Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 077
  • 761
  •   1
Отговори
# 45
Днес попаднах на много интересно видео, свързано с умора, мозъчна мъгла, психически девиации и ….хранене. Поне на мен ми беше интересно, де. Изчистих и измих 3 шкафа и 1 гардероб, слушайки го, без да усетя Joy
https://youtu.be/HUvBy0VMLDY?si=v3LfvpSBTuLndcJF

# 46
Мъглата в главата и аз я отдадох на пременото, но може и от изкарания ковид. Така беше с високия пулс...поотшумя! Но сериозно се замислям какво ще я правя...не случайно едно време жените се пенсионираха на 55..
сега ще ни търпят с мъгла и памперси! 🤣

# 47
  • Стара Загора
И аз се записвам в новата тема и ви чета с интерес.
Тази книга Woman on fire като не я намерих на английски и си поръчах една на български "Манифест на менопаузата". Още от първите страници ми направи неприятно впечатление крайният феминизъм на авторката, но засега го преглъщам и мисля да и дам шанс...

# 48
Да не би да обвинява мъжете за менопаузата?

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 22:28 от Medeaa

# 49
Jade, мен ще ми е интересно да кажеш как ти се е сторила въпреки това като съдържание. Те американците обичат да се изразяват така,.. кал да кажа.. по-по-най и да се печели внимание. Обаче съдържанието може да се оцени отделно

# 50
Заканила съм се на Menopausal Reset на Минди Пелц но ако съдя по това как е написана Fast Like a Girl се съмнявам да ми потръгне като четиво... Точно защото тя е американка, нейните пациенти/клиенти също са такива, както и издателите ѝ. С всичко произтичащо от това - интересни неща казва, достъпно ги казва, но обяснява и излага баш "като за американци" и това на моменти не е точно моето.

# 51
37°C ON, аз съм голям фен на този вид взаимопомощ още от клубовете в дир.бг, от където тръгнаха доста сайтове. Толкова голям, че се бях пристрастила към бгмамма и нарочно години наред не съм влизала. Първо забременях, а после и си отгледах двете деца с помощта на онлайн комуникацията. Определено ми е много интересно и ми липсваше Simple Smile   

Явно съм хванала някакъв вирус...до сега повръщах и спах. Без нищо друго. Сега все едно нищо не е било. И се чудя, дали е вирус или е от този Биозин Феме, който пия от скоро. Ще видим.Добре, че си остнах у дома този уикенд.

# 52
  • Б
Интересна статия за ДНК тестовете. Кой ще препоръча , личен лекар ли, да се правят такива тестове? Сигурно всички имаме някаква мутация .Аз бих си направила , защото имам доста роднини починали от рак. За мен премени то започна, когато почнах да чета написан от то в групата. Добавки, хормони и други за това не пия

# 53
Да на би да обвинява мъжете за менопаузата?

Че кой друг да е? Те и само те!
И за световното затопляне е редно да си поемат вината! Simple Smile

Здравец розов, имам богат опит с холистици, клинични нутриционити, лекари, билкари, ирисодиагностици и т.н. А опита ми е богат, не защото съм смахната да живея с орлите и вечно, а защото съм ги обиколила за детето си. Та след всички наринати пари най-адекватна, умерена и разбираща пациента е др.Ваканска от Детоксцентър. Тя обаче скоро имаше детенце и нямам идея как и е сега графика.
Определено я препоръчвам пред прехваления др.Тошков, който има излъчването и топлотата на айсберг. Ще кажете - какаво се лигавя да ми е топло от лекаря. Ами трябва - новините често са стресиращи, трябва ти човек който да ти ги поднесе, да те подкрепи и да ти даде куража, че ще се справите.

# 54
Дорис, а Надя Петрова одобряваш ли, като нутриционист? Аз я харесвам, но само от статии, видеа и книги. Ето, тази статия за Днк теста, не я бях чела, много интересна...

# 55
Не съм работила с нея. Нямам представа!
Какво образование има?
Моя съвет е търси ЛЕКАР нутриционист. Не просто учил в Англия в техните програми.

# 56
  • Бургас
Относно мозъчната мъгла, липсата на памет и концентрация на мен лично ми помага бойкотът на социалните мрежи.
Като не влизам 10 дни във Фб, огранича сърфирането до минимум, съм като нова.
По време на отпуск в Турция нарочно не си взех пакет и изключих телефона.
След завръщането бях паметлива, работоспособна и концентрирана.
През почивни дни гледам умишлено да страня от интернет и Фб.
Мозъкът не може да поеме толкова информация, това е непосилно за него, а скролването и постоянната визуална стимулация го съсипват.
Приятелка невролог умишлено страни от интернет, даже смартфон няма. Решава кръстословици, чете исторически книги и на 65 мозъкът й щрака като на младо момиче. Не е спряла да работи, включително и нощни дежурства.

# 57
Благодаря за новата тема.
Високото кръвно и високия холестетол също често за наследствени. Не само онкопредразположенията. Но онкологията е толкова разнообразна и не всяка е генно предразположена(примерно на белите дробове). Примерно аз имам предистория от майчина и от бащина страна на едно онкозаболяване и още на 50 ме подперна личната да правя профилактично прегледи.
Ние обсъждахме и ХЗТ , но гинеколожката ме изпрати при  мамоложката и нейното мнение е, че не е препоръчително, заради киста която си отглеждам, високия прогестерон и тромбозата.

# 58
  • Стара Загора
Да на би да обвинява мъжете за менопаузата?
До това не е стигнала още, но няма да ме учуди. Просто от всеки втори абзац струи някакъв гняв към потъпкването на жената в миналото и  последствията, които влачим и до днес. Не че голяма част от това не е така, но ми се струва твърде непродуктивно да се хабят така емоции по миналото и освен това убива иначе експертното звучене на книгата. Расизмът също често се застъпва, вмъкнат някак невинно в темата за менопаузата. Абе, съвременна американска публицистика. Т.е. изпращяла работа, но между редовете има и интересни находки и затова я чета мижайки 🤣

# 59
Четох и за Епщайн-Бар вирус, който също влияе на нервната и сърдечно-съдовата система, но още няма да тръгвам по пътеката с вирусолозите. Засега го карам на витамини и пробиотици, като от страх си пия лекарствата за сърцето.
Единственото, което реално доказах че имам, беше хронична инфекция с Епщайн-Бар вирус. В един момент пусках изследвания за всичко, което може да има някакво касателство с ревматологични проблеми. Но то е малко по-друга тема. Имах фибромиалгия преди 15-17 г., която според тогавашните разбирания не се лекуваше. Е, излекувах се още тогава. Но си поддържам доста високи титри на EBV IgG - контролно през няколко години ги следих. Но, да, свързва се и с отпадналост, и хронична умора, и т.н. Не се лекува, той си остава в организма за цял живот. Около 95% от населението на земята се е сблъсквало с него и го има. Номерът е да се държи в латентно състояние. Тъпото при EBV е, че го водят вирус с онкогенен характер, но пък добрата новина е, че от него страдат други като евреи ешкинази и подобни. Ние не сме много засегнати от него в това отношение.

Общи условия

Активация на акаунт