❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 885
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря, момичета! Въздържам се все още от консултация точно защото не им вярвам много, обаче положението става нетърпимо. Снощи моята бебка пак се събуди за първо нощно хранене и последва будуване, защото явно се беше наспала. Не знам какво да правя, че да го няма това нощно будуване, при условие, че предния ден спа общо 5 часа, което уж е норма...
Предполагам си ги пробвала вече тези неща, но аз не светвам лампи, не й говоря, не сменям памперс (освен ако не е акала), взимам я преди да се е разсънила и разплакала, слагам на гърда и за 10-15 мин е заспала обратно. Естествено не винаги работи, но в повечето случаи да.

# 61
Green Arrow, в колко си ляга за нощен, кога ѝ е последната дрямка, колко е дълга? Спазвате ли интервалите (отгоре-отгоре, то е ясно, че няма как до минутата). По принцип ако са преуморени също заспиват трудно, а след последна дрямка трябва да имат достатъчно будно време, за да могат да заспят.

Консултантите са хубаво нещо, но и те работят по таблици. А също вземат и след 4ти месец. Аз засега съм ок с режима, чакам да видя регресията и ако трябва да се обърнем към такъв.

# 62
Аз с бебчо нямам нощни проблеми нагласих му нещата и гледам всеки ден да е едно и също и да няма промяна в режима и за сега действа. Гледам последното му събуждане да е около 17/18 и след това към 20 баня масаж и в спалнята е тъмно и не се буди да будува нощем, само за хапване,гушкане, или да спи при мен Simple Smile Опитайте с постоянство, аз не харесвам стриктни режими на толкова малко бебе но вечерните ритуали за сега действат и докато не спрат няма да променя нищо Simple Smile Успех Simple Smile

# 63
Има дни, в които спи по цял ден, но и такива, в които е спала максимум 2 часа. Гледам да я събудя най-късно към 19:30 ч, рядко 20:00 ч. - зависи как е прекарала нощта. Обикновено тя сама се разбужда. Следва хранене и будуване. И към 21:30 - 22:00 ч. луд рев, не пропуска вечер. Обикновено към 23 ч. заспива, а в последните 2 дни сама иска да се успи около 21:30 ч, но й е трудно. Спи до към 3 ч., когато се събужда да се храни. И тогава: или заспива след като си изяде всичко, или се ококорва и няма заспиване, а си е с широко отворени очички и енергична все едно е ден. И така поне 2 часа. Ако е заспала след първото хранене, се събужда към 5 ч от превиване, пъшкане и свиване ма крачета: явно колики. През деня се опитвам да спазвам интервали, обаче, както казах, или будува цяяяял ден без умора, или спи. Обикновено е първият вариант, дори и да не е спала добре, става в 6 или 8 ч и будува до 12 - 13 - 14 ч, след което следва един 5-часов сън... Тя и през деня трудно се успива, иска да я носят, да я люлят. Побърквам се с този сбъркан режим. Обаче и бебето е упорито, не поддава.

# 64
Ние сме по същия начин. Гледам всеки ден долу горе едно и също да е и последното събуждане 18-19 часа като я къпем към 21-21.30 и до 22.30-23 вече е заспала до сутринта.

Аз с бебчо нямам нощни проблеми нагласих му нещата и гледам всеки ден да е едно и също и да няма промяна в режима и за сега действа. Гледам последното му събуждане да е около 17/18 и след това към 20 баня масаж и в спалнята е тъмно и не се буди да будува нощем, само за хапване,гушкане, или да спи при мен Simple Smile Опитайте с постоянство, аз не харесвам стриктни режими на толкова малко бебе но вечерните ритуали за сега действат и докато не спрат няма да променя нищо Simple Smile Успех Simple Smile

# 65
Браво на мамите,на които бебета спят цяла нощ.При нас няма проблеми засега поне.Буди се към 3 часа да яде,после към 6 сутринта.Последно яде към 21 часа.Но се и буди понякога просто да се гушнем,а също и като се напъва да ака.Иначе нямаме проблеми със заспиването след това,поне засега.Слагам го в креватчето и си заспива.

# 66
Ох, ново притеснение. Нали си се върти от корем по гръб и обратно от вече няколко дни (по цял ден😀), но поне си спеше по гръб без да мърда... до днес. Вече 2 пъти се завърта насън по коремче и продължава да си спи, а мен ужасно ме е страх да не се задуши така. Завъртях я и двата пъти, ама ако се обърне през нощта и не я видя няма как да я обърна. В кошарата е на твърд матрак, няма абсолютно нищо друго в нея освен бибата, даже без завивка си спи, че ги мрази.

# 67
EllieFromTheValley опитай да сложиш възглавничка или одеалце,може да попречи да се завърти.И също се сещам за гнездо,да го сложиш в креватчето и на него да спи.Аз така по идно време слагах люлката-шезлонг в креватчето и така спа 2 дни,уж да го накарам да си спи в неговото легло Grinning

# 68
Дени и ние сме така няма вечер,няма ден на 4 ч и това е 🤣
Охо моята мн обича по корем да спи,но аз лежа до нея винаги на спалнята да я гледам 🥴
Още не може-корем>гръб
Другото може.

# 69
Започнат ли да се обръщат сами бебетата, не трябва да ги връщаме. Значи търсят комфорт и го намират като спят по коремче. На тази възраст е нормално вече да го правят, а възглавниците или одеала, които да я спират само ще спрат прогреса й. Това е чудесен майлстоун и му се радвай. Аз също се бях притеснила, а даже не можеше да се обръща сама обратно от корем по гръб, видяхме се с кинезитерапевт по съвсем други поводи и ни увери, че това е прекрасно и така само ще подобрява съня си, защото ще може да се намества както й е комфортно. И дори да не й е удобно в началото и да не знае как да се намести, е страхотен успех. И не се притеснявай, моята спеше с нос право надолу ;D

# 70
И аз се опасявам от спането по коремче.. не че моят младеж се обръща още, ама все пак.
Момичета, при вашите бебчето кога горе долу са скоковете в растежа? И кога да очакваме регресия на съня?
Боби според мен имаше някакъв скок 10тина дни след като направи 2 месеца. От няколко дни е нормално положението, пак плаче но заради коликите. Иначе за консултантите - снахата беше карала онлайн курс (500 лв май беше по ковид времето). Напаснаха нещата, но основното било да се даде биберон за асоциация за сън. Ако някоя ходи да сподели дали е доволна и бебчето как е.
Впрочем, още не иска да изпъва длани и е на юмручета, и винаги ръцете са му студентки и бели (никаква кръв не стига). Дали е нормално или да се допитам до педиатърката?

# 71
Скоковете в растежа са индивидуални и ги изчисляват по ден на термин. Може в Нани Нани Бебе да видите или в The Wonder Weeks, като според мен второто е по-вярно поне за нас.

Green Arrow, не съм никакъв експерт, само каквото съм чела от сайтове и консултанти. Но поне 4 часа дневен сън трябва да има бебето на 2-3 месеца, ако ще и да не се спазват чак толкова интервалите. Иначе се преуморяват много, после трудно имат читав нощен сън. Но пък и не трябва да спят по цял ден, защото обръщат ден и нощ, или си взимат целия сън през деня, много ясно, че няма да спят окей нощен сън. А той от своя страна трябва да започва по-раничко, не чак в 22-23. Ако ти показва, че ѝ се спи към 21:30, значи тогава трябва да заспива за нощен. На мен също ми беше удобно така по-късно и да спи сутрин до по-късно, но за тях не е ок. Някой беше написал в групата, че до 21 са оптимални нивата на мелатонин и затова до тогава трябва да заспиват. Също последната дрямка трябва да е до 19:30 най-късно да кажем, за да може да будува достатъчно и после да заспи.

Също бибата не е единствената асоциация за заспиване. Може да е бял шум, шишето за последно хранене, изцяло затъмнена стая. Ако имате и един и същ вечерен ритуал, примерно баня-масаж-хапване-сън, също помага.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 18:50 от mokka

# 72
Мими, всичко си изяжда, но моята е адски лакома, на 2 месеца е 5.500. Не я будя за хапване, чакам да си поиска, но тя горе долу си хапва на 3-4 часа, а ако поиска по-рано пак и давам, но после правя по-голям интервал до следващото.
Аз имам доста кърма и не се притеснявам ако остане, но то не остава. Гледам като се цедя винаги да има за 1 хранене напред.
Да си запазя лактацията само с помпа вече над 2 месеца си е истинско постижение за мен, но се цедя на всеки 3 часа. Само вечер правя пауза 6-7 часа, защото през нощта нямам сили да се цедя.

# 73
Като сме на темата да питам - винаги ли храните непосредствено преди нощния сън? Тоест бебето яде и заспива. При нас се очертава горе-долу рутината сън-хранене-игра и така често като заспива вечер вече са минали около 1-2 часа от последното хранене и се чудех дали това също може да е причина за скорошно будене.

Днес правих упражнения за първи път от месеци и много добре ми дойде. Tummy time за бебе, postpatrum yoga за мама 😀 Малко по малко се връщам към предишното ми Аз.

# 74
Със сигурност ако бебето заспи 1-2 часа след хранене, ще се събуди доста по-рано. Аз поне приспивам за нощен сън веднага след хранене. През деня не е така, тогава сме: събуждане - памперс - храна - игра - сън.

Общи условия

Активация на акаунт