Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 33 962
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
Аз се виждам в чудо с това кръвно. 100/70 , а след час и малко 150/90
Да не би апарата ти да не е в ред?

# 361
Това щях да питам и аз, особено ако е с батерии ги смени с нови преди да се шашкаш. То ясно че щом мериш и не ти е добре, има нещо, но не се знае дали е чак толкова драстично точно с кръвното.

# 362
Ще ги сменя, но главата ме боли, та аз затова мерих...

# 363
То ясно че нещо не ти е наред, но не се знае това ли е. По принцип особено в жегите, първата ми презумпция е дали е достатъчно хидратиран човек, електролити евентуално и от сорта. Особоено ако по принцип си с ниско кръвно, с каквото впечатление останах. Пак заради жегите - случва се да се схвана леко ако съм продължително пред хладна струя от климатик и прочие. Не достатъчно че да усещам да ме боли, но достатъчно че да съм напрегната и от това че не мога да се отпусна също се е случвало да ме заболи глава.  Последното дори само от стресова ситуация може да стане.
Нямам за цел да омаловажавам това което ти се случва, просто е по-лесно и по-малко стресиращо да отхвърлиш първо най-тривиалните неща, вместо да се стресираш допълнително и с това че ти има нещо сериозно. Ако се случва често да играе така кръвното, ясно че нещо става но не пречи да се увериш в апарата.

# 364
Аз се виждам в чудо с това кръвно. 100/70 , а след час и малко 150/90

Е, аз така...от 90/60 на 160/100. Правех пикове някакви и лекарски догадки всякакви. Пробвай да ограничиш солта и солените храни- сирена, маслини и т.н. Пий повече вода ( чиста вода)

# 365
Благодаря! Аз съм без щитовидна жлеза и имам хистеректомия. Вероятно хормоните бушуват яко...Уж следя нещата,но .

# 366
Е,да,така съм съгласна...Хормоните са гадно нещо....

# 367
  • Варна
Момичета, как се справяте с безсънието?
Нощес едва час ми се събира сън. Като пребита съм и едно сърцебиене. Как ще карам така не зная. Закъснява ми този месец. Май започва да прескача. До юли всеки месец имах цикъл, в някои и по 2 пъти, защото ми стана на 22-25 дни, а сега никой.

# 368
  • Стара Загора
Аз винаги съм имала много дълбок и пълноценен сън, но сега също страдам от непривични събуждания. За да не будувам дълго правя нещо като ритуал на нощното събуждане. Когато се събудя, почти веднага ставам, отивам до тоалетната, след това пия чаша вода и веднага лягам обратно. Дори не се питам дали ще заспя отново, просто заспивам.
Това може да ми се случи 2-3 пъти на нощ, най-често е еднократно. Не е приятно, но сумарно съня ми чуква поне 8 часа на вечер и като цяло съм в кондиция сутрин.

# 369
Пауза от четири месеца, два месеца редовен, сега пауза от два месеца. Ясно е, че се започва. Подготвена съм, НО. От няколко дни, усещам по 1-2  пъти най- много става ми много топло на цялото тяло, продължава малко, около 2-3 сек../ през деня/.Лицето ми не става червено, това ли са топлите вълни?
Наблюдавала съм моя позната, в такива моменти тя ставаше алено червена.

# 370
  • Стара Загора
Има хора, които рядко се изчервяват по принцип. Аз съм от тях. По време на вълните нито почервенявам, нито се потя извънредно, но усещането въпреки това е достатъчно интензивно и неприятно.

# 371
  • Б
Как се променят щитовидните хормони при пременопауза? Увеличава ли се някой, намаля ли? Аз пуснах щит. хормони - в норма са.

# 372
Има хора, които рядко се изчервяват по принцип. Аз съм от тях. По време на вълните нито почервенявам, нито се потя извънредно, но усещането въпреки това е достатъчно интензивно и неприятно.
Това щях да кажа, че трябва да имаш подходящия тен кожа и да се изчервяваш по принцип. Аз ставам "домат". Лице и деколте.

# 373
Как се променят щитовидните хормони при пременопауза? Увеличава ли се някой, намаля ли? Аз пуснах щит. хормони - в норма са.

По принцип, с възрастта функцията на жлезата намалява (както и на останалите органи и системи, де, тя не е изключение) и се влиза в "естествена", ако мога да кажа, хипофункция.
Хипер може да има ако има някакви други по-специфични фактори.
Но иначе, хормоните вървят надолу.

# 374
За който питаше за отслабването. Някъде в самото начало на периода, още с първите симптоми имах много силно отслабване и то без промяна в режим или стрес. Загубих и много мускулна маса изведнъж, даже си докарах херния. И така може би две години. След това вече с разцвета на симптоми дойде и окръглянето и невъзможността да си задържа теглото.

Общи условия

Активация на акаунт