Трудно разбирам хората

• 17 595
  • 520
  •   1
Отговори
# 135
  • София
За тиксото го казах, защото вдигна голям скандал, че не била длъжна. След като се уталожи и забрави, ме е молила да й взема нещо през почивката, да й дам някой лев (веднага ги връща, но пак е дребна услуга). Малко като глупачка се чувствам, но няма значение.
Повече ми е странен втория случай. Тъй като първото вероятно и аз съм го правила с много противни хора. Второто не бих и това е...

Тоест, ти си търсила сметка защо не ти е подадено тиксо? Ето една възможна причина хората да избягват интеракции с теб. Не искат после да им се търси сметка за нещо си. Може прекалено да философстваш и да искат да избегнат това. След като видно не те харесват, може да не искат да си помислиш, че са ти приятели и да им се лепнеш. Натоварваща си, хората го усещат и те избягват. Крушката винаги си има опашка.

# 136
Точно за втория случай е разбираемо. На бременни, особено на такива изискващи и конфликтни, не се дават акъли. Има лекари за целта. Не колежката да ти препоръчам нещо и после да се сърдиш ако се случи нещо.
Акъл от здравно естество се дава на близки хора, не на всеки срещнат, а за колежките явно не си в графата с близките.
За тиксото с право е казала, че не е длъжна. Не е наета на работа да ти услужва, а да работи.
След като навсякъде и с всички имаш неразбирателства, първо се погледни в огледалото, че обикновено на кривата ракета космосът ѝ е крив.

Как смяташ, че ти навреждат хората?
Ами например подливане на вода, служебно или друго скарване. Случва се.

Изследванията са взимане на кръв, не крият рискове, че да стане нещо. Освен това вече казах, че другата даже я е убеждавала да ги прави (явно не е смятала за нужно в началото).

# 137
Темата става съвсем комична. Минават 10 души казват мнения, съвети, успокояване. После минава авторката и си повтаря нейното.От около 10 съвета тя отсява някъде един израз само или едно изречение, около което завърта старата песен. Всичко останало от 10 мнения за нея е плява.
Или има проблем с четенето и осмислянето на информация и е много важно тази тема да продължава на всяка цена.

# 138
Лили, важното в момента е да не се притесняваш излишно, а да се грижиш за себе си и бебето. След като си бременна, значи скоро ще излезеш в болничен и няма да ги виждаш тези колежки поне две години. Никога не се знае, може после да си на друг акъл и да намериш друга работа, или тях да ги няма. Тоест времето ви заедно е преброено. Какво го мислиш толкова тогава... Няма значение. Гледай да четеш за бебето, клипчета гледай как се оригва, повива, носи, за масаж при газове, за такива неща си мисли.
Тези хора и тази ситуация принадлежат към миналото за теб.

# 139
  • София
Ако стане нещо с бременността, не от изследванията.
Може да я обвиниш, че не ти е казала за някое изследване, че излишно си го правила или кой знае какво.
А и ти наистина ли ще хукнеш по изследвания, които ти е препоръчала колежка, а не лекар?

И какво е това подливане на вода? Продължаваш да се ласкаеш, че на някой му е важно да си му център на вниманието, било то в негативен смисъл. Скарванията са винаги с (поне) двама участници, а ти си явно единият от участниците. Как пък така все се карат с теб хората!?
Звучиш все едно си на 9 години.

# 140
Беше ми комично, вече е трагично....

# 141
  • София
Точно за втория случай е разбираемо. На бременни, особено на такива изискващи и конфликтни, не се дават акъли. Има лекари за целта. Не колежката да ти препоръчам нещо и после да се сърдиш ако се случи нещо.
Акъл от здравно естество се дава на близки хора, не на всеки срещнат, а за колежките явно не си в графата с близките.
За тиксото с право е казала, че не е длъжна. Не е наета на работа да ти услужва, а да работи.
След като навсякъде и с всички имаш неразбирателства, първо се погледни в огледалото, че обикновено на кривата ракета космосът ѝ е крив.

Как смяташ, че ти навреждат хората?
Ами например подливане на вода, служебно или друго скарване. Случва се.

Изследванията са взимане на кръв, не крият рискове, че да стане нещо. Освен това вече казах, че другата даже я е убеждавала да ги прави (явно не е смятала за нужно в началото).
Всички го разбрахме. Защо повтаряш едно и също?
Проблемът тръгва от теб. Предполагам вече ти е ясно? Или има още нещо, което не ти е ясно?

# 142
Защо от нея?
Има си такива хора, бурсуци.
Проблемът и е че се впечатлява и дълбае. Ако знаеш в колективи, дето работят с десетилетия за какво става въпрос, авторке. Моята майка ми е разправяла за мръсните номера на колежките,дето работят толкова години заедно. Ти ако си, сигурно трябва да ги избиеш.Не помня всичките, но един път и отменил смяната, казали на някаква колежка да и каже, онази нарочно не и звъннала(тогава не е имало мобилни телефони). И далече и беше работата. Разхождала се напразно.

# 143
Темата става съвсем комична. Минават 10 души казват мнения, съвети, успокояване. После минава авторката и си повтаря нейното.От около 10 съвета тя отсява някъде един израз само или едно изречение, около което завърта старата песен. Всичко останало от 10 мнения за нея е плява.
Или има проблем с четенето и осмислянето на информация и е много важно тази тема да продължава на всяка цена.
Първо беше, че на всяко мнение съм отговаряла, оправдавала и т. н. После защо не съм отговаряла. Ами пестя думите вече. Казах, че някога, някъде се е случвало да се скарам с някого, вие решихте, че било постоянно. Ами не е. То ако беше така, нямаше да я има и темата.
И на мен ми стана смешно, защото не само решихте, че аз все изкарвам друг "черен", а ако се преброят нападките (независимо към кого насочени) в моите коментари и във вашите, ще стане гузен негонен бяга. Колкото и да не ми се искаше да го казвам - така е.

# 144
Явно и сега вместо да се замислиш над казаното, ти се чувстваш нападната. Комуникацията ти с хората е недоразвита. Затова те питах какви са отношенията ти с вашите и имаш ли близки приятелки.

# 145
Едното не противоречи на другото - да, изкарваш колежките си зли и мислещи лошото на една бременна (а се оказва, че всъщност ти провокираш конфликти в офиса), нямаш адекватно усещане за ситуацията, нямаш капка самокритика. И да, форумът рядко е толкова единен по отношение на автор на тема. Няма противоречие.

# 146
Да се самокритикувам за ... ? Че аз бих постъпила по различен начин? Всеки човек е с настройка да критикува това, което му е чуждо, което не би направил никога при дадените обстоятелства, не съм единствена. Едни никога не биха се замислили над критиката си и за чуждата гледна точка. Други се замислят и все искат да видят доброто.

# 147
А защо за теб е толкова важна и провокираща размисли тази ситуация?

# 148
Защото съм се срещала и ще се срещам с аналогични такива.

# 149
Защото съм се срещала и ще се срещам с аналогични такива.
Дам, и ги подминаваш без да ги разсъждаваш.
Ситуации. Толкова.

Общи условия

Активация на акаунт