''Приятели с привилегии'' от женска гледна точка

• 25 182
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Младите се забавляват по техния си начин. Новите поколения са доста различни от старите, различни неща ги движат и различно се изразяват. Още една причина, поради която големите разлики трудно сработват - едните са непонятни на другите и обратно. Като моето поколение горе-долу хвана няколко прехода и се ориентира по-добре в поколенческите разлики, но разликите преди и след са понякога потресаващи.

# 691
  • София
Зимата ходех повече по рок клубове. Там публиката е по-забавна - и млади, и възрастни.

# 692
  • Beyond the stars
Аз обаче не мисля, че младите, след като не танцуват, не се забавляват и не могат да общуват. Могат, но в зависимост от поколението - и забавлението, и общуването им е по друг начин.  За мен ходенето на дискотека например изобщо изключва всякакво общуване напоследък. За забавление пък хич да не говорим.

Бе не изглеждаха нито да се забавляват, нито да са щастливи от присъствието си на мястото, ама може вътрешно някак да им се случва. Ясно е ,че винаги има разликите в поколенията и различна перспектива към забавления и общуването, което е нормално, но не значи, че не ми прави впечатление.
Дискотека/бар с танци посещаваме 2-3 пъти в годината, в най-добрия случай, и определено се забавляваме.

# 693
Сексизмът вече не е на мода.
Какво може да даде една по-голяма жена на по-малък мъж- предимствата са много повече от пари, освен и пари.
Жените живеят по-дълго и се поддържат, има вече страхотни процедури.
Могат да дадат стойност в отношенията, каквито 60-годишен с 20-30 годишна рядко.
Та. Нека се върнем на киселото грозде.

# 694
  • Paris, France
Така си е... но възрастният мъж може поне да компенсира с пари.
Пък възрастна жена с какво ще компенсира? Виждал съм такива 40+, които не им се тръгва от дискотеката и стоят да купонясват с младите, понеже и те искат да се чувстват млади, пък и не им се прибира в къщи, понеже там никой не ги чака, защото не са се омъжили.
Ми не е приятна картинка. Ама някое младо лъвче може и да ги утеши (за една вечер).

Може да може да компенсира с пари, но може и да не може. При една и съща заплата жените успяваме да пестим повече, не знам и аз защо. Възрастната защо да не може да компенсира с пари? Тя също наследява наравно с мъжете, също е работила и също пести. Всъщност няма и нужда да плаща. На много младоци безплатен подслон им е достатъчен, на други единия секс им е достатъчен.

Аз пък виждах повече женени или обвързани 30, 40 и 50г по дискотеките, които не искаха да се прибират в къщи, отколкото живеещи сами. Даже и аз отлагах прибирането като знаех, че децата с трепет ме чакат будни в 1 през нощта ...... за да си играем на дий конче. Ходех на дискотека не толкова заради музиката и танците, които и у дома имам, а за да виждам танцуващи хора. Сега децата не ме пускат, ха ха.

В дискотеките за кугари входът за младоци е винаги по-скъп от този за дърти жени. Следва, че повече младежи търсят дърти, отколкото дърти жени младежи. 18€ вход за мъже и 10€ за жени, примерно в Париж. За да не съм голословна:

От:

https://www.monpetitdate.fr/blog-rencontre/cougar-paris/

Търсенето на стари жени е огромно, защото предлагането е много ниско. Малко жени търсят секс след менопауза и все по-рядко.

Някои старици проституират. Явно се намира кой да им плаща. Колко старци могат да изкарват пари от дъртия си?

# 695
Така си е... но възрастният мъж може поне да компенсира с пари.
Пък възрастна жена с какво ще компенсира?

Със същото, с което и възрастният мъж – пари, връзки, възможности... Плюс много секс, за разлика от възрастните мъже. По принцип де, да не ми скочите сега всички съфорумци на 40+ да ми доказвате по колко пъти го правите всяка нощ. Няма нужда, знам, че сте машини. Laughing
Просто жените са облагодетелствани в това отношение – възрастта не им пречи да могат по-често и по-дълго от наборите си.

# 696
Не знам защо така обобщавате за младите и как така с лека ръка ги зачеркнахте като стойностни хора... И изобщо кой колко бил щастлив и можел да даде. Сякаш вие не сте били никога на 20, и никога, ама никога на 30 години.
Но аз си правя следното заключение. Щом младите не се кефят и чувстват щастливи в дискотека, щом аз също, значи кво - ами млада съм по дух! Ей тва ще да е!

# 697
То въпросът е защо изобщо ходят като видимо те им харесва... Ама предполагам че и това можем да го минем към дежурното "те младите на по 20 не знаят какво искат" Grinning

# 698
Кой ги е заклеймил. Казахме, че се веселят различно.
Лично аз предпочитам тематични барове пред шумни клубове.
Дъщеря ми също.
Така че е въпрос на вкус, не на възраст.
Танци си правим с моя човек като прайвит парти, че са неприлични.🤣🤣

# 699
Някои мъже имат толкова ограничен живот, че не могат дори да си представят колко събития, групи по интереси, състезания, изложби, родителски срещи Simple Smile , квартални кафенета, стадиони за тичане, доброволства за садене на дървета, библиотеки, даже църкви, даже при ДАНЪЧНИТЕ в един град човек винаги може да се заприказва с някой приятен човек от другия пол

Приятно ли ти е с някой, не ти дреме какви години, приход, опит има

Вероятно схемата от вкъщи на работа и евентуално СПА през уикенда ги кара да са толкова зле с обобщенията какво можела да даде една жена над 40. На такива като тях вярно няма какво

# 700
Даването никога не е едностранен процес, трябва и да има кой да приеме даденото. И обратното, разбира се.
Много ясно че хора които търсят различни неща, нямат какво да си дадат един на друг. Няма лошо.

# 701
  • София
Младите са заляти от всички страни от толкова опции и забавления, че няма да се учудя, ако дискотеките не им представляват нищо особено, докато едно време са били нещо много модерно и уау на фона на ограничени други варианти. Мен пък никога не са ме кефели, скучно ми е било когато и да отида, та и това го има.

# 702
  • Beyond the stars
Не знам защо така обобщавате за младите и как така с лека ръка ги зачеркнахте като стойностни хора... И изобщо кой колко бил щастлив и можел да даде. Сякаш вие не сте били никога на 20, и никога, ама никога на 30 години.
Но аз си правя следното заключение. Щом младите не се кефят и чувстват щастливи в дискотека, щом аз също, значи кво - ами млада съм по дух! Ей тва ще да е!

Какво има общо стойностните хора с това как се забавляват ?
Просто не разбирам какво правят в дискотеката след като очевадно им е скучно и безинтересно там.
Очевидно е и че се забавляваме по различен начин и никъде не съм ги зачеркнала, просто ми е интересно.
На 37 съм аз, още смея да се броя сравнително млада по дух и тяло, та не се валидирам с дискотеки.

# 703
  • Paris, France
Просто жените са облагодетелствани в това отношение – възрастта не им пречи да могат по-често и по-дълго от наборите си.

Да, можем, но повечето не искаме 😇. Много жени от поколението на майка ми са били на ХЗТ и с външни хормони са имали либидо до 65, 75г, докато ги приемат. Моето поколение си гледаме здравето, страх ни е да не ни тръшне рак, мъчно ни е за бременните кобили, от чиято урина се извлича естествен, близък до човешкия, прогестерон и не се слагаме на ХЗТ, освен в краен случай.

# 704
  • София
Моето впечатление винаги е било, че либидото на жените скача с възрастта. След менопаузата вече не знам как стоят нещата. При мъжете пък пикът е много рано, в ранните двайсет. Струва ми се че в днешно време жените са доста по-сексуални, понеже вече са освободени от доста задръжки, които са им били налагани преди.

Общи условия

Активация на акаунт