Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 983
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, при някои от вас наблюдавате ли отслабване от разбърканите хормони?
Имах в м.5 обилен необичаен за мен цикъл и отслабнах много. Гинекологът каза от хормоните е. Лошото е, че имам и хроничен гастрит и става една...
Повишения естроген характерен за тази възраст може ли да изсмуква, съсухря?
Повечето казвате, че напълнявате ?

Хубаво е да те прегледа ендокринолог, ако продължаваш да сваляш кг. Иначе, възможно е да свалиш при проблемен цикъл...гадене, повръщане, разстройство и ето. Лично аз не познавам жена, която да е отслабнала в пери или менопауза.

Jade, това е хубава и мечтана новина! Не спирай да търсиш причината и точните добавки за да спре проблемът. Може и да е от ковид нещо...знае ли човек.

# 316
  • Стара Загора
Личния каза, че Т3 бил платен и щял да ми го пусне, ако в TSH и Т4 има нещо нередно, но стойностите им са съответно 1.94 uIU/ml (референтни 0.27-4.2) и 14.65 pmol/l (референтни 12-22). На мен ми изглеждат достатъчно наред...

# 317
Т4 е в граници, но е нисък. Не е оптимален. Само с него няма как да се каже има ли проблем. За това се пускат заедно.

# 318
След 92 дни, най-накрая се появи... Имам чувството, че съм с тежък махмурлук, след дискотека и прибиране в малките часове, като прегазена... То не бяха вълни в най-големите жеги, то не бе нервност, избухливост, заяждане...Сама не се понасях. Надявам се сега нещата да си дойдат на мястото. Имам да махна и един 2 килограма, които мисля, че са вода. Тъкмо бях почнала да свалям и хоп, за едни десетина дена пак съм отгоре. Мисля да се върна към фемостона за два курса поне. Нервите и спокойствието много ми липсват. Все ми се иска да изчака още поне две години. На 46 ми се струва рано за влизане в меното. Не, че нещата не почнаха още около четеридесетте, ама..
Оплаках се...

# 319
  • на Мелмак
И аз качвам едни 2кг преди да ми дойде. Може да съм на пост и молитви 'дет се вика, но качвам.

# 320
  • тук-там
Момичета, при някои от вас наблюдавате ли отслабване от разбърканите хормони?
Имах в м.5 обилен необичаен за мен цикъл и отслабнах много. Гинекологът каза от хормоните е. Лошото е, че имам и хроничен гастрит и става една...
Повишения естроген характерен за тази възраст може ли да изсмуква, съсухря?
Повечето казвате, че напълнявате ?
Аз бях отслабнала 6 кг, което при мен е доста, тъй по принцип съм слаба. На ХЗТ за 3 месеца си ги върнах. Спрях ХЗТ и ще видим какво ще се случи. Нямам кръвоизливи, нямам и цикъл като хората. Така че отслабването ми не е свързано с това. Не знам дали беше свързано с хормоните или следствие от постковид при мен.

# 321
  • Варна
И аз по принцип съм слаба ама сега направо... Гинекологът каза, че нямам проблеми с матка, яйчниците...цитонамазка ок, цикъла ми е яко разбъркан, идва когато иска, спира когато си иска, всеки път различна обилност и никаква предвидимост. Затова заключихме, че е от "възрастта".
Гастрото каза стрес и гастрит.
Аз смятам, че разбърканите хормони, разбъркват и всичко останало.

# 322
Дженифер, и аз в групата с гастрита и нервното черво. Още се мъча с подуване и дискомфорт след операцията.

# 323
Да се присъединя и аз към групата.  Цикълът ми последните две години си идва когато си иска. Последният път ми тече един месец. Естествено направиха абразио, което се забави тъй като трябваше да реша друг здравословен проблем. Днес ми излезе хистологията - ендометрална аплазия без атипизъм.  Нямам много варианти при това положение.

# 324
  • София
Ако е удобно и аз се присъединя Blush
Две години само чета. На 48 г. съм и юли и на мен ви дойде два пъти, много обилно, вероятно, за да прецака хубавия ми план за почивка на море.
Пия вечерна иглика, но май няма ефект. Пиех и витекс, но се притесних от коментари в темата относно прогестерона, от скоро и от игликата и май ще карам на “мускули”. Сега се надявам да ми свърши, без нужда от лекарска намеса.

# 325
Да се присъединя и аз към групата.  Цикълът ми последните две години си идва когато си иска. Последният път ми тече един месец. Естествено направиха абразио, което се забави тъй като трябваше да реша друг здравословен проблем. Днес ми излезе хистологията - ендометрална аплазия без атипизъм.  Нямам много варианти при това положение.
Моята диагноза е същата. Пия си чая и мажа с крема, като че ли течението отслабна (поне няма съсиреци) и интервалът се удължи. Миома има ли?

# 326
  • София
Arwen, извинявам се, но явно съм изпуснала какъв чай пиеш?

# 327
  • Бургас
Днес говорих с ендокринолог, който има научен интерес към този женски период и много чете. Каза, че биоидентичният прогестерон няма как да навреди, още повече в такива мизерни количества. Всичко е в дозата. Щом ми действа добре, мога да се мажа и доживот.
Асан и той хора! Няма да се мъча от безсъние и да съм като парцал "от страх".
Но - преди да се почне, е хубаво да се видят щитовидни хормони и да се огледа полова система при АГ.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 09:56 от Tintina

# 328
# 329
И аз го пия от 1 месец заради миома, кръвоизливи по време на цикъла, от които получих анемия. Arwen, как ти понася чая преди хранене? На мен доста зле и започнах да го пия по време на храненето.

Общи условия

Активация на акаунт