❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 910
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Гого има 2-3 кратки дремки през деня. 30 минути, до час. И една дълга от 2 часа. Нощем спи. Като изключим събужданията към 3-4 примерно, които бяха спрели си спи до към 6. Тази сутрин даже спа до 7.

# 631
Аз редовно забравям колко лъжици съм преброила, връщам обратно в кутията и почвам отначало 😂

А, ако слагаш директно във водата? 😃😃😃 Аз броя на глас. Като си чувам бройките, някак е по-добре 😃 После не мога да ги върна.

# 632
  • Варна
Аз редовно забравям колко лъжици съм преброила, връщам обратно в кутията и почвам отначало 😂

А, ако слагаш директно във водата? 😃😃😃 Аз броя на глас. Като си чувам бройките, някак е по-добре 😃 После не мога да ги върна.

И аз броя на глас, даже и мъжа си карам, че да не обърка Grinning

Здравейте, момичета! Позволете ми да се включа във вашата дискусия. Момиченцето ми се роди през април, първо дете ми е и понякога просто се губя в морето от информация, с което се заливам сама (за да съм отговорен родител) и ми трябва помощ. Надявам се тук да открия вашия споделен опит и да изгледаме заендо едни прекрасни деца.

# 633
И аз броя на глас🤣първо топля вода и после слагам ам и не мога да го върна 🤣

Гери има 4-5 дремки общо като на обяд почти винаги е два часа другите 30-40 мин.

# 634
  • Варна
Yana KS така е, ще отмине. Растат децата, променят се.
Green Arrow опитай се да я задържиш по-дълго време  гладна. И така увеличавай времето.
И на нас ни казаха, че може да започнем захранване в 4 месец. Но аз не мисля, че ще сме готови. Мисля да изчакам 5-ти месец и ще видим. Гледах един уеб семинар при какви признаци може да се започне захранване.
Mimi9999 честита нова фаза-зъбките.

# 635
От едната фаза в другата...ама пък нямаше колики или поне много леки и не съм усетила (за разлика от каката)....ама тези зъби мн рано я почнаха🤷
Тя от като направи три м. се промени доста,взе да мрънка,да иска да я носим,да се дере от рев може и от тогава нещо да са почнали

# 636
Аз ще си замълча за съня, че и без това само се оплаквам тук 🫣.

Но бях обещала да дам отзиви за консултацията по сън:
Скрит текст:
Беше еднократна - един час с Дарина от Спокойна мама. Като цяло исках просто мнение и насоки, не съм очаквала да направи чудеса, та доволна съм общо взето - поговорихме, даде ми доста съвети и напътствия, прати ми ресурси. Друг е въпросът, че аз не съм убедена, че трябва да изграждам твърд режим, а ми се иска да се водя по детето и тя постепенно да се научи да спи. Може би не съм права, но за сега изчаквам малко и ще видя дали да пробвам по нейния начин. Иначе мога да я препоръчам, бих се консултирала отново с нея, ако в бъдеще се появят нови проблеми.

# 637
Аз за съня се водя по детето. Писала съм няколко пъти на консултанти из форумите или във фб. Честно казано, след това се влоши. Като се вслушвам в детето имам повече успех. Свързвала съм се с тях, понеже е имала периоди и моменти на трудности (най-вероятно съвсем нормално и като много деца).
Спи 3-4 дремки, по-често 4. Зависи колко време спи. Често дремките са 40 мин, а една от тях е около 1.30ч. Ако се случи да спи 2 часа, може би ще направи 3 дремки, като общото е 3-4 часа дневен сън. Спи през 2-2.30ч. Вечер заспива около 9, става към 8. Различни са вечерите все още. Предната нощ стана след 9 часа непрекъснат сън. Повечето пъти става по 2 пъти през нощта. Има моменти и на 2 часа да се буди. Общо взето нощите са разнообразни. И да, водя се по нея. За кърменето също.

За захранването - с пюрета към 5 месеца и половина. Разглеждах схемата за захранване на Хип. Изглежда ми добре. Започвам с картоф, морков, тиква , пащърнак.

Сега съм в търсене на нови играчки, че старите ги изчерпахме максимално и сега нищо не й е интересно.

# 638
Какво имате предвид под сън воден от детето? Защото и аз практикувам нещо такова. Не й записвам кога и колко спи. Общо взето още се нагласяме, но линията е: храна/будуване около час, час и нещо/приспиване/заспиване/събужда се сама, сменям памперс и отново същото. Понякога прави по-дълги дремки, понякога са по-къси, има дни, в които изобщо не спи качествено и съответно е кисела. Но като цяло се водя по нея - да спи,  колкото иска, като се събуди - яде. Гледам от хранене до хранене да има поне 3 часа. Често са повече, но понякога като не спи хубаво и се събужда преди 3-те часа и е едно мрънкане и занимаване и ако е много кисела, се случва да яде на 2.5 часа. Не знам дали е правилно и дали няма да си вкарам автогол с това своеволие. Може би като започне да спи по цяла нощ и има две дремки през деня ще ми е по-лесно да изградя режим. За сега честно казано не виждам как може да стане. Всеки ден е различен и ако в единия ден вкарам някакви часове на хранене и спане, то на другия всичко ще отиде по дяволите.

# 639
Въпрос към майките, които кърмят. Най-вероятно малко закъснял ама…
Ядете ли мед, яйца, ядки и цитрусови плодове?

Има ли такива, които са си купили кошара тип Некст ту ми, която може да се ползва за по-дълъг период от 6 месеца? Каква? Доволни ли сте?

Ям всичко избоено. Нямам проблем.
За кошарата - доволна съм, тя е до 36 месеца.

https://visvitalis.bg/product/koshara-na-dve-niva-milky-way-beige-2023

# 640
Аз се водя по нея, но въпреки това проследявам колко време спи, ИБ. Ами водя се по нея, например преди заспиваше на всеки 1.45ч. Тя сама удължи този ИБ като даде признаци, че и се спи на 2 часа. Когато сама си увеличи интервалите, заспива лесно, не се намесвам. Рядко се налага да дундуркам. Заспива си в кошарата с 3 поклащания. И 10 мин по-рано да се опитам да я приспя, няма да успея и ще я дундуркам тези 10 мин докато дойде нейния си час за заспиване. ИБ са и “закон”. Но продължителността на “дългата” дрямка й е различен. Може да бъде от 50 мин до 2 часа.Късите винаги са по 40 мин.
Все пак ако видя, че видимо има проблем и не спи,  вероятно нещо съм пропуснала.

# 641
  • Варна
И аз се водя по детето. Когато му се спи се разбира и го слагам да спи. Не съм го и будила за да яде. Много са малки за строги режими. Растат, развиват се и се променят. Режим като порасне.

# 642
Момичета малко извън темата след седмица племенницата ми става на 6 месеца и сме канени на гости и искам да и купим подарък но тъй като аз съм мъжка майка нямам идея какво да купя за момиче на 6 месеца може ли идеи?

# 643
  • София
Ние водихме малкият на дерматолог. Накратко: атопичен дерматит. Изписа козметика, кремове и шампоан. И план за лечение. След 4 седмици на контролен преглед. Каза, че е често срещано при бебета и в повечето пъти се израства.  Пък нашият бял, синеок и рус.. такива деца били по-предразположени. Като цяло останах доволна. Внимателна и усмихната лекарка, отговори на всичките ми въпроси. Благодаря на Яна за препоръката!

# 644
Fotovolida, около 11 часа нощен сън.

Muffin, баткото е същия тип - рус, синеок и с бяла кожа. При него уцели правилните продукти за атопичен дерматит и да чукам на дърво не се е появявал, а си хапва храните, които могат да го обострят. Мисля, че го израстна. Радвам се, че бях полезна. ☺

G.H, баткото на тази възраст си играеше най - много с:
https://www.ozone.bg/product/fp-obraz-kuchentse-balg-momichentse/
https://rayatoys.com/plyushena-igrachka-fisher-price-all-the-fee … en-taralezh-hbp42
https://infinitytoybox.com/product/622

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 15:30 от Yana.KS

Общи условия

Активация на акаунт