го пилееше в игра на ФИФА и телефона, сега е на 21 год. и е прочел всички книги на Агата Кристи и куп други романи, сам си започна да купува книги. Чакам брат му и сестрите да се запалят по четенето в даден момент, но засега къде, къде по- лесно е да пуснат ютуб и да слушат каквото искат.

# 1 994
Аз като дете задължителна литература не четях, но всички налични книги на Стивън Кинг, Винету и т.н. ги четях за вчера, обаче моята чете само задължителната литература. Сега ще прочете само христоматията и ще и давам други да чете. Филм по книга не мога с гледам, защото доста с разминават с представата, която добивам, докато чета.

Общи условия

Активация на акаунт