Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 34 586
  • 727
  •   1
Отговори
# 15
Привет,
Не съм сигурна, че правилно се ориентирах от описанието от къде стартира болката, но се хващам за " Схваща ми се целия крак и отзад  към дупето също"
Още преди да забременея ме мъчи нерв - ишиадикус. Болка и изтръпване стартиращо от 2-3 см. в дясно от гръбначния стълб, през седалището и през задно бедро. Тъй че е възможно и някакъв нерв да е. До момента не се е стигало при мен до тежко куцане и противовъзпалителни (както преди бременността), но си ме боли. Помага ми факта, че приемам магнезий и витамини от В групата.

Ако си от София, мога да препоръчам физиотерапевт, който на мен ми даде (преди бременността) упражнения, с които намалих значително болката. Занимава се и с акупунктура, която ми помогна ужасно много, а бях много скептична

Нани честито, истински се вълнувам, четяйки такава новина в групата.
 И сега малко да разваля настроението , но наистина вече не издържам , Моля ако някой има съвет или усеща нещо подобно да сподели.
От няколко дни имам болка в дясното под ребрата..първо мислех , че бебето си е заклещило крачето там и ме подпира, но колко и да сменям позите не се маха болката(евентуално ако е краче да се премести). Та тази болка премина в парене не мога нито права ,нито легнала нито седнала ...никак не мога да стоя просто боли.
      + Това от също от няколко дни изпитвам нещо непознато за мен въпреки ,че вече имам едно дете и знам какво са контракции и разкритие10 см.......та тази болка я описвам като стрелкащаточно между краката все едно бебето се движи надолу и ще излезе . Схваща ми се целия крак и отзад  към дупето също.....мислех ,че бебето слиза и се намества, но чак сълзи ми тръгнаха от болка и вече си мисля че нещо не е наред...същото почна да се повтаря и през деня и вечерта.....
Изпитвал ли някой нещо подобно ,моля за съвет....

# 16
Честита дъщеричка, Нани! Да ви е жива и здрава и много радост да ви носи, а на теб бързо възстановяване!💐🎀🍀

# 17
AfterShock_2023 Благодаря, вече почвам да си мисля ,че има логика в  това което казваш, за съжаление не съм в Бг иначе веднага бих притичала при няколко лекари дори само и само да се успокоя Simple Smile

# 18
Pilala, няма за какво!
За съжаление упражненията не мога да ги правя с корем и за това не ги споделям.
Другото което можеш да пробваш е да сложиш топъл компрес на мястото на болката и лека разтривка.
Мен ме е страх да сложа на кръста, но на дупето и бедрото слагам. Пълня дебел чорап с морска (или каквато и да е, но едра) сол и го хвърлям в микровълновата и го слагам на мястото на болката. Важното е да не е супер горещо, защото веднъж се изгорих, та не ти трябва и мехур там.

AfterShock_2023 Благодаря, вече почвам да си мисля ,че има логика в  това което казваш, за съжаление не съм в Бг иначе веднага бих притичала при няколко лекари дори само и само да се успокоя Simple Smile

# 19
Момичета, един мн бърз въпрос, че не си намирам скрийншота, кое матраче се препоръчваше като хубаво, френско някакво звучене беше.

Ние имаме матраче с кошарата, но много ни мирише на химия, цялата стая мирише и сега бързо трябва да купим друго. Благодаря ви

# 20
Момичета, един мн бърз въпрос, че не си намирам скрийншота, кое матраче се препоръчваше като хубаво, френско някакво звучене беше.

Ние имаме матраче с кошарата, но много ни мирише на химия, цялата стая мирише и сега бързо трябва да купим друго. Благодаря ви

Пиер Карден ?

# 21
Нани, честита дъщеричка. Пожелавам да е здрава, усмихната и да ви носи много радост! А на теб, бързо възстановяване! 🙏🏻🌹

# 22
  • София
Магнифлекс - Пиер Карден. Взехме него, майките много го препоръчваха.

# 23
Честито бебенце, Нани! Heart

Аз съм чувала само хубави неща за Вецев, имам приятели родили точно по метода на Щарк при него. Отначало и аз се бях насочила към него ,но с течение на времето така и не го посетих . Успех! Hug

# 24
Здравейте! Вече съм в 36 г.с + 5 дни. От два дни ми се гади, отпаднало ми е, спи ми се, нещо ми се вие свят...кръвното е нормално. Нормални ли са тези симптоми преди раждане, да не би да е някакъв признак? Вчера имах доста стягания, но без болка. В петък съм на тонове и преглед, любопитно ми е дали някоя се чувства така? Също онзи ден имах менструални болки в кръста, но пък без стягане. АГ каза, че трябва да има и стягане и болки, за да тръгваме към болницата. Термина е 31.07, но все си мисля, че бебчо ще дойде по-рано. Корема ми от седмица и нещо се е смъкнал леко.

# 25
Pilala, аз разпознавам тази болка, която описваш, сякаш иска да излиза бебето. Понеже вече доста време я имам почти всеки ден, четох, че се среща, даже питах на последния преглед. Вчера обаче сама си установих, че е по-вероятно да натискат към пикочния мехур и затова да боли осезаемо. Някак не ми се връзва да натискат към канала и да боли, защото ще излезе, че боли самото разтягане на матката, а като я разтягат в други посоки - мен лично не ме боли. При теб обаче като те чета може да е една идея по-болезнено и може да се обадиш и да питаш в случай, че болката е така остра. О на мен ми се схващат бедрата от вътрешната страна, даже в някои позиции не мога да остана и трябва да променя стойката си. Парещата болка при мен е между гърдите. От големия ми син знам, че е от смъкване на корема, но може би също така при още разтягане и я имам най-вече в стояща поза (гравитацията работи срещу нас).

# 26
Здравейте, искам в багажа за родилното да си взема две шишета и биберони, обаче все още съм 36 г.с та въпроса ми е ако от сега ги измия и стерилизирам, дали ще са чисти след 1 2 3 седмици , когато и да настъпи раждането( предвид че бибите са в кутийка , а шишетата с капачка) ?
И за родилното малка хавлия за тяло дали ще ми свърши работа, понеже голямата много място ми заема и багажа вече доста натежа?

# 27
  • София
Марипоса, в последния 9ти месец тялото се подготвя за раждането. Кога точно ще се роди е Божа работа, но смъкването на корема, леките стягания и болки са напълно нормални. Ако си в България, тези температури от над 30 градуса оказват влияние и да ти е замаяно.  Също някои от вас може вече да имат и коластра, аз имам спорадично по няколко капки. Днес съм в 35+1.
Иначе при редовни и неспиращи контракции на 5 мин - към болницата, да, където ще направят преглед за разкритие и ще преценят как да действат.
Фризу, аз биберони само ще нося, ама сигурно най-накрая ще ги изваря и прибера. Хавлия лично на мен малка не ми стига, ама то е за твоя комфорт вече, ти решаваш.

# 28
Искам и аз да честитя бебчетата на Роки и Нани. Да са ви живи и здрави, да растат любопитни и добри Simple Smile

Благодаря, Marbellaa и NadezhdaML, за бързата реакция. Поръчахме матрачето, дано не е толкова нахимичено...

Frisu и аз имам същите въпроси, не схващам концепцията за стерелизацията на помпата и шишетата, според мен идеята да се стерилизира или в домашни условия да се дезинфекцира по-скоро, е да се махнат бактириите от млякото. Преди това, като са нови, измити, минати през стерилизатора, сглобяваме, затваряме и са готови.

Далеч съм от мисълта, че в болницата някой ще ги сглоби по по-старателен начин от мен вкъщи, след като ги дам за стерилизиране. Иначе аз имам един уклон да стерилизирам до откат, малко съм джермофоб и сигурно ще изперкам в един момент...

И аз ще си взема малка кърпа, че багажът като количество вече буди смут дори у мен..

# 29
Здравейте, отдавна не съм писала, аз също имам леки болки при натоварване. От два дни на моменти усещам менструални болки, но без стягане, както в корема така и в кръста.Също така усещам бебчетата много ниско на моменти(така де нещо като движение или туптене) направо в триъгълника, вероятно хълцат, защото усещането е продължително около минута две.. 😀
От днес вече усещам и някаква болка високо в гърба, вероятно вече от килограмите, който вече са +25кг-26. Забелязвам от известно време, че при ходене на моменти, не винаги имам прорязване, но немога да уточня точно къде, удря в кръста и слиза към единият крак (това продължава около 20-30секунди)
За мен всичко това е нормално и тялото се подготвя за раждане, бебетата притискат органите, а и забелязвам, че и моят корем се е спуснал леко надолу, но както ме посъветва баба ми слагам четрите пръсчета на корема и малкият все още е разположен на корема, което според бабините предсказания или не знам как да ги нарека има още време.
Какво да кажа до 3дни ще съм в 37г.с с двама малчугани в корема, който са +2кг, че и повече и си притискат и натискат там вътре, и е нормално да си има болки.. (матката също е разтегната вече в тези ни седмици). Нека стиснем още малко зъби и скоро ще гушкаме бебенцата си!!!
Аз се надявам да устискам фронта до 38г.с.
Поздрави отново на родилите мамите!
Много сила и леко раждане на нас останалите, както и бързо възстановителен период!!!
Поздрави!

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 00:24 от Desii Dimitrova 629644

Общи условия

Активация на акаунт