Трудно разбирам хората

• 17 671
  • 520
  •   1
Отговори
# 195
Ако изследванията не са инвазивни и не съм ги правила - бих. Все пак става въпрос за често срещани проблеми.
Не е било разговор с другата. Другата просто спомена, че и тя се е притеснявала така, как я наплашили да прави изследвания и кой. Така разбрах.
Ами може да се каже, че съм питала директно, защото казах че не са ми назначили нищо. Тези все пак се правят по желание на пациента, и на тях не са им ги назначавали. Едната е разбрала по най-лошия начин, другата са я "обгрижили", както го наричате.

# 196
Когато е давала съвети на другата колежка вероятно е бил току що станал аборта. Жената е продължила напред, не мисли постоянно за това. И не е длъжна да ти препоръчва изследвания, ако те интересува, питай.
И друго жената явно си е разказала историята на всички колеги, който е искал да чуе е можел.

# 197
  • София
Сериозно ли, наистина ли за такава дреболия изписваш толкова страници обяснения и дълбаеш толкова много?!? Общуването с теб е изключително натоварващо, изцеждащо и изнервящо. Няма зрялост в него. Дете в дг би схванало къде е проблемът и бе спряло. Ти продължаваш с дребнавости и маловажни подробности.

# 198
  • София
Има разлика да питаш директно какви изследвания би ти препоръчала и просто да кажеш, че не са ти назначили. Тя откъде да знае какви точно са очакванията, без да ги изречеш на глас!?
Нормално е в начална бременност да не те залеят с изследвания. Реално до 12 г.с. няма какви изследвания да ти се правят, щом си добре и ходиш на работа. Правят се при проблеми и съмнения.
Пък и жената вече има много повече опит с времето и явно е осъзнала, че и с изследвания, и без, каквото е писано ще стане, затова не се бърка в чуждите бременности. Явно и не желае излишно да общува с теб. Някоя казала как друга рекла нещо и ти вече си правиш изводи. Не е длъжна на всеки да дава акъл, нито да води едни и същи разговори с всеки.
В интернет има информация за всичко - чети там и се изследвай, щом имаш свободно време и достатъчно средства, а и смелост да обикаляш в начална бременност по лаборатории, където има всякакви болни.
Наистина си много натоварваща. И то без да общува човек с теб лично. Лице в лице сигурно е още по-тежко, когато се включи и езикът на тялото.

# 199
Не знам как е лице в лице. Но в нужда много бързо започвам да липсвам на хората. По принцип.
А на предишната работа как ли не ми се молеха да остана, как ли не ме убеждаваха. Не шефовете. Тези, с които работя. Не напусках заради тях, по други причини беше, но няма да забравя как се оказах ценна по някаква причина за тези, за които самата работа дали върви не касаеше пряко, а и не съм чак толкова незаменима, че да е заради уникални служебни умения.

# 200
Авторке имах колежка с рискова бременност. От първият гинекологичен преглед тя излезе в болнични до спешното секцио в осми месец. В момента си има здраво момченце.
Никой нищо не й е казвал, тя просто си гледаше здравето и бебето.
Шефа ми дори в лицето й каза, че нарочно забременяла пак, за да го "съсипе".
Колежката ми си потърси друга работа след като изтече майчинството и шефа ми се чуди как да й намери заместник.
Не чакай като някакво дете все някой нещо да ти казва. Действай сама.

# 201
Много правилно си формулирала темата - трудно разбираш хората, а хората какво са виновни, че ти не можеш да ги разбереш. Разбрахме че колежката не ти е казала какви изследвания да си направиш и че ти ако беше на нейно място щеше да го направиш. Да но не всички са добри и "бели" като теб. Не можеш да промениш хората, но можеш да промениш начина, по който гледаш на тях. Имам една роднина, която каквото и да прави всички трябва да и помагаме, подаваме неща, носим чантите, все неща които може да си свърши сама, но така се чувства важна, да занимава хората. Излишно е да казвам, че няма приятелки! И още нещо, една бременна жена не е нито болна, нито инвалид просно е бременна!

# 202
Lady Laura,  не така с лошо. Може наистина да кара рискова бременност (виждам, че членува в този подфорум). Въпроса е защо изобщо все още ходи на работа?

# 203
Леко съм скандализирана от авторката. Чудя се как въобще е успяла да задържи мъж и даже да имат деца. Сори, ама то бива-бива. Или се ебава с нас.

# 204
На мен втората ситуация ми звучи като създаване на излишна драма - ти знаеш, че тя знае за някакви изследвания. За мен нормален разговор е - "хей, много чета, но се притеснявам, че ще изпусна някакво изследване - знам, за А,Б,В - имаш ли идея дали пропускам нещо?"

Има много причини да не откликва при отворен въпрос - забравила е, не е в настроение точно сега да обяснява надълго и нашироко. Ако не сте близки, не е лично. Не виждам смисъл в анализиране на поведение на колеги, с които не сте близки, ако не става въпрос за работа.

А първата ситуация изобщо не си заслужава да се запомня, камо ли анализира.

Ако имаш проблем със създаването на приятелства като цяло е едно, но ако ли не - това са просто колеги, хората са различни, и подобни дребни неща не са лично насочени.

П.П. Току що надух главата от съвети на колежка, която ми сподели за проблем, с който имам опит. Защото е понеделник, не съм натоварена още от работа, симпатична ми е, и съм в добро настроение. После й пратих линкове със статии даже. Утре ако чуя същото от друг колега, може да си замълча - не защото не го харесвам - друг ден, друго настроение, друга вълна. Това се има предвид под "не ти дължи никой информация".

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 11:02 от LemonFantastic

# 205
Тя Лилито е имала някакви очаквания от колежката, щом въпреки че вече е знаела за случая й и какви изследвания е правила, се е правила на неинформирана и е обяснявала колко е притеснена, та колежката да обясни лично и на нея. Дали е търсила внимание или да си докаже колко не е третирана като другите?

По-скоро изглежда като да е търсила материал за интрига, мислейки, че бременността дава индулгенция, а това никак не е така.

# 206
Lady Laura,  не така с лошо. Може наистина да кара рискова бременност (виждам, че членува в този подфорум). Въпроса е защо изобщо все още ходи на работа?
Не е казала, че бременноста е рискова, ако беше такава щеше да си е вкъщи, не на работа.

# 207
Не е казала, че бременноста е рискова, ако беше такава щеше да си е вкъщи, не на работа.

Може да не знае как да си изиска болничен. Като й чета нервните изблици точно за вкъщи си е, не за работа.

# 208
Ползвах болничен 5 дни с фалшива причина, защото беше преди 12та седмица. Засега ходя, защото не е тежка работа, а минимално движение все пак е по-добре от пълно обездвижване според мен. Не след дълго ще потърся начин да изляза.
При нервните изблици има тежки думи, директни обиди, лични нападки - ако някой желае - да ги посочи в коментарите ми.

# 209
Лили, права си. Ти си бяла и добра, всички останали са гадове.

Общи условия

Активация на акаунт