Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 978
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
Свикнах с горчилката, вече си го пия като вода. Нямам проблеми на гладно. Дори бях хванала явно някакъв вирус преди 2 седмици - като се събудих гадеше ми се, жестоки болки в стомаха, обаче реших да си пия чая и като си изпих половината доза - отпусна ме и всичко мина! После прочетох, че някои от билките в него действат много добре на стомаха. Ти да не би да имаш някакъв друг проблем?
А по принцип съм само на кафе до обяд и половината количество изпивам тогава. После преди вечеря още малко и си оставям 1/4 за преди сън.

# 331
Арвен,  нямам миома.  Но последните два цикъла са ужасни, кафяви съсиреци и то обилни, а последният месец намаше спиране.

# 332
Свикнах с горчилката, вече си го пия като вода. Нямам проблеми на гладно. Дори бях хванала явно някакъв вирус преди 2 седмици - като се събудих гадеше ми се, жестоки болки в стомаха, обаче реших да си пия чая и като си изпих половината доза - отпусна ме и всичко мина! После прочетох, че някои от билките в него действат много добре на стомаха. Ти да не би да имаш някакъв друг проблем?
А по принцип съм само на кафе до обяд и половината количество изпивам тогава. После преди вечеря още малко и си оставям 1/4 за преди сън.
Аз закусвам винаги, пия го преди това, след това като се върна следобед и преди вечеря. Нямам гастрити и т.п. Просто, когато го пия преди хранене, ми се отяжда тотално и имам парене в стомаха през деня. Сега смених схемата и е по-добре.

# 333
  • София
Аз съм с ерозивен гастрит, явно ако се реша, трябва да го пия по време на хранене.

# 334
  • Бургас
Днес говорих с ендокринолог, който има научен интерес към този женски период и много чете. Каза, че биоидентичният прогестерон няма как да навреди, още повече в такива мизерни количества. Всичко е в дозата. Щом ми действа добре, мога да се мажа и доживот. Самата тя е със спирала Мирена, която също отделя прогестерон.
Асан и той хора! Няма да се мъча от безсъние и да съм като парцал "от страх".
Но - преди да се почне, е хубаво да се видят щитовидни хормони и да се огледа полова система при АГ.

Тинтина, в града ни ли е тази ендокриноложка? Откога търся лекар, който да е запознат с тази тема!

Снощи пак ми прецапа. Отново 13 ден , ако неми беше дошло извънредно това беше датата за МЦ. Имам рецепта за примолут нор, но така и не го взех. Дали ще мога да закрепя положението с него  до есента, че точно сега не ми трябват цикли и изтощение?

# 335

Да споделя и аз за чая, аз си взех този за миоми, кисти и хормонален дисбаланс. Ами последният цикъл си ми беше нормален- при мен винаги обилен, но дойде навреме и свърши нормално. Не знам дали е от чая или просто още има остатък от Регулона, но освен това ми оправи и проблемите с цистита.
Взела съм и такъв за обилно кървене, но се надявам да не се наложи да го пия. Пролетта след 15 дневен цикъл и накрая спиране с Примолут нор се надявам този чай да помогне. При мен няма миоми и кисти, но определено дисбаланс има.

# 336
  • Бургас
Галчудо, да. Д-р Надя Делииванова, в МЦ "Чудотворец".

# 337
  • тук-там
Днес говорих с ендокринолог, който има научен интерес към този женски период и много чете. Каза, че биоидентичният прогестерон няма как да навреди, още повече в такива мизерни количества. Всичко е в дозата. Щом ми действа добре, мога да се мажа и доживот.
Асан и той хора! Няма да се мъча от безсъние и да съм като парцал "от страх".
Но - преди да се почне, е хубаво да се видят щитовидни хормони и да се огледа полова система при АГ.
Tintina, какъв е бииденгичния прогестерон?

# 338
  • Бургас
Ползвам този.
https://epharm.bg/progesterone-krem-biovea.html

Приятелка ми каза вчера, че имало и подобен на аквасорс.

# 339
Ох, сугестирате ме с тоя прогестерон Grinning

Тинтина, в кой град е тази ендокриноложка

# 340
  • Бургас
*stella, Бургас, но прави и онлайн консултации.
https://superdoc.bg/lekar/nadya-deliivanova

Не искам да сугестирам никого, но започнах да чета и книгата за прогестерона. Много добре са обяснени нещата.

# 341
*stella, Бургас, но прави и онлайн консултации.
https://superdoc.bg/lekar/nadya-deliivanova

Не искам да сугестирам никого, но започнах да чета и книгата за прогестерона.

коя от всичките книги ?

# 342
  • тук и там
Писах в другата тема,но да напиша и тук.Пия една добавка в която основната съставка е хмел и се чувствам добре ,почти нямам вълни,вечерните напълно спряха.Нямам цикъл от над половин година,хмелът на капсули пия вечер.Моята добавка се казва МеноХоп,няма е в Бг,така,че не е реклама.При мен това работи,пробвала съм Витекс,ремифемин,вечерна иглика и още много други , но за сега хмелът работи най-добре .(при мен)

# 343
  • София
Кайсия, след като ти спря ли започна да я пиеш тази добавка с хмел?

# 344
  • тук и там
Да,поисках нещо за горещи вълни от ЛЛ,това ми препоръча като заместител на хормонална терапия .От скоро я пия,още на третата седмица ми спряха вълните .Не се водя официално в менопауза,не съм направила една година без цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт