Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 796
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
И аз всеки ден имам едно ядене яйца - по 2-4. Никога не се подувам, нито някакви оплаквания. Просто ме засищат за поне 4-5 часа и не ми е тежко.

# 106
Гале, ама как само 4-5 яйца Grinning

Когато съм на яйчен протеин, ям по 3-4 броя на ядене. Ям по два пъти на ден, смятай Grinning

Иначе, аз винаги обедната почивка хапвам и после излизам на една 30-40 мин. разходка.

# 107
И аз смятам да съм на яйца днес - пържени с масло.
Едва ли ще издържа на глад, колкото и да се настройвам психически.

# 108
Гале, ама как само 4-5 яйца Grinning

Когато съм на яйчен протеин, ям по 3-4 броя на ядене. Ям по два пъти на ден, смятай Grinning

Иначе, аз винаги обедната почивка хапвам и после излизам на една 30-40 мин. разходка.

не знам и аз, що така, как си пълня корема, но ги ям по път, навън. Нося си 5 на работа, преди път вечерта- гълтам остатъка. Те са си тежка храна. и после от топлото пълня корема с вода, забелязах, че свалих 2 кг, това трябва вода да е. За 3 дни, няма какво друго да е. До сега, не го бях правила. Не търся сладичко.
Но за мен си е интересно, слагам го за проба по-нататък пак.

# 109
Всички сме във фаза изглежда.И аз намалявам храненето и започвам пак да броя калории. Това ми помогна предния път. Яйца и аз си нося, засищат. Сега всеки ден имам и домат и краставица в менюто.Вечер на някаква салата и така. Обаче от чашата вино вечер не мож ме отказа. Жива съм, мърдам и искам поне някакво малко удоволствие.

# 110
  • Бургас
Ама тези храни пък точно после задържат наново вода и раздуват тъканите...

Ако ядеш само тях не се получава така. В тези 24 часа пия повече течности, ям по малко, колкото да не изям нещо друго и действително се чувствам надута, но до следващия всичко се е изхвърлило , корема се е прибрал и ти е леко. Иначе оригиналния детокс е на сокове, течности, нещо, което вече не бих правила, особено плодови.

Яйца съм яла като част от японското чудо и имат много добър ефект за отслабване , но растителната храна е по-добре откъм пречистване на организма. Говорим за еднократни детокс-дни по луната, не за постоянно хранене.

# 111
но растителната храна е по-добре откъм пречистване на организма. Говорим за еднократни детокс-дни по луната, не за постоянно хранене.
Като цяло, не възприемам никак идеята за "детокс" "изчистване" и подобни концепции, просто защото тялото не е на принципа на проста механична машина, а действа по много комплексен биохимичен начин. Той включва ензими, хормони, които зависят от гените и от храната. Растителната храна НЕ е по-лека за организма, защото той трябва първо да я преобразува в животинска идентичност (най-грубо казано), за да може да я асимилира. Така че, това е с "леката растителна храна". Ние не сме растително направени, а и нямаме необходимата храносмилателна система за директна асимилация на растения.
Много е дълга темата и не искам да споря.

# 112
Абсолютно съгласна с горния пост. Дългите години ровене и четене ме доведоха до горните заключения.

# 113
И аз съм съгласна. Не възприемам растителната храна за по-лека. Напротив, от зеленчуците се получава подуване, болки в стомах и черва и т.н. Гастрити, колити се дразнят от тях.

На мен когато ми е тежко и подуто, въобще не ми е до салати, например. Само като си представя една купа със зеленчук и ми става още по-тежко.
Иначе, много си ги обичам салатките, ама...

# 114
Здравейте момичета, аз основно чета, иначе отдавна съм за тази група (49 г.). Да ви питам няколко неща:
1. Някой мери ли базалната си температура сутрин за установяване на овулация?
2. Някой има ли по-нетипични симптоми на перименопауза - например да се усеща странно, по някакъв по-различен начин, да има трудно обясними усещания и подобно.
От около 7-8 години започна да става нещо с мен, направо искам да си сменя главата, все едно не съм аз. Натрапчиви мисли, изкривена реалност, страхове, безпокойство с и без причина, потене, треперене. Някакви вълни все едно кръвта ми се вдига в главата, вътрешно ме разтриса като ток, ей такива едни.
Изследвания правих какви ли не, нищо конкретно не се установи.

# 115
Стана банално вече, но провери ЩЖ. Хормоните й - т3 и т4. Не само ТСХ.

Не казвам, че е това, но симптомите ти са доста характерни при проблеми с жлезата.

# 116
Също така вит. Д, Б12 и железен панел.

# 117
Здравейте! Много време не бях чела и вече 2 часа това правя :–)
Виждам че обсъждате магнезия. Да ви кажа честно аз от Магнерот по-добър резултат не съм имала. Пила съм го от преди 14 години почти през цялата бременност, заради постоянни контракции. Помагаше ми много. По 6 таблетки приемах тогава на 3 приема за деня. Сега пък заради тогавашното момиченце  в корема ми се чудя как да и оправя цикъла. Прочетох някъде че говорихте за Лейди хармония та се чудя дали да не и давам от нея, защото ми казаха че също нормализира цикъла при девойки. Аз хормони и противозачатъчни не желая да и давам. Пи 10 дни дуфастон дойде и, но сега пак го няма. Ендото ни предписа Дуфастон за 6 месеца и после 1 година Ясмин. Страх ме е да и ги давам толкова дълго.

# 118
Съгласна за растителната храна, не е лека, надува, гастрити и пр.

# 119
Стана банално вече, но провери ЩЖ. Хормоните й - т3 и т4. Не само ТСХ.

Не казвам, че е това, но симптомите ти са доста характерни при проблеми с жлезата.

2 пъти е изследвана, включително  ТАТ и МАТ. Нямам отклонения.

вит.Д е 41, Б12 е 442,
железният панел също е добре

Общи условия

Активация на акаунт