Любители на кучета - 144

• 26 228
  • 712
  •   1
Отговори
# 75
На първото ми куче, което беше женско, като се парализираха задните крачета започна и да се напикава, но тя имаше метастази. Аз за това и след нея големи къчета не съм гледала, просто няма как физически да го поместя ако му се случи нещо. Предният кавалерчо като направи инсулта го носих на ръце от вкъщи до доктора. Казаха, че няма усложнения, заради бързата ми реакция. Един път обездвижат ли се, много трудно става вече гледането.

# 76
Кардю също си е тежък. Мм го няма у дома през седмицата, работи далече. Аз не мога да се справя сама. Мускулите на задните крачета са сдали. Като се движи, бива. Застане  ли на едно място и се вижда как пада задната част. Не знам. Ще намерим вет и каквото такова. Цял живот го гледаме с любов. Не искам накрая да се мъчим и той, и ние. Ако клекне съвсем, ще ни предстои трудното  решение. Успокоява ме мисълта, че той има един прекрасен живот - обичан и обгрижван е.

# 77
  • Бургас
Може би онлайн консултация с ветеринар ще помогне?
https://happypetnet.com/online-consultation?utm_source=google&ut … 2R0hoC97kQAvD_BwE

# 78
Благодаря.

# 79
Ох, миличкият Кардю ❤️❤️❤️

# 80
Може да опитате с витамини от В групата- Невробекс, Милгама. Лорка така я "закърпвахме" при кризи. Движеше се по- добре и не я болеше толкова.

# 81
Права си. Преди години имаше един проблем и тогава ни казаха да му даваме невробекс. Тогава тръгвахме за България .Там мм го заведе в Син кръст. Попадна на невероятен лекар. Мм беше впечатлен, че него така не са го преглеждали като куча. 40 мин док е обяснявал какво, как и защо. Пълно възстановяване имаше и то бързо.
От утре включвам невробекс,  заедно с другото - Arthrosenior.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 23:21 от cardhu

# 82
И аз съм давала невробекс на предния кавалерчо, когато усещах, че го болят крачетата. Помагаше му, но понякога и инжекции му слагаха.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 07:03 от DreamingOfSummer

# 83
  • София
Рибено масло, а също така и ушички и крачета свински. И допълнително колаген.

# 84
Трябва ми съвет. Кайра е птичар, никога не е учена, тя е дивана глезла. Но от преди 3 седмици като слезнем на реката все дебне и хваща по някой гларус . Не знам какво да я правя.
И да викам да пусне, слагам нашийник (с вибрации), не чува не вижда друго освен птицата. Съвестно ми е

# 85
  • под тепетата
Ние сме от една породна група - ваймаранери и визли. Демек ловджии. Застава ли на стойка - замръзва и вдига предна лапа? Може би тогава е момента да я стопираш - лакомство и команда Остави! Ози засега само ги вдига и търчи като луд след тях. Но доколкото знам, той е само за маркиране и апорт ( затова имат разстояние между зъбите да не нараняват птицата) , не за хващане.
 Общо взето е инстинкт и е трудно да го отучиш. Ози също е диванен принц, но си му е вродено.

# 86
sparkling eyes, слагайте намордник, за да не убива птиците.
Кардю, лапите подути ли са? На предното ми куче (Дара) лапите се подуваха, трудно ставаше и лягаше, личеше си, че го боли. Ветеринарният ми изписваше оспамокс, но нямаше никакъв резултат. В интернет прочетох, че за проблеми със ставите, на кучета се изписва доксициклин стада. Взех една опаковка и започнах да я лекувам. И имаше страхотен ефект - подуването изчезна и се изправяше почти с лекота. Но трябва да го види и ветеринар, за да сте сигурни, че е възпаление на ставите. Дано му помогнат и открият какво е.

# 87
Пуделите също са ловни кучета. Дрийм се притаява и се спуска към гълъбите. Simple Smile
До сега не е успявал да хване някой. Гларусите му идват големички. Simple Smile

# 88
  • Бургас
Малко черен хумор, обаче властите в Бургас в последните години всякак се мъчат да ограничат популацията на гларусите. Каним Кайра да оглави отряда Simple Smile
А иначе - освен обучение, да се избягва ходенето на места с дразнители, или поне да е на повод през участъците с най-голяма концентрация на дразнители.
Аз го практикувам покрай водоеми, че Елза е водоплаваща. Ни обучение помага, ни дявол.

# 89
  • под тепетата
Говорих с "майката" на Ози. Баба му и истинската му майка са действащи  ловци . Каза, че гларусите са смотани Joy и инстинктът е почти невъзможно да се потисне.

Общи условия

Активация на акаунт