Това са просто тактики за манипулация. Авторке, здравето е приоритет. Използвай всичко, което ти се полага по закон. Да се съсипваш заради работа е най-глупавото нещо. Няма да те потупат по гърба, няма да получиш признание за това, че неглижираш себе си, за да пълниш чужд джоб. Близките ти имат нужда от теб здрава, шефовете ще те заместят до месец в най-лошия случай. Подреди си приоритетите.
Изписаха ме от болницата и си взех болнични до 21.август, можех до 2 септември, ама тъпата ми глава реши да се съобрази с отпуската на колежката от 22.08...
Занесох епикризата на личната и тя ми се накара, защото заболяването ми е за ТЕЛК. Но за да се явя на ТЕЛК, трябвало да съм 180 дни в болничен. Въобще не съм наясно с тези разпоредби и ще трябва да попрочета. Никога не съм мислела, че ще се наложи и с това да се занимавам...
Благодаря на всички за съветите, наистина ще трябва да си подредя приоритетите.
Бъдете здрави!
Само вземи решение за ТЕЛК и уведоми ЛЛ. Тя/той ще ти каже какво да правиш по-нататък.
ТЕЛК е хубаво нещо (стига да определят повече от 50% инвалидност), здрави плащат да ги ТЕЛКуват, ти се дърпаш.
Първо - пенсионират те по болест и получаваш пенсия и заплата.
Второ - до 660.00 лв доход на месец са ти освободени от данък.
Трето - безплатна винетка за автомобил на твое име.
Четвърто - има някакви социални добавки (но трябва да се провери в социални грижи)
Пето - безплатно пътуване с някои видове ГТ.
Единствен недостатък е, че всяка година (или на две години) се събира набор документи за преосвидетелстване.
Дай боже да си здрава, но ако заболяването е хронично и ще трае дълго - и без това ще ходиш по лекари и болници, ще си събираш необходимата документация.