В момента чета ... 90

• 46 458
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Ахх как ме заинтригувахте сега със "Зад нейните очи", тъкмо се бях поотказала да я чета и я сложих по назад в списъка.
Прочетох с 300 зора "Апартаментът" на Луси Фоли. Казвам с 300, защото бях на почивка, а когато съм на плаж, книгите ги чета за един следобед буквално. За мен тази книга беше разочарование. Уж трябваше да е трилър, а повече съспенс имаше в ходенето ми до капанчето. Иска ми се да кажа нещо за героите, но изобщо не успях да се свържа с някой емоционално или дори малко да го захаресам. Надеждите ми бяха във финала, но дори и той не оправда очакванията ми. Оценка 2/5 и директно махнах от уишлиста - Списъкът и Ловът от същата авторка.
Започнах "Имало едно време два пъти" на Франк Тилие и "Алекс" на Пиер Льометр.

# 691
Чета първата книга за Макстън Хол ,, Спаси ме '' на Мона Кестен . На 20 процента съм и се чудя защо поредицата е толкова търсена . Става ли интересна по напред ? Струва ли си да я дочета или да не я мъча ?

# 692
  • Галифрей
Почнах да чета Дан Браун “ Изгубеният символ”
Не съм чела до сега другите му книги.  Ествено знам за Шифърът на Леонардо.

Ми за сега е интересна, явно писателя е разучил много за история за изкуството.

# 693
Шифърът на Леонардо и Шестото клеймо са най-интересни.
Изгубеният символ прилича донякъде на филма Съкровището с Никълъс Кейдж.
Сериалът не ми хареса (Дан Браун беше писал в профила си, че му харесва - не вярвам, че е искрен, по-скоро е подмазвач и не му пука, за разлика от други писатели).

# 694
  • София
Почнах да чета Дан Браун “ Изгубеният символ”
Не съм чела до сега другите му книги.  Ествено знам за Шифърът на Леонардо.

Ми за сега е интересна, явно писателя е разучил много за история за изкуството.

За мен това му е една от най-слабите книги. Grinning

# 695
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Чела съм почти всичко от Дан Браун, ако трябва да ги подредя ще са:
1. "Цифрова крепост"
2. "Шестото клеймо"
3. "Произход"
4. "Шифърът на Леонардо"
5. "Изгубеният символ"
6. "Ад"
Ако някой е чел "Метеоритът" ще съм благодарна да сподели отзиви.

# 696
“Метеоритът” съм чела, но толкова отдавна беше, че само си спомням, че тогава ми хареса. Сега обаче вече не съм фен на този автор, в по-младежките ми години ме увличаше, сега вече са други интересите ми и дори не ми се препрочитат неговите книги или пък четат подобни на него. Така че - зависи от конкретните читателски интереси, на един ще се хареса, на друг - може и да не допадне. Четете, пък ако в началото още не ви допадне - сменете с друга книга, има толкова голям избор.

# 697
Преди 15-20 години ми бяха много интересни книгите на Дан Браун, но смятам, че така и не успя да надскочи Шифъра и Шестото клеймо - най-добрите според мен.

# 698
Аз изоставих "Преследвачката" . Това чудо не се чете...

Започнах "Женският кръг на лейди Тан" и веднага се усетих в свои води! Grinning
Обожавам как пише Лиза Сий и мисля, че и тази ѝ книга няма да ме разочарова!
Действието ѝ се развива, разбира се, в Китай през 15 век. Епохата на бинтованите крака и идеалът за женска красота - стъпала "лотосов цвят" с дължина 9-10 см. За сега доста напомня на "Снежно цвете и тайното ветрило", но и се различава.
Изобщо всяка книга на Лиза Сий запознава с някакъв аспект от китайската култура и бит - "Любовта на Божур" - с вярванията за задгробния живот , духовете и суеверията, "Снежно цвете и тайното ветрило" - с традицията на бинтованите крака и превръщането на девойките в жени, "Чаеното момече" - с традиционното производство на чай, "Момичетата от Шанхай" - за имигрантската участ на китайски съпруги в Америка..
"Женският кръг на лейди Тан" ми се струва, че ще бъде за традиционната китайска медицина, но ще видим Simple Smile

# 699
  • Галифрей
Беше ми скучно и  се чудех какво да чета, избрах си някоя с по-мистично заглавие 😁

Ясно,че няма с какво да ме изненада но от чисто любопитство. Исках да видя дали има някоя тема за Микеланджело.  Всичките ренесансови художници са оставили своят голям отпечатат и скрити послания. Виждам,че Дан Браун се е вдъхновил от това. Сигурно е бил в Италия, така подробно ги описва сградите и тн.

# 700
  • София
След "Последното парти" на Клеър Макинтош, средна работа, зациклих и не ми се подхваща нищо ново. Иначе съм приготвила "Призраци на Камино" на Гришам за почивните дни.
За да не подхващам нова, тия дни препрочитам оттук-оттам "Мир на страха ни", много го харесвам Мишев и ми е приятно да го чета, макар да подозирам, че малко премълчава някои нелицеприятни за себе си неща. Но пък плюе на воля събратята си по перо, почти всички вече мъртви. 😃

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 17:58 от yovanka

# 701
  • Пловдив
Мъча “Палач на богове”, но не е моето. Дори от няколко дни не съм я отваряла. Май ще я зарежа.

# 702
За Микеланджело най-интересна ми беше Страдание и възторг.
Дан Браун наистина ходи по места да прави проучвания. Навремето следях профила му и той даже пускаше подвеждащи снимки от локации, за да кара хората да спекулират за какво ще е следващата му книга. Обаче звездата му залезе доста бързо и вече на никой не му пука толкова.
Целият проблем е в това, че той се постара да убеди света, че може да пише книги за конспирации, но всъщност е здравомислещ и не вярва в тях. С което отчужди много от феновете и започна да изглежда банален. Не помага и това, че отдавна не е имал хит, а филмите с Том Ханкс и сериалът не са нищо особено.

По темата - прочетох една книга с разкази на Удхаус, както и 2-3 на Агата Кристи. Разказите ме оставиха със смесени чувства - някои ми харесаха, някои бяха просто досадни.

# 703
Аз прочетох "Обрат в сюжета" на Ралица Генчева. Харесвам поезията на авторката, но трябва да призная, че романът не ми допадна толкова. Води се трилър, но за мен не беше. Чете се бързо, но някак много наивно ми се стори всичко, липсваше ми дълбочина. Не успях да повярвам на персонажите. Давам оценка 2/5 звезди.
Междувременно продължавам да чета "Вавилон", засега ми допада.

# 704
“Вавилон” ми беше в полезрението, затова ще ми е интересно още малко после да споделите за тази книга.
За Дан Браун - мен пък точно конспиративните му идеи в книгите (няма значение, че са художествени) сега ме дразнят и са ми досадни, затова всякакъв интересен загубих към него.
За сметка на това пък тази година станах фен на Джо Абъркромби.

Общи условия

Активация на акаунт