Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 975
  • 761
  •   1
Отговори
# 345
*stella, Бургас, но прави и онлайн консултации.
https://superdoc.bg/lekar/nadya-deliivanova

Не искам да сугестирам никого, но започнах да чета и книгата за прогестерона. Много добре са обяснени нещата.
Тинтина, на теб действа ли ти регулиращо и на настроенията? Аз си оправих нервността и буденето посред нощ с гадни мисли. Това ме тормозеше.
Не намерих къде си споменала как се казва книгата?

# 346
  • Бургас
Книгата беше спомената по-горе в темата:
http://www.npan.com.au/pdf/Nat%20Prog%20Book%201.pdf

На настроенията - да. Чувствам се по-жизнена, с повече желание за живот. Че бях потънала в тотално безразличие и нищо не ми се правеше. А принципно съм много оптимистичен работохолик.
Даже и на либидото повлия, да не повярваш Simple Smile
Спрях да се будя често, но ако се събудя, заспивам почти веднага.

# 347
Майко и аз съм в такава фаза, нищо не ми се прави, нищо не ми е интересно. А аз като цяло съм жизнен човек, подвижен не стоящ на едно място! Simple Smile Тази апатия много ме тормози! 😭

# 348
Либидото е прекрасен бонус, да! То явно е свързано с позитивната нагласа и желанието за живот.
Мерси за линка, който пусна пак!

# 349
  • при моите деца .....
.Пия една добавка в която основната съставка е хмел и се чувствам добре ,почти нямам вълни,вечерните напълно спряха.Моята добавка се казва МеноХоп,няма е в Бг,така,че не е реклама.При мен това работи,пробвала съм Витекс,ремифемин,вечерна иглика и още много други , но за сега хмелът работи най-добре .(при мен)
Благодаря за споделеното.
Сега разгледах няколко продукта с хмел и мисля да пробвам - подходящи са за мен...

# 350
  • Стара Загора
Аз напоследък имам някакъв непривичен порив за бира. Нещо ще да има в тоя хмел 😃

# 351
  • тук и там
Гледайте да са повечко милиграмите обаче..И на двете-и на хаповете,и на бирата..Grinning

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 08:31 от Кайсия

# 352
Да сте забелязали от вечерната иглика да ви се повишава апетита? От както я пия съм като мечка стръвница, много ми се яде.

# 353
Да-аз и друга позната

# 354
  • Стара Загора
Аз я пия от 5 години близо и нямам спомен да ми се е повишил апетита от нея. Той при мен си е перманентен 😃
От 2 седмици ми свърши опаковката с иглика и докато чакам да пристигне пратката, също не съм усетила да е намалял.

# 355
И на мен не ми се повишава апетита от игликата.
Изобщо това са някакви оправдания - че нещо ти повишава апетита.
Всичко е в главата и самоконтрола.

# 356
Изобщо това са някакви оправдания - че нещо ти повишава апетита.
Всичко е в главата и самоконтрола.
Не съм съгласна, хайде стига набиване в главата за вина!
Има си здравословни проблеми и състояния, които докато не се овладеят, колкото и да си със железна воля, не можеш да се справиш.
Медикаменти също.
Между другото, често съм чела във форума, такива оплаквания от вечерната иглика.
В групата за дискова херния пък масово се оплакват от същото,  от Б витамините.

# 357
Аз се виждам в чудо с това кръвно. 100/70 , а след час и малко 150/90

# 358
Вечерната иглика ако не се лъжа вдигаше прогестерона, нали? Ако е така може и да има нещо вярно, естествено няма как да е абсолютно еднакво при всички. В дните преди цикъл го имаме за нещо нормално, при повечето жени има повишен апетит тогава. Точно в тях прогестеронът е най-висок и реално той го прави това. И за там не съм чула да обвинят някоя жена че си въобразява.
Б витамини и на мен не ми влияят на апетита но пък толкова много други се оплакват от това че няма как да кажа че всички си измислят... Какъв точно е механизмът не знам, но явно има нещо.

# 359
  • Варна
Всички хронични болести, които имаме в този период преди менопаузата, се изострят много. И то затова се чувстваме така. Много е индивидуално, но все пак докато се настрои човек на новите честоти на хормоните, явно отнема време.

Общи условия

Активация на акаунт