Държавна работа

• 7 464
  • 122
  •   1
Отговори
# 15
Има ли в България държавна работа без връзки? Изключвам програмите за личен асистент, там е отпадъчна работа и за младежи до 29 същата работа. Мъча се да се сетя за някой, назначен без връзки, но не мога. Всички, които познавам и са били по програми за младежи, са разкарани от програмите, след като свършва периода.
  Просто искам да проуча въпроса.

Да, има. За работа, изискваща инженерни/технически познания, не могат да намерят хора, защото заплатите, които предлагат са смешни, и малкото, които работят там, работят и да покриват липсата на кадри.

# 16
  • Пловдив
Цитат
Изключвам програмите за личен асистент, там е отпадъчна работа и за младежи до 29 същата работа.
Какво значи "отпадъчна работа"?!

_____

И от сто човека да чуеш, че има държавна работа без връзки, пак ще е каквото си си навила да мислиш.

# 17
И аз се зачудих какво е "отпадъчна работа". Аз се сещам за едно работно място с биологични  отпадъци, но там са много високи заплатите и се влиза с избори.

# 18
  • Пловдив
Завс, извинявай, не знам къде работиш, ама как ще реагираш, ако вашата служба бъдете наречени "биологични отпадъци"? Flushed

# 19
  • Далечният изток
Данче, ти у дълбокото планинско село каква държавна работа, какви 5 лева бе жена?!

# 20
Питам, аз не съм от село.
 Отпадъчна-нямате ли чувство за хумор?
 Социален асистент, санитар в болница, метач на улици. Това последното не е ли пак към държавата?
Исках да кажа без тези професии.
Отпадъчни викам на тези работи, които никой не иска, огризки. От частния сектор това са-касиер в супермаркет примерно.

# 21
Завс, извинявай, не знам къде работиш, ама как ще реагираш, ако вашата служба бъдете наречени "биологични отпадъци"? Flushed
Ще ми стане смешно.
Радвам се че 99%от българите не ме мразят. Това е страхотна отрицателна енергия.
Между другото биологични отпадъци не е обида ползват се в много сфери. Те са биоразградими.

# 22
  • Melmak
 Социален асистент, санитар в болница, метач на улици. Това последното не е ли пак към държавата?
Отпадъчни викам на тези работи, които никой не иска, огризки. От частния сектор това са-касиер в супермаркет примерно.

Хаха, ох, да се смея ли, да плача ли?!

Касиерка в супермаркет е отпадъчно…

# 23

Излиза, че да си изкарваш парите честно е отпадъчно. Но да ядеш и пиеш и да крадеш народни пари е достойно за уважение.
Ценностната система е обърната, но
оценката която обикновените хора дават е ДВОЙКА. И то се вижда.
Двойкаджиите повтарят и се явяват отново и отново.
Аз познавам хора почнали държавна работа без връзки, но заплатите са им ниски. Свестни хора са и ако имаше справедливост, щяха да са на мястото на връзкарите. И щяха да вършат работа, но уви...

# 24
Има бая голяма разлика между бачкерска работа и отпадъчна работа.
Нищо лично, но някой като пита за държавна работа без връзки, това винаги значи, че не си търси работа, а да си клати краката срещу заплата, придобивки и сигурна пенсия. Да, знам, че някъде имало и хора, които не са от тия, но аз поне не съм ги срещала.

# 25
  • Melmak
За съжаление си права, Нарциса.

Примерно свекърва ми има много стаж, но няма години за пенсия. И просто искаше спокойно място, където да си дочака пенсията, да работи по-лека работа така да се каже. А то излезе, че я пънат с двойни задължения, защото тази над нея е с протекции и не може никой нищо да й каже, а няма нито желание да работи, нито умения.

Миналата седмица обикалях горското и общината + данъчна служба в малък град. Трагедия. И в грао бях. Амии кисели лели, мрънкащи колко работят като си бяха отворили фейсбук на служебните компютри.

Двете касиерки в данъчна служба бяха решили едновременно да са в почивка. Едната пушеше отвън, другата ядеше дюнер с много чесън на работния си стол. Цялата стая вони на чесън, а аз седя и чакам да благоволи да ме обслужи. Просто… нямам думи.

# 26
  • Пловдив
Излиза, че да си изкарваш парите честно е отпадъчно. Но да ядеш и пиеш и да крадеш народни пари е достойно за уважение.
Ценностната система е обърната, но
оценката която обикновените хора дават е ДВОЙКА. И то се вижда.
Два въпроса.
Откъде точно "излезе" почерненото? Не прочетох такова нещо.
Ако обикновените хора дават оценка, съвпадаща според теб с твоята, чия точно ценностна система е "обърната"?

# 27

Според много от потребителите тук.
Подигравателно се изразяват. Не съм го измислила аз.

# 28
  • Melmak
Но ти го написа.

# 29
Честно казано ми се струва доста … ще се изразя меко …. парвенюшко да се говори така за професии, огризки … и в същото време да се пита за държавна работа. Държавната работа е по-престижна ли?
Всеки човек, който се върши работата всеки ден, упорито, с много труд, изкарва парите си с честен труд заслужава уважение.
Спомням си няколко часа след секциото една стажантка дойде и ме попита дали искам да ме измие. Беше ми много неудобно и притеснено, но знаех, че ще се почувствам добре. С едни дълги щипки, марля и вода ме изми. Беше толкова внимателна. Това беше най-милото нещо, което някой може да направи за жена в безпомощно състояние. В същото време, някъде, в една паралелна вселена една жена казва за това момиче, че мие задници …

Общи условия

Активация на акаунт