В момента чета ... 90

• 47 754
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Според мен им харесва и темата за българското, корените, селото и занаятите, затова и Розмари Демедо е сред най-купуваните и ако Виктория Бешлийска поне има собствен разпознсваем стил, Розмари е страшна плагиатка и досадница.

# 346
Да, сега е модерно да си еко, да се върнеш на село, към корените си. Хубава ниша е хванала авторката и така може да изкара още 10 книги. Няма лошо, на който му харесва, да си ги чете.

Sea.sea, не се обиждай. Като цяло няма как на базата на една книга да се съди за човек, но пък например хора, харесващи книгите на Венета Райкова са ми малко съмнителни. Като случаен пример давам само... не, че на хората нещо им има, но надали бихме имали нещо общо и какво да си кажем..

# 347
  • Mostly in my mind
Аз "Глина" много я харесах и не само аз. "Сърце" не съм я чела. Нито ми пука какво са казали авторитетите, нито съм чела 5 книги през живота си. Грозно е да се правят оценки на читателите харесали една или друга книга. Коментари може да има само за самата книга.
Така е, права си. Не съм целяла да обидя никой. Визирах хора,които наистина просто си взимат нещо модерно за плажа, а през другото време не се сещат и да погледнат книга. Понеже, лично аз, имам доста такива познати. В това, разбира се, няма нищо лошо. Просто такива хора не са ми критерий за четене. Това имах предвид. Simple Smile

# 348
Плюс това точно нейните книги много се рекламират, а после ги пускат не само в книжарниците, но и в магазини като Била, много добре помня едни метални щайги пред касите точно и в тях "Глина", да ти доскучае на опашката, пък да метнеш една бройка при маслото и салама.
ПП: дочетох "Край морето" от Абдулразак Гурна и макар че обективно мога да кажа няколко добри неща, на мен лично никак не ми хареса, накрая направо ми досади. Самата идея е интересна - една отколешна вражда, която се изяснява постепенно, при това в големи подробности, чрез противоположните гледни точки на замесените в нея и необичайната им среща десетилетия по-късно, разказът е поднесен разчупено и интересно, стилът на писане - приятен, но нещата, които се случват на двамата герои и техните семейства са толкова банални, махленски и изтъркани, че няма накъде. Очаквах пленителни картини от Занзибар, но такива липсваха напълно, с изключение на някои подробно описани битовизми от живота на хората в родното градче. Вместо това обаче никак не липсваха пространни и отегчителни описания на постколиалния стрес, политическите гонения в първите години от независимостта и разбира се - лицемерната толерантност на белите, които предлагат грижа и убежище на прокудения, онеправдан и изстрадал емигрант, но не се разкайват достатъчно убедително за хилядите си вини спрямо коренното африканско население.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 00:21 от Rayna13

# 349
  • София
Не ви се обиждам момичета, но все пак не е приятно. Имаше пак такива коментари като стана книга на годината. Ами просто наистина има хора, на които ни харесва книгата, просто заради това, което е.

# 350
  • София
И аз харесах "Глина" Simple Smile. "Сърце" съм я взела от библиотеката, а с "Нишка" няма да бързам.
Да похваля книгата, която чета (не е нова) - "Серенада" на Зюлфю Ливанели - много е хубава. Е, има неща който ме подразниха (най-вече нелогичните действия на главната героиня и постоянното и мрънкане и оплакване). Но книгата си заслужава според мен.

# 351
Пърл Бък "Източен вятър, западен вятър" - изобщо не ми хареса. Една история, която като че започва от средата. Преводът - потресаващ. И въобще идеята да изкара китайците неандерталци не ми допада. Все пак да не забравяме колко изобретения са дали на света! И изобщо, източните народи държат изключително много на знанието и го издигат в култ. Така че нито ми хареса стилът, нито идеите в книгата. Май няма да дам втори шанс на автора.
Започвам Лусинда Райли, че нищо не съм чела от нея, да видим как ще ми тръгне.

# 352
  • Пловдив
Прочетох "Вятърът знае името ми" - Исабел Алиенде. Оценката ми е 3*.  Много странна книга. Не ми допадна наблягането на всяка страница на пандемията от Ковид-19, както и супер не на място коментари относно бели и черни.
Освен това доста голяма част от историята е написана тип "мило дневниче" от 8-годишно дете и ми наподобява изказа в Пипи Дългото чорапче.
Подразни ме и това, че прескачането от минало в сегашно време стана много рязко - все едно чета за две тотално различни личности и почти по никакъв начин не се направи "мост" между двата периода.

Като цяло това не е Алиенде, която познавам. Остави ми чувство на обърканост.

# 353
  • София
Да похваля книгата, която чета (не е нова) - "Серенада" на Зюлфю Ливанели - много е хубава. Е, има неща който ме подразниха (най-вече нелогичните действия на главната героиня и постоянното и мрънкане и оплакване). Но книгата си заслужава според мен.

На мен изобщо не ми хареса този Зюлфю Ливанели. Четох "Щастие" от него и съм я закичила с 1.5* Joy Много ме беше подразнила.
Дори съм написала в отзива си повече да не посягам към негова книга Joy

# 354
  • Перник
Аз харесах много "Глина" и "Сърце", ще си купя и "Нишка"-точно тези описания ми се сториха интересни.

# 355
Не намирам с търсачката и реших да питам дали някой е прочел тази книга:

И аз съм и “хвърлила око”. Не мога да улуча някаква спокойна “плажна” книга. Приятна, женска и да не е тъпа. Иначе съм чела другата книга на авторката “Едно лято в Италия” , но не ми хареса особено.

# 356
Не мога да улуча някаква спокойна “плажна” книга. Приятна, женска и да не е тъпа.
Мисля, че тази, която чета в момента, точно отговаря на зададените условия - "Утре" от Радостина Ангелива, писана е съвместно с нейния син, тогава 16-годишен. Много лека, приятна, но и не липсват моменти, които те срискат за гърлото. Мисля, че се чете точно за 2 плажа време.

# 357
Започнах " Нишка", засега много ми е интересна.Чела съм и другите книги на Бешлийска, за мен пише много увлекателно.

# 358
Прегледах (не можах след началото да продължа да я чета с тази тема) “Пасажер 23” на Себастиан Фицек, не е “моята” книга. Мисля, че скоро няма да потърся каквато и да е негова друга книга.

# 359

Общи условия

Активация на акаунт