Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 34 001
  • 761
  •   1
Отговори
# 300
И аз бях вдигнала кръвното предишните горещи дни, когато на всички им беше ниско. Сега е добре, но ме боли главата, от ляво, почуква ме ту при ухото, ту малко по-нагоре...и изобщо ми е замаяно. Казаха ми, че имало магнитни бури тези дни.
И пак си припомних как се смеех на баба ми с нейните бури...а то...и аз сега така.

За лекарите, не знам как е в другите държави (чувам, че работят само по протоколи), но тук вече няма нищо общо с едно време. Пълно е с некадърници, не мислят, не разсъждават, гледат през теб, никой за нищо не носи отговорност, плещат си каквото им дойде на момента, и да сгрешат нещо- никакви последствия и контрол. От личен опит и за мен, и за децата едно време. Добре, че беше форума за да оцелее едното ми дете. Както и да е. А пък източването на образователната ни система е на ниво. Обучаваме си ги безплатно и те отлитат от БГ. Изобщо, имам си няколко лекаря, които са още живи и работещи, но после не знам...ето така съм сега с гинеколога. Не мога да си намеря и това е. Моят почина, беше светило, много печен, но сега не намирам заместител. И как е възможно в епикризата да ми объркат дозите на лекарствата?! И се хилят, че било техническа грешка. Ми, мамка му, нали затова сте няколко човека, които подписвате. Добре, че помня какво говорят на визитация. Оф, запалих. Много се ядосвам, защото лекарската професия се изроди в търговско-посредническа.

# 301
В епикризи такива неща можеш да видиш че ум да ти зайде... Вярно че много им идва писарщината ама все пак. Масово копират от на някой друг че да не пишат от-до. Да не ви казвам пък май в амбулаторен лист да беше как прочетох че са ми възпалени сливиците. Преди 2-3 години... а аз нямам сливици от над 30 години, не че нещо.
За това че завършват и излизат от страната, някъде срещах изказване че у нас трудно хващат ред за специализациите, не знам колко е вярно и това.

# 302
На мен в епикризата преди операцията захар малко над нормата. В последния ден, нормална, а кръв последния ден никой не ми е взимал. 😅Добре, че преди две седмици я мерих - в норма е.

# 303
.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 08:22 от Lemy

# 304
Да попитам в темата: някой да е ползвал спрей против бели коси / който предизвиква възвръщане пигментацията на белите коси/, и да е доволен от резултата?
Ако има такива бихте ли препоръчали кой точно, и дали ги има в дрогерии или др. магазини?
Във фейса мернах реклама на някакъв спрей, но е само 50 мл., не знам действа ли, и колко флакона са нужни, пише че поне 3 мес. трябва да се ползва всеки ден по 2 впръсвания- сутрин и вечер.

# 305
Леми, значи като цяло добавки за детоксикиране на черния дроб не са добре, така ли?

# 306
не, генерално не се отричат, според мен. Но по скоро, трябва всеки да ги съобразява и с другите си неразположения, да ги напасва, често да си прави изследвания.

# 307
Ами аз съм с хипофункция и приемам хормони. Съобразявам се, в случая.
То затова и прогестерон не ми е препоръчителен, защото не са ми оптимални хормоните.

# 308
Защо не ти е препоръчително Прогестерон? Дори и биоидентичен ли? Аз ползвам, като цяло имам полза.

# 309
  • Варна
Момичета, при някои от вас наблюдавате ли отслабване от разбърканите хормони?
Имах в м.5 обилен необичаен за мен цикъл и отслабнах много. Гинекологът каза от хормоните е. Лошото е, че имам и хроничен гастрит и става една...
Повишения естроген характерен за тази възраст може ли да изсмуква, съсухря?
Повечето казвате, че напълнявате ?

# 310
от повишения естроген се набухва, подуват се жените, вода задържат, някоя мазнина складират.
Но от силен цикъл се обезводнява човек, освен спада на желязото. Сигурно не ти е било и до храна.
Но винаги има изключения разни...

# 311
Защо не ти е препоръчително Прогестерон? Дори и биоидентичен ли? Аз ползвам, като цяло имам полза.

Ами написала съм. Не съм с оптимални щитовидни хормони. Поне такива са препоръките, да не се използва прогестерон, ако ЩХ не са ок.
А и отделно, че не искам повече да се набърквам в тялото си с нещо отвън (хормонално). То си е достатъчно объркано и без това Grinning

# 312
Стела, мисля че Галина правилно ти е отговорила, индивидуално е.

# 313
  • Стара Загора
Днес ми излязоха резултатите от кръвните изследвания (ПКК, биохимия и хормоните за ЩЖ). Ами всичко ми е в перфектни норми и в референтни стойности - холестероли, глюкози, калций, TSH, T4. Направо няма от какво да се оплача, освен всички симптоми на перимемопаузата.
Всъщност реших да опитам да не обръщам внимание на симптомите, когато вече знам със сигурност от какво са и че няма нищо притеснително. Ще видим как и дали ще се справят глава и ината ми с това.

# 314
За щитовидната само това ли пусна?Инсулин?Дефицити?Всичко ли е в оптимални граници или просто в референтни стойности?

Общи условия

Активация на акаунт