Защо родителите ми се държат така?

• 7 169
  • 130
  •   1
Отговори
# 15
Тези пари ако са от спестявания ще свършат и тогава ще искат от нея, за да дават на брат й. Ще й напомнят, че са й платили заем 12 000 лв.
Като свършат техните пари проблемът ще стане неин, ако още сега не направи всичко възможно да се дистанцира от тях емоционално. Трябва да е твърда и по никакъв повод да не дава пари на родителите си. Някои дават пари вместо подарък по някой повод, но в този случай авторката не трябва да дава пари като подарък. Ако се окажат с неплатени сметки родителите й и ако тя реши да ги поема не може да им даде пари да си ги платят, а ще трябва тя да ги плаща. Съвсем отделен е въпроса че не е справедливо така спрямо нея и съпруга й. Сега и да не е неин проблема ще стане когато техните пари свършат. Те няма да спрат да дават пари на сина си. Ще вземат заеми и ще му дадат, а заемите ще станат ангажимент на авторката. Ако сега не се дистанцира от тях за в бъдеще чрез грижата за нуждите на родителите тя ще финансира харчовете на брат си.

# 16
  • София
И какво като искат? Авторката не е малко дете, че да изпълнява всяко желание на родителите си, нали? Да си искат.
Да, да се дистанцира навреме.

# 17
Проблемът ще е неин, ако започне да дава пари.
Ако има акъл, няма да дава.
Родителите и явно нямат.

Всъщност още в 7 клас като е започнало поведението му е трябвало да хапне сопата и да му се свият сърмите.
А те глупаците почнали да му целуват краката и пари да дават.
На такова лайно като се държи така първо се забиват два шамара за наместване на чакрите.
После му се взимат всякакви удобства.
Няма лаптоп, скъп телефон, маркови дрехи. Най-необходимото.
Ако нещо не му харесва, да хваща пътя.
Ето така е трябвало да постъпят. А те са му лизали краката.
Смешки.

# 18
Няма как да накараш родителите ти да променят отношението към другото си дете.
Това, което можеш да направиш, е да решиш ти как да се отнасяш към тях и доколко да бъдеш въвлечена в едни такива болни отношения, доколко твоите деца да стават свитетели на подобни истории и сцени и т.н.

# 19
Аз - аз съм пълната противоположност към тях. Винаги съм на среща за всичко по всяко време, майка ми винаги ми е казвала, че аз съм най-добрата й приятелка и че е много щастлива, че си останах в родния си град, защото не знаела какво щяла да прави без нас и децата. Винаги споделя всичко с мен, изслушвам я, помагам й по всеки един възможен за мен начин. Няма ден, в който да не сме заедно. Споделяла ми е, че брат ми постоянно я тормози за пари и тя му давала, сякаш искайки да си купи любовта му. Имаше период, в който плачеше, че един ден като останела на пенсия, той щял да я бие и да й взема пенсията. Аз й казах, че ние със съпругът ми това няма как да го допуснем, затова да спре да се безпокои.
...
Много съм обидена от цялата ситуация.
Как бихте реагирали вие, ако сте на мое място и какво мислите изобщо за цялата ситуация?
Искам безпристрастно мнение, но моля, нека се има предвид, че аз наистина нямам нужда от пари и никога не съм им искала.
Аз ще наблегна на това, за мен тук е същината на проблема и понеже не можем да промен им другите, можем да се обърнем само към себе си. Такава силна връзка звучи нездравословна. Сега като го прочета ще помисля, че нямате свое семейство ни деца. Звучи, все едно родното семейство по-скоро мама ви е обсебила изцяло. Честно, как успявате да обърнете внимание на мъжа си и децата. Затова така преживявате тези проблеми, че и сте обидени? на вашите, които са големи хора и разполагат със своите си пари. Този пък наплив да ви плащат на вас неща, които не сте искали, пак е вид оплитане и според мен е с цел. Манипулация е.
За мен е време да израснете и да скъсате малко тая оплетена зависимост. Бих разбрала притеснение от финансово естество ако се притеснявате да не пропилеят някой актив, който бихте наследили някой ден. Ама иначе...

# 20
Майка ти очевидно е милионерка, щом постоянно плаща огромни разходи на порасналите си деца Simple Smile Не се тревожи, жена с толкова пари винаги ще се оправи Simple Smile

Темата е 200% пързалка. Майка, която нон стоп вади и раздава готови големи суми, плаче, че като остане на една пенсия, синът й ще й я вземе Simple Smile То бива, бива, но тук сте се оляли Simple Smile Кофти е измислено.

# 21
В момента авторката дори не поставя акцента върху истинския проблем. На нея й е докривяло, че майка й винаги е повтаряла че й е най-добрата приятелка, а в един момент й е казала лоши думи покрай разправиите около брат й. Даже допускам че авторката е зависима от одобрението на майка си и за да го има няма да се отдръпне и ще се включи макар и косвено уж чрез помощ за родителите във финансирането на брат си.
Според мен тя не реагира толкова на безумното хвърляне на пари по брат й, а на това че се чувства недооценена от майката. Вероятно като дете винаги е била пренебрегвана спрямо брат си и сега когато се справя сама пак се чувсва недооценена и на втори план спрямо него.

# 22
Родителите ти са неадекватни, а ти си много мека. На твое място отдавна да съм преустановила отношения с тези токсични хора и да си гледам живота. Бих ги блокирала навсякъде, за да не ме притесняват. Връзката с майка ти ми изглежда нездравословна. Държиш се като съзависима.

# 23
Това не пречи на чувствителната авторка да следи под лупа какво е получил брата и да приема майка й да й покрие заемите. Иначе нали, майката е несправедлива, ама пари от нея може да се вземат Simple Smile

# 24
  • София
Трябва да скъса пъпната връв. И да приеме, че родителите ѝ са големи хора и като такива правят собствени избори и носят отговорността за тях. Да си вечно на разположение не е повод за гордост и не е похвално.

# 25

Темата е 200% пързалка. Майка, която нон стоп вади и раздава готови големи суми, плаче, че като остане на една пенсия, синът й ще й я вземе Simple Smile То бива, бива, но тук сте се оляли Simple Smile Кофти е измислено.

Хм, има логика.
Някак си жена, която раздава такива базнсловни суми не ми се струва, че и дреме за това каква пенсия ще и дава държавата Grinning

# 26
Зависи тези пари, които сега раздава щедро дали са от приходи от някаква дейност - работа, бизнес или са готови спестявания. И в двата случая са до време. Когато се пенсионира остава без доходи от трудова дейност, а и спестявания, които се раздават на едро бързо ще свършат. Пенсията може да е от тези дето са по-големи от заплата и да се живее нормално с нея но синът като я вземе защото така го е научила майката, родителите да останат без средства. С този разговор майката може би е искала да види дали дъщеря й ще поеме ангажимент към тях, ако пенсията й отива при брат й, а това че ще я бие и ще й я вземе насила е вкарано от майката за драматизъм и емоционален шантаж. Така както синът манипулира и използва родителите, така и те постъпват с дъщеря си.
Авторката трябва да премине в друг режим на отношения с родителите си и да спре да се опитва по всякакъв начин да получи одобрението им и да се валидира като по-доброто им дете.

# 27
Ще отговора на няколко коментара в този коментар.
 За мен не е срамно да съм на разположение на родителите ми. Не мисля, че за някое “дете” това е повод за срам.
Като малка не съм била пренебрегвана. И не съм гледала под лупа какво се дава - тези неща се коментират от майка ми и от там ги знам. Често говори за него и терзанията си. Аз нямам тефтер, в който си записвам кога по колко му е дала. Но предполагам всеки на мое място би обърнал внимание на това, предвид отношенията. И не, темата изобщо не е пързалка. Абсолютната истина е.
Парите се пестят от майка ми, която взема доста добра заплата и няма особени разходи, нито заеми… Simple Smile

# 28
Проблемът ще е неин, ако започне да дава пари.
Ако има акъл, няма да дава.
Родителите и явно нямат.

Всъщност още в 7 клас като е започнало поведението му е трябвало да хапне сопата и да му се свият сърмите.
А те глупаците почнали да му целуват краката и пари да дават.
На такова лайно като се държи така първо се забиват два шамара за наместване на чакрите.
После му се взимат всякакви удобства.
Няма лаптоп, скъп телефон, маркови дрехи. Най-необходимото.
Ако нещо не му харесва, да хваща пътя.
Ето така е трябвало да постъпят. А те са му лизали краката.
Смешки.
Недей така, че монтесоритата сега ще те налазят с ауууу това е насилие срещу дете. Докато те самите идея си нямат как отглеждат масово точно такива лекета

# 29
И време за семейството си имам. Всичкото ми време е за тях. Като казвам, че се виждам с майка ми всеки ден, това е във времето, в което съм навън с децата на площадка или на разходка, на шопинг… нито съпругът ми, нито децата ми са с ограничено време, заради майка ми!

Общи условия

Активация на акаунт