Първокласници 2025/2026 - тема 1

• 7 001
  • 169
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ние решихме да не се носят пари и засега мисля, че се спазва, освен няколко изключения, но те не бяха свързани със закупуването на храна.

# 166
  • Beyond the stars
Не носят пари. Има лавка в училище, но не ги пускат. Стола в училище е добър - предлагат сутрешна и следобедна закуска и 3 вида обяд - всико с електронни купони или хартиени. Също си носят от вкъщи и им дават и по някаква програма, нещо за хапване сутрин.
При нас по-скоро гледат кой какво си носи и се иска на другия ден.

Същото и при нас. И по-скоро гледат кой какво носи. Кой носел шоколадови бисквите, аз защо не може и т.н.
И всичко се яде общо - кой от кого взел, на кого дал.

# 167
  • София
Нямат право да носят пари и мобилни телефони до края на 3 клас. С голямото дете беше спазено и от страна на училището и от стлана на родителите (които е ключово). Но сега родителите са малко над нещата и мисля, че ще започнат да "извиват" ръцете на учителите много по-рано. Да излизат извън сградата просто е абсурдно. Постоянно има учител с тях и даже не могат самостоятелно да ходят в сградата на големите ученици. Обаче мен друго ме тревожи повече. Споделя, че децата носят чипс,  bubble tea и всякакви други глупости в кутиите за храна и вкъщи започна едно мрънкане.... Класа на голямото носеха краставици, чери домати, сандвичи, яйца и плодове.

# 168
Уговорката беше да не се носят пари и още първите дни се оказа, че само моят син няма пари и стои от страни и не може да си вземе нищо от лавката. Сега му давам по 2 или 3 лева. Не ги харчи всеки ден, защото аз всеки ден приготвям сандвич и друга кутия пълна с нещо готвенето, тъй като той не желае да обядва от храната, която се предлага от кетъринга, но в щастлив, че има пари. В понеделник, когато тръгнем за училище все едно тръгваме за екскурзия Simple Smile трябва ни куфар за всичко, то е раница с всички учебници, кимоно за тренировка, тениски, раница с кутии за храна и шише за вода и не сме само ние така.

# 169
Ох Sollsoll,
как разбирам ситуацията...
Всеки ден поради това, че е потлива, носи и дрехи за смяна. научила се е справя се. Накарала баща й да й купи сега телефон за ръката, защото след трети клас ще й трябва.
Започнахте ли коледни украси за стаята, уговорено е и тържество на класа ... Учат стихчета, общо взето е щастлива.

Общи условия

Активация на акаунт