Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 679
  • 486
  •   1
Отговори
# 180

mamamari, нали правиш разлика между нещо, което зависи от нас, и такова, което не зависи от нас?
Аз да, но ми се струва, че  изказвайки позицията че всеки владее контрола над теглото си, не знаете , какъв е процента на хората не могат   заради  увредена щитовидна жлеза например.

# 181
Ох, тези съм ги слушала и гледала с очите си. Щитовидната жлеза се оказва незначителен фактор, когато собственикът й се влюби в някой. Тогава изведнъж всичко започва да работи нормално и килограмите започват да се топят.
Липсата на мотивация е основният фактор, който пречи.

# 182
Чудно ми е защо го наричат така и за кого е всъщност кризата?
Тя е за изоставената съпруга, а за самият мъж хич не ми звучи като да е в криза: отслабнал, ударил го на живот, забавлява се с приятели, с нови жени...
Защото обществото очаква от мъжа да бъде опора на семейството си и такива неща да не му минават през ума дори. Как ще го удря на живот той? Sweat SmileSweat Smile
Иначе аз не виждам нищо лошо за жена му, дори напротив - спокойно може и тя да "участва" в живота с него. Децата вероятно вече са големи, пари имат, утвърдили са се кариерно....

# 183
5, 10 или 15 килограма наднормено тегло не правят впечатление, ако тялото е стегнато и хармонично. Същите килограми на отпуснато тяло, изглеждат по друг начин. Слаб човек с криви крака повече боде очите и все пак по-малко комплекси, по-щастлив живот. За съжаление красивото тяло не го гарантира.

# 184
Кривите крака не увреждат сърцето. Нито бих забелязала, ако някой е качил 10 килограма. Но 20-30, и нагоре, се забелязват, колкото и да е било стегнато тялото преди това.

# 185
Наднорменото тегло идва и от щитовидната жлеза, и от количеството мекици, с които сме се утешили, докато сме били бременни. Най-вече второто е факторът, който малко жени си признават, че стои в основата на качването на килограми по време на бременност. Оправдания бол, но мен лично ме отблъсква да гледам млади момичета на по 25-27, които след раждане са по 90 килограма. То и по погледа им личи колко са безволеви да свалят излишните килограми.

# 186
Колко слаби жени има, дето са увиснали, с изпити лица, намръщени, неодовлни и криви на целия свят. Но има и пълни, усмихнати и доволни от живота си жени. Залагам, че един нормален мъж ще избере втората Simple Smile

# 187
А има и мъже, които спират да гледат на жените си като на такива, а само като на майки на децата им. Мой колега беше казал, че не може повече да бъде интимен с жена си и да гледа как тя прегръща и целува детето им. Използва много цветущ език, който аз спестих. А тя изглеждаше перфектно и преди и след бременността. Много теми започват с: всичко започна след раждането на детето... И все се търси причина в жената. Напълняла ли е, твърде отдадена майка и домакиня ли е и т.н. Много от жените пишат, че  изглеждат добре, търсят интимност, но не я получават. Тази психологическа бариера, която поставят някои мъже пред себе си след появата на дете води до  разпад накрая.

# 188
  • София
Чудно ми е защо го наричат така и за кого е всъщност кризата?
Тя е за изоставената съпруга, а за самият мъж хич не ми звучи като да е в криза: отслабнал, ударил го на живот, забавлява се с приятели, с нови жени...
Защото обществото очаква от мъжа да бъде опора на семейството си и такива неща да не му минават през ума дори. Как ще го удря на живот той? Sweat SmileSweat Smile
Иначе аз не виждам нищо лошо за жена му, дори напротив - спокойно може и тя да "участва" в живота с него. Децата вероятно вече са големи, пари имат, утвърдили са се кариерно....

Криза е, защото зад нея се крият страхове - от остаряване, от загуба на функционалност, от собствената тленност. Неуспешно преминати предишни периоди на развитие, които водят до регресии. Човек се вдетинява, защото не е успял да се реализира успешно и се опитва да догони изпуснатите влакове. Отстрани често гледката е жалка.

# 189
Не само мъжете. Хората като цяло, ще изберат да са около човек, който се чувства добре и е усмихнат.

Но жена, която не се харесва, не е щастлива. Това става причина и мъжете им да не са щастливи, и затова си тръгват. Заразно е. Не е просто заради визуалното неудовлетворение. Самата атмосфера вкъщи се променя.
Колко слаби жени има, дето са увиснали, с изпити лица, намръщени, неодовлни и криви на целия свят. Но има и пълни, усмихнати и доволни от живота си жени. Залагам, че един нормален мъж ще избере втората Simple Smile

# 190
Колко слаби жени има, дето са увиснали, с изпити лица, намръщени, неодоволни и криви на целия свят. Но има и пълни, усмихнати и доволни от живота си жени. Залагам, че един нормален мъж ще избере втората Simple Smile
А има впрочем и слаби жени, които не са увиснали, имат хубави стегнати крака след раждането и пак си хапват умерено и вкусно, за да не са намръщени. Ген и много разходки пеша Simple Smile

# 191
Криза е, защото зад нея се крият страхове - от остаряване, от загуба на функционалност, от собствената тленност. Неуспешно преминати предишни периоди на развитие, които водят до регресии. Човек се вдетинява, защото не е успял да се реализира успешно и се опитва да догони изпуснатите влакове. Отстрани често гледката е жалка.
Ми то за него страхът може да е от наближаващата перспектива да остарее с бабата, която ще го праща до Кауфланда и да изтупва килимите, и ще му мърмори постоянно в къщи.
А ако има сили, воля и пари да тръгне на фитнес, да си купи мотор, да се подмлади и да си хване по-младо гадже и т.н. хич не ми звучи като да е влязъл в криза, а напротив - влязъл е в рая.
Стига да се е погрижил за децата си.

# 192
  • волно калдъръмче
Ми то за него страхът може да е от наближаващата перспектива да остарее с бабата, която ще го праща до Кауфланда и да изтупва килимите, и ще му мърмори постоянно в къщи.
А ако има сили, воля и пари да тръгне на фитнес, да си купи мотор, да се подмлади и да си хване по-младо гадже и т.н. хич не ми звучи като да е влязъл в криза, а напротив - влязъл е в рая.
Стига да се е погрижил за децата си.
Повечето нямат идея как да си пуснат пералнята, а сутрешната ерекция е като печалба от тотото. Затова си седят при бабите, които, учудващо за мъжете, също имат някакъв праг на търпимост.

# 193
Изобщо не са ми свършили аргументите. Ти имаш ли един аргумент, с който адекватно да защитиш наднорменото тегло? С какво и на кого помага? За какво е полезно? Какъв процент от близките ти го намират за красиво или здравословно за теб?
Аз съм имала период, в който съм била с наднормено тегло, мога да кажа, че това беше един от най-тъмните периоди в животът ми.

mamamari, нали правиш разлика между нещо, което зависи от нас, и такова, което не зависи от нас?

Този тъмен период с наднорменото тегло е бил при размер 14, или нормалните периоди без наднормено тегло са размер 14?

Ти като млада и без деца си била с наднормено тегло, значи ще ти е към стотина пъти по-лесно да качиш, и към стотина пъти по-трудно да свалиш, ако имаш деца и си над 35 спрямо тези с нормално тегло на млада възраст.

Аз почти през целия ми живот досега съм се поддържала слаба. Не че не качвам, но като забележа 1-2 килограма отгоре, притежавах достатъчно самодисциплина да намаля калориите, докато се върна към постоянните си килограми. Освен това, винаги съм имала едно наум да не преяждам безобразно. Не качих много през бременността, 6 месеца след раждането на детето бях по-слаба, отколкото някога съм била.  Детето ми беше на около 3, когато започнах да пълнея, неусетно. Да, дояждах постоянно това, което злоядото ми дете не е дояло, че ми в жал да го хвърля, със сигурност съм увеличила калориите. Като тръгнах да взимам мерки, се оказа, че е далеч по -трудно, отколкото като млада и бездетна да си спазвам режим. Мога да обяснявам защо, чисто практически, липсва и мотивация, и условия, и обмяната явно не ми е каквато е била. И липсата ми на нормален сън е някаква перманентна, и детето ми е с проблеми, не ме оставя спокойно да ям, постоянно чувствам някаква нервност и напрежение, че нямам час спокойствие, без да ме дърпа, нямам един час някой да го гледа вместо мен, 5 години вече, и финансови проблеми имахме, та не е точно да мога да мина на филе от сьомга със зеленчуци, докато отслабна. Още не съм размер 14, но може и дотам да стигна

# 194
  • София
Аз качвам много странно - на всеки 2-3 години по 2 кг. И така за 20 г 10 кг. Всъщност не са кой знае какво, нямам намерение да ги сваля всички, просто се приемам каквато съм.

Общи условия

Активация на акаунт