Държавна работа

• 7 491
  • 122
  •   1
Отговори
# 30
  • Melmak
Какво е срамното на касиерка? Къде сме го писали? Аида и аз не сме представителна извадка или отговорници на целия форум. Всеки да си пише каквото смята за добре.

Човешкият живот е непредвидим и не знаем дали някой ден няма да работим като касиерки, чистачки или маникюристки, срамно е да се краде и да си продаваш тялото. Другото е да си изкарваш парите с честен труд.

# 31
  • Beyond the stars
Апропо, касиерките в Лидл получават повече от доста държавни позиции.

Познавам достатъчно хора, започнали държавна работа без връзки, но това очевидно няма да промени мнението, та не разбирам идеята на темата.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 08:14 от Вълшебство

# 32
Каква друга идея може да има един трол, освен да троли, да подхвърля провокации и подобни...

# 33
  • Пловдив
Верно обаче май на трол прилича.

# 34
Питам, аз не съм от село.
 Отпадъчна-нямате ли чувство за хумор?
 Социален асистент, санитар в болница, метач на улици. Това последното не е ли пак към държавата?
Исках да кажа без тези професии.
Отпадъчни викам на тези работи, които никой не иска, огризки. От частния сектор това са-касиер в супермаркет примерно.

Хаха, ох, да се смея ли, да плача ли?!

Касиерка в супермаркет е отпадъчно…
Според много от потребителите тук.
Подигравателно се изразяват. Не съм го измислила аз.

А за касиерка в супермаркет някой иска ли да те вземе? Защото при нас не всеки одобряват в Лидл и Кауфланд. Вярно, че тук понякога се пише все едно само да поискаш и веднага те взимат там, но съвсем не е така. Това са места с прилични заплати, реални осигуровки, отпуски, социални придобивки и пр., за разлика от продавачка при леля Гинче.

# 35
Целта ми не е да обиждам.
В моя град вземат всеки, който подаде. Никой не ги иска тези места. Все пак се изисква доста психика. Аз не бих се наела. Малко разсеяност и накрая не ти излиза касата.Не е много много приятно, но се искат качества. Малко плащат, в моя град дават в Кауфланд 1200 бруто, подигравка.

# 36
В големите градове пък така взимат на масовите позиции в държавната администрация - всеки, който подаде. Никой не иска да работи за МРЗ. Иначе познавам умни и интелигентни хора на високи позиции с добри заплати и не са назначени с връзки. Това е мит и по-скоро се отнася за едно изминало време, когато такава работа беше престижна.

# 37
Държавната работа както всяка друга си иска да притежаваш необходимото образование и/или опит. Често има изпит. Не са само връзки.

Първо гледайте дали отговаряте на изискванията и тогава мислете за връзки.

# 38
  • София
При нас често има конкурси, за които дори няма кандидати. Разбира се причината е, че става въпрос за по-тесни специалисти, а парите са малко.

# 39
Е да, умни, интелигентни, с голяма диплома и още по-големи способности и умения за работа...които да отхвърлят все пак нещо на работното място, за да преживяват покрай тях и колегите-връзкари.
По-интересно е за тези с диплома, но с по-малки умения и лични качества. Може би трябва да ги отпращаме автоматично в непрестижните и тегави позиции  , нежелани от никой? Незнам

# 40
Вижте, като човек, участвал в подбора в подобна институция (не държавна, но от мнозина смятана за такава) си нямате ни най-малка представа какви хора идват. Изобщо не отговарящи на изискванията за позицията, но с големи претенции, същевременно некомпетентни и съответно отхвърлени. Вероятно и те са раздували, че е назначен друг с връзки, вместо тях, но истината е, че ние и много дълго време не си излъчихме кандидат. А заплатата беше средната за София, сравнително висока за сферата. Близо две години провеждахме конкурса през 2-3 месеца, идват хора и нито един от тях не става. Тя дипломата не е всичко, обикновено друго се търси.

# 41
  • Перник
Вече 20 години съм на държавна работа, която започнах без връзки. Едва в последните няколко месеца може да се каже, че заплатите са добри. Но пък имаме други проблеми. Обемът и разнообразието на работа расте непрекъснато, отговорно е, условията на труд не са идеални. Тези, които през годините са идвали с протекции обикновено издържат по няколко месеца, защото това, че си на някого някакъв не означава, че ще си клатиш краката. Има и такива, които успешно се скатават, но са наистина единици.

# 42
Има ли в България държавна работа без връзки? Изключвам програмите за личен асистент, там е отпадъчна работа и за младежи до 29 същата работа. Мъча се да се сетя за някой, назначен без връзки, но не мога. Всички, които познавам и са били по програми за младежи, са разкарани от програмите, след като свършва периода.
  Просто искам да проуча въпроса.
В два три големи града може и да се намери нещо, но в цялата останала част от страната, като изключим позициите в озеленяването и чистотата, в малките населени места е абсурд. Направо абсурд, ако ще и целия Китайски народ да ми твърди обратното, оставам непоколебима. По сладко и хубаво нещо от държавна работа няма, за 40 години работа се убедих.

# 43
Има ли в България държавна работа без връзки? Изключвам програмите за личен асистент, там е отпадъчна работа и за младежи до 29 същата работа. Мъча се да се сетя за някой, назначен без връзки, но не мога. Всички, които познавам и са били по програми за младежи, са разкарани от програмите, след като свършва периода.
  Просто искам да проуча въпроса.
В два три големи града може и да се намери нещо, но в цялата останала част от страната, като изключим позициите в озеленяването и чистотата, в малките населени места е абсурд. Направо абсурд, ако ще и целия Китайски народ да ми твърди обратното, оставам непоколебима. По сладко и хубаво нещо от държавна работа няма, за 40 години работа се убедих.

За 40 години държавна работа ли се убеди?

Предполагам, че и работата в общинска администрация я броите за държавна, макар че има разлики в бенефитите.

Сега се сетих за често срещано явление, в малките населени места поне. Смени ли се кметът и управляващата партия, често сменят и служителите с близки на новия кмет и от новата партия.

# 44

За 40 години държавна работа ли се убеди?

Да, защото съм била и от двете страни на барикадата и имам възможността да сравнявам.

Общи условия

Активация на акаунт