Жена ми иска да се разделим "временно"

• 18 801
  • 414
  •   1
Отговори
# 180
  • Melmak
Авторе, тая къща твърдиш, че си я съградил с двете си ръце. И толкова лесно ще се откажеш от нея и ще я продадеш, за да делкате на две?

Не ми се вярва!

# 181
Относно голямото забавяне от 5 години на строежа, бях млад и зелен и не прецених изобщо правилно колко време ще ми отнеме. Имаше и доста промени във времето от страна на госпожата - при направени неща, трябваше да се преправят и това отне допълнително време. Ако мога да се върна назад, никога нямаше да го почна. Но уви, не питай старило, питай патило.

# 182
Цитат
Жена ми иска да се разделим "временно"

fanthomas - Новак

Моят съвет: Разделете се "временно" сега, с твое съгласие, възможно най-бързо. Защото след някоя и друга година ти ще искаш да се разделите, ама птиченцето на щастието каца на рамото само веднъж.

# 183
  • София
... Имаше и доста промени във времето от страна на госпожата - при направени неща, трябваше да се преправят и това отне допълнително време. ...

Тя архитект ли е? Или строителен инженер? Поне такива ползвахте ли или и проекта си направи сам?

# 184
  • Варна
Тя е доста социален човек. В последните години нейните "приятелки" нещо започнаха да не се държат много добре към нея. Започнаха да се срещат без нея. Доколкото знам, май и светогледите им се разминават. Само искат да се наливат и да се оплакват от мъжете си. Имаше и други хора, които я разочароваха.

Относно Колегата, самите му фрази са странни и си личи, че се прави на добрата приятелка, да му споделя всичко по всяко време, а в другия момент я бута индиректно чрез провокативни снимки и подтикващи изречения само да спи с него (вълк в агнешка кожа). Разбрах и информация за него, че за последните повече от 5 години е имал само една кратка връзка и една жена само за секс (май доста по-голяма от него). Доста манипулативен вид има.
Продължаваш да я оправдаваш и да хвърляш вината на другите. Огромна грешка  Имено тя е допуснала трето лице във брака ви. Държиш се като баща, който очаква детето да се вразуми и да го обича до края на света.
Като жена ще ти заявя пряко, че с прекратяването на секса е стартирало началото на края на вашата  приказка. Вероятно и преди  ти е изневерявала. На тази възраст без секс е вид патология.
Мисля, че проявяваш егоизъм. Чакаш тя да консумира увлечението си и да се върне към теб. Но забравяш, че жените обвързват секса с чувства. Ти си изградил една  илюзорна кула и сценарий, които тя променя. Мисля, че не я обичаш, а не желаеш да развалиш изградения си личен комфорт. Градиш къща  върху плаващи пясъци, без архитектурен план и разрешения.
Дано да си разбрал правилно метафората ! Жените винаги са жадували за силни емоции, внимание и физическо общуване. Нищо материално не може да ги компенсира. Твоят рай не е нейния избор. Но инфантилното ти поведение и игнориране на настоящите факти могат да станат твоят личен ад .
Клюкарският анализ на опонента и приятелките на съпругата са твърде дребнави за потърпевш мъж.
Всеки лоялен приятел би те насочил към адвокат, медиатор и психолог
Любовта е взаимен процес, не самоцел.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 23:43 от Viviana91

# 185
Хубаво си го казала Viviana91.
Една жена, не получава ли внимание, отношение и грижа, рано или късно си отива.
Повечето мъже, не осъзнават, че материалните неща не са всичко от което се нуждае жената.

# 186
  • Out of the Mix
Скрит текст:
Това имах предвид и аз. Нищо не й е пречело да иде с книжка или лаптоп и да се опъне в градината под асмата докато той работи да си приказват и да са си компания в почивките. Просто не е имала мерак, а явно и много любов към автора без значение от напъните да изглежда различно. Аз не я жаля толкова. За 5 г са й построили къща без тя да пипне и веднъж мече за боядисване и сега има нова любов и 50% от дома, изграден с пот, труд и зор от мъжа й. Ако бях на автора, за мен щеше да е доста несправедливо, но в живота честно няма.
Абсолютно.
Преди години след първия ми ремонт, заживяваме с тогашната, нанесла се по чехли.
Ок, купи там някакво килимче, дреболийки, но изобщо не ги броя, колкото без хич.
Бях налял 40к.
Развозването с колата, пътувания и т.н., изобщо не се броят, мъжът трябва да поддържа, пълни и т.н.
В момента, в който казах, че искам от нея това и това, изцяло съобразено с възможностите й, и след известно време на недобро съжителство, всеки пое по пътя си.
Тогава се научих, че всичко се обсъжда след момента на първоначалната еуфория, сгаджосване и точно преди заживяването точно кой какво ще покрива и какви ще са му ангажиментите.

Относно работата - имах друга, беше на 12 ч., на уж в нейната глава престижно място, дирекция в централата на една от най-големите банки. Обясних й, че тази работа, стрес, напрежение никога няма да секне, защото в този конгломерат работата никога не свършва, само се увеличава, отговорностите й бяха за милиони, стресирана постоянно. Естествено и с нея не се получиха нещата, след като направих всичко възможно, както трябва.
Още си седи там, сама, заплатите не е нужно да казвам, че са ниски много на фона на милионите, които превъртат.

Относно "склада" на автора - изобщо не е трябвало да правиш апартамента на бунище, а или в него да сте живяли временно, нали докато стане къщата, или даваш под наем, както и Фивър май написа.

Относно гарсониерата - има логика, и го разбирам Фантомас.
Това е идеален вариант за сам човек, или двойка, без деца, че дори и 1 дете до 2-3 годишна възраст, докато стане къщата. Wink
В същото време разликата в поддръжката, ремонтите, евентуално ипотеката на по-голямото може да се налее в преживявания.

P.S. Към поста на happy doc - точно така.
В същото време повечето мъже вместо да снишат леко гарда и да показват другото, разчитат на материалното основно, на парадиране, лошо гледане, стойки. После защо привличат еди си какви. Нормално.
Аз го карам скромно, много много да не се знае. Живея под стандарта си, но не се лишавам от нищо, каквото искам. Предпочитам да привличам хора около мен заради мен самия и заради тях самите, като личности.
Единици сме такива, поне такива са ми наблюденията.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 22:14 от Revoker

# 187
Може да се налее в преживявания, ама като гледам не е налял нищо в преживявания.
Авторът има фундаментални проблеми със себе си - увлякъл се е да постига цели, като е забравил да живее.
Къщата можеха и по-бавно да изплатят, ако бяха дали повече пари на бригада, но пак казвам - парите щяха да изкарат, а 5те загубени години със спестените пари не може да си ги купи обратно.
Иначе познавам и други хора, които работят години наред на стандартна работа, плюс събота и неделя се съсипват от селски труд.
Абсолютно безсмислено пилеене на най-ценния ресурс - времето.

# 188
Къща в околностите на някакъв град си иска освен ежедневна поддръжка и логистика. Това е много много натоварващо. Особено с деца ако има. Не знам, ама аз само мъже съм чувала да искат къща... Жени не.. що ли...?!

# 189
  • Out of the Mix
Така е, дами.
Аз на този етап не искам.
Направил съм си мекото, лекото и кокетното, напълно оптимизирано по всички направления, и никак не си представям къща, поддръжка, безумни разходи за охрана, озеленяване, басейн и т.н.
Искам къща, ходя на гости на приятели, или на СПА някъде за 3-4 дни. Innocent

Много хора си ги влече и искат да си "щъкат" в градинката, разбирам го.
Не е за всеки. А и постоянно трябва да се живее там, не да е "вила" да "прескачаш" уикенда.
Мен това не ме кефи.

# 190
  • Далечният изток
Аз това никога не съм го разбирала, но за някои мъже приносът към семейството се свежда единствено до бъхтане по 12-15 часа ежедневно и осигуряване на материалното. Обикновено разбират по трудния начин, че жените им искали нещо съвсем различно.... И обикновено се оказва, че те си реализирали някакви техни си мечти, различни от интересите на семейството като цяло.

# 191
  • There I was on a July morning
... Имаше и доста промени във времето от страна на госпожата - при направени неща, трябваше да се преправят и това отне допълнително време. ...

Тя архитект ли е? Или строителен инженер? Поне такива ползвахте ли или и проекта си направи сам?
Той трябва да има и технически ръководител и работници по съответните специалности. Няма как един човек да разбира от всичко - електро, ВиК, зидаро-мазач, в реалният живот не съм чула за някой, който сам си е направил къщата. А и локацията първо беше "на 15 минути от града", после - "в квартал на града, на 20 мин от центъра". Доста несъответствия станаха вече.

# 192
Живея в къща с хубав двор имам всичко имам над тридесет рози с красива овощна градина и прасковите са божествени всяка година.

В бъдеще ще направя голямо изкуствено езеро с риби и лебеди, за сега имам декоративни кокошки. GrinningHeart

# 193
Залитнала е по друг. Ще си проличи съвсем скоро във времето дали е мимолетно и да кажем платоническо или ще бъде с него и това ще е окончателния край за вас.
Ако я обичаш и би й простил целувката и чатовете, кажи й го. Дай й някакъв срок, да кажем 1 месец в който ще я чакаш. Нека тя да реши дали ще захвърли 8 години връзка или не.
Ако не можеш да простиш или тя не се върне при теб.. съжалявам, ще продължиш напред.
Добре, че нямате деца.

# 194
За последен път, написах, че къщата е на 15 минути от града, защото кварталът е на 15 км от жилищните сгради/блокове и реално на 20 минути път от центъра. Като цяло какво значение има? В момента е един от най-предпочитаните райони в града.

Общи условия

Активация на акаунт