Защо родителите ми се държат така?

• 7 187
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
  • Сф
Нещо не ми харесва историята. Уж е за чувства , но май е за пари - с каква точност се правят сметки  и цитират суми само!
Авторката,какво те бъркат
 майка ти и брат ти чисто финансово ??Хипотетично, ако брат ми е пройдоха ( тук едва ли е така, човека има бизнес) няма да контактувам с него. Ако майка ми ме обижда с държанието си - също ще се дистанцирам и от нея. И проблема е?

# 91
Хора, исках мнение по тема, която ми е много болна. За какво ми е да пускам тема пързалка? Майка ми взема голяма заплата, от друга страна няма почти никакви разходи. Много е пестелива и пресметлива и по-голяма част от заплатата е спестена. Това е. Големите суми се наливат през година - две. Честно казано и аз съм се чудела как успява да ги спести, но е факт.
А аз, не съм казала, че имам някакъв супер висок стандарт на живот. Но сме добре. Имаме ипотека + кредит за кола. И парите, които успяваме след всички разходи да заделим остават настрани, за всеки случай. Предпочитаме да не ги набиваме в кредитите, защото те така или иначе не ни затрудняват. А и да ни затруднят в един момент, винаги имаме готови пари за вноски или за по-сериозни непредвидени разходи…
Кое му е странното.
И не, не е вярно, че съм неблагодарна. Ако бях неблагодарна, отдавна щях да съм теглила чертата. Боли ме от безумното поведение на хора, които са унижавани и използвани и накрая от факта, че аз съм виновна и злобна, когато изкажа същото мнение пред тях…

# 92
Тъсиш реванш, който никога няма да получиш. Хората не функционират така. Родителите ти имат предпочитания към другото си дете, няма да ги промениш, колкото повече очаквания имаш, толкова повече разочарования ще трупаш.

# 93
Добре,.може и да съм сгрешила,. че е пързалка.
Просто някои неща ми се видяха нереални. Ето ти самата се чудиш как майка ти все пак успява да отдели големи суми. И да е висока заплатата, пак не е лесно. И моите доходи са големи и нямам заеми, но все пак няма как изцяло без разходи. Според мен тя също взема някакви заеми, които после погасява. Някои майки изтрещяват по отношение на синовете си. Ако не се дистанцираш, рискуваш да се замесиш и ти в даването след време. Разбирам защо се дразниш, но нещата няма да се променят. Просто трябва да продължиш и да не се замесваш. Майка ти си познава стоката и сама се досеща, какво ще се случи, когато се пенсионира. Нищо чудно и да играе комар, чак пък толкова да му трябват, постоянно пари.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 11:54 от zavs

# 94
Дразненето е очевидно - помощта за сина, оплакването за дъщерята. Можеше и да не са намесени пари и пак да е толкова неприятно, просто парите са съвсем черешка на тортата.

Братът по-малък ли е, че ми убягна?

# 95
Дразненето е очевидно - помощта за сина, оплакването за дъщерята. Можеше и да не са намесени пари и пак да е толкова неприятно, просто парите са съвсем черешка на тортата.

По-голям…

# 96
На мен историята ми изглежда съвсем реална, защото и моята е такава. Само че майка ми нямаше готови пари, а събираше от роднини до девето коляно. Брат ми също е "бизнесмен", но и пройдоха, да и това е възможно. И наистина много боли, когато си давал всичко от себе си, но кажеш ли истината в очите и че това не може да продължава така, ставаш най-лошия на света. Не става изобщо въпрос за пари, а за отношение. И няма как да не си забъркан, когато става въпрос за родителите, които обичаш много и искаш да направиш всичко за да са добре. Но идва момент, когато казваш стига, защо го правя, след като те не само не искат да се променят, но и аз съм кривата накрая. Заявих, че повече не искам да чуя и дума за отношенията майка-син, кой какво взел и дал, както не искам и никой да ми се оплаква повече. Чуваме се, виждаме се, но общи приказки за децата, времето и т.н.

# 97
На мен историята ми изглежда съвсем реална, защото и моята е такава. Само че майка ми нямаше готови пари, а събираше от роднини до девето коляно. Брат ми също е "бизнесмен", но и пройдоха, да и това е възможно. И наистина много боли, когато си давал всичко от себе си, но кажеш ли истината в очите и че това не може да продължава така, ставаш най-лошия на света. Не става изобщо въпрос за пари, а за отношение. И няма как да не си забъркан, когато става въпрос за родителите, които обичаш много и искаш да направиш всичко за да са добре. Но идва момент, когато казваш стига, защо го правя, след като те не само не искат да се променят, но и аз съм кривата накрая. Заявих, че повече не искам да чуя и дума за отношенията майка-син, кой какво взел и дал, както не искам и никой да ми се оплаква повече. Чуваме се, виждаме се, но общи приказки за децата, времето и т.н.

А брат Ви как се държи с тях и с Вас?

# 98

По-голям…
Значи няма да ми падне съвсем на теорията Simple Smile
Обикновено малките се научават да искат, а големите свикват да не искат, и само оттам могат да се получат много неприятни ситуации не само заради мисленето на родителите, но и заради поведението на децата. Аз например съм абсолютно убедена, че ще дойде момент, когато брат ми ще получи, а аз не, не защото ни делят, а защото той просто умее да иска, а аз въобще не мога.

# 99
Всъщност аз още от момента, в който завърших училище започнах да работя във всеки удобен момент и се чувствах добре да съм независима…веднага след 12 клас започнах като сервитьорка в едно заведение, всяко лято, докато бях студентка работех по морето. Завърших образованието си и още преди държавния си изпит бях започнала работа. Не живеех при тях, а в друг град на квартира, където сама си плащах и наем, и сметки. Никога нищо не съм искала и за нищо материално не съм молила…
Явно там е моят проблем. Че се чувствам добре, когато съм независима и не смятам, че някой ми е длъжен

# 100
  • София
Не е там проблемът ти.
Проблемът ти е, че си готова във всеки момент, когато ти свирнат, да им козируваш. А другият ти проблем е, че си зависима - от одобрението им. Единственото одобрение, което ти трябва, е твоето.

# 101
[/quote]

Ще пиша на лични.

# 102

Ще пиша на лични.
[/quote]

Аз имам някакъв проблем със съобщенията в сайта и не мога да получавам и изпращам…

# 103
  • Melmak
О, реванш няма. Каквото и да направи златното дете, всичко се прощава. А на нелюбимото най-дребно нещо се изкарва от мухата слон.
Просто дистанция и отчуждаване, никаква, ама абсолютно никаква опция да се поддаваш на манипулация. Общи приказки и това е максимума.

# 104
Наистина не разбирам, защо ако си пренебрегван безкрайно дълго време, защо продължаваш да се доказваш пред родителите си? Това не съм го преживяла, никога не са ни делили с брат ми, но случайно бяха, бих реагирала на момента и бих разредила контакти до минимум. Но не бих приемала и пари, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт