Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 29 324
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • Terra incognita
Класически детски вирус. Дъщеря ми изкара нещо подобно миналия уикенд- водниста диария и еднократно повръщане. Не е задължително и някой друг да се зарази.
Малкият ми син (2г) беше с брутално разтройство без други симптоми от миналия петък. Оправи се чак вчера. Събота и неделя акаше по 10-12пъти. Но имаше само разтройство. До момента никой друг не прояви симптоми и не знам какво беше това нещо.

# 631
Детски вирус, ами при възрастните как е? Цяла нощ се скъсах от повръщане, вода пийна - изкарам я. Нямам енергия грам. Как се хващат тези неща, аз дори не съм имала контакт с болни...

# 632
  • Terra incognita
Заразена храна, или пипнеш тук- там, пипнеш си лицето и айде.

# 633
Здравейте!Аз идвам с питане относно нещо много интересно,което ми се случва напоследък. От известно време забелязвам,че когато пиша с химикалка,въвеждам данни(цифри предимно)в книга,размествам цифрите.
Например 129 го напиша 192,което ако е сума,има съществена разлика в крайното салдо и не ми излизат сметките 😂
Какъв е проблема не мога да разбера-в зрението или в мисловните процеси?Към Какъв специалист да се обърна?

# 634
На колко години си? Невролог е специалистът, към когото трябва да се обърнеш.

# 635
На 42.Имам очила за астигматизъм,които слагам понякога.
От 1 година работя и забелязах това състояние преди около 5-6 месеца.Не ми е било така преди.

# 636
А когато работиш с очилата, разместваш ли цифрите?

# 637
А когато работиш с очилата, разместваш ли цифрите?
С очилата пиша на компютъра,не съм забелязала,но мисля че без очила правя грешката

# 638
Опитай когато пишеш с химикалка да си с очила, ако ти е възможно и виж дали пак ще разместваш цифрите. Че, ако тогава не разместваш, ще си за очен лекар.

# 639
Опитай когато пишеш с химикалка да си с очила, ако ти е възможно и виж дали пак ще разместваш цифрите. Че, ако тогава не разместваш, ще си за очен лекар.
Благодаря за съвета!😊

# 640
  • Бургас
Здравейте!Аз идвам с питане относно нещо много интересно,което ми се случва напоследък. От известно време забелязвам,че когато пиша с химикалка,въвеждам данни(цифри предимно)в книга,размествам цифрите.
Например 129 го напиша 192,което ако е сума,има съществена разлика в крайното салдо и не ми излизат сметките 😂
Какъв е проблема не мога да разбера-в зрението или в мисловните процеси?Към Какъв специалист да се обърна?

И аз от няколко години съм така. И на компютъра разменям цифри и букви. Не зная от къде се появи това чудо. Никога преди не съм била така, и аз работя с цифри. Като пиша пост тука, го прочитам и редактирам поне 10 пъти преди да го пусна. Не съм ходила на невролог за това, че като ги знам нашите колко са зле. Навремето ходих на няколко невролози заради тежки главоболия. Отгоре отгоре ме прегледаха, казаха мигрена и ми изписаха тежки лекарства за епилепсия????!!!!!!???? WTF бе

# 641
И аз разменям, отдавна, букви на компютъра. Цифри пиша по-рядко, но сигурно и тях. На бързане го отдавам. С химикал не разменям.

# 642
И аз разменям, отдавна, букви на компютъра. Цифри пиша по-рядко, но сигурно и тях. На бързане го отдавам. С химикал не разменям.
Не,не,аз си усещам че нещо не е наред с очите ми.Че.съм за очила с диоптър ,е ясно,чуденето ми по-скоро е за това разместване на цифрите дали не е мисловен процес?
Щото букви не разменям😂само цифрите,а от това следват мащабни последствия в работата,изисква се точност на 100 %.

# 643
Здравейте!
Ще се радвам някой запознат с EBV да ми пише.

Притесняват ме тези резултати. В началото на месеца прекарах КОВИД и имам подути лимфни възли на шията и това ме подтикна да си направя изследвания и за EBV.  До колкото разбрах тези изследвания показват, че съм прекарала EBV.  Лимфните възли вече не са болезнени. Трябва ли да се обърна към лекар и какъв? 
Четох, че вируса може да отключи лимфом.
Кръвната ми картина е без отклонения, ЦРП също.

# 644
  • Бургас
По принцип при много вируси може да има подуване и болка в лимфните възли. Това е още еднин начин организма да се пребори. Важното е след това те да спаднат и да не са болезнени.

Общи условия

Активация на акаунт