Отговори
# 450
Бихте ли дефинирали "сериозна връзка"?

Блу,какво има за двфиниране,не разбирам.
Примерно, очаква ли се такава връзка да завърши с обвързване като брак и деца или може да продължи няколко години, през които двамата ще израстват заедно и поотделно, отношенията им ще се развиват и процъфтяват до момента, в който се изчерпят и двамата се разделят.

# 451
А кой,всъщност може да твърди,че дава гаранция за единия или другия вариант.
По- горе писах-познавам доста такива двойки,които имат стабилен брак и любовта им си личи.Също така,не е задължително всяка сериозна връзка да завърши с брак.
И последно,аз в никакъв случай няма да омаловажа чувствата на детето си или да съм снизходителна,щото,видишли,щом няма да се женят,не са сериозни.

# 452
Знам, че тук има деца с шини за това ще си задам въпроса. Търся малко успокоение. Стресът напоследък ми се отразява и започвам да изпитвам силна тревожност. Детето носи една шина нощем за да не натиска с език зъбите. Направена е в България. Преместихме се в Германия. Тук я носи също и накрая ортодонтът каза, че ще премине на брекети. Имаме час за брекети през ноември. Лятото прекарахме ваканцията в България и … забравихме шината. Не я носи. Като се върнахме в Германия стартира училището, това-онова и аз забравих. Днес детето не може да сложи шината. Просто не пасва. Отделно не може да я разхлабим защото винтчето е блокирано. Ясно е, че утре сутринта ще се обадя и ще обясня. Търся за себе си успокоение. Децата ви с брекети носили ли са шина? Опитвам се да разбира дали неносенето ще промени нещо при условия, че през ноември слагаме брекетите? Направо паник атака получих. Извинете, че натоварвам и не пиша по темата.
Спокойно, с брекетите ще пренаредят зъбите. Най-вероятно са се разместили и затова не може да я сложи. Ще е добре, ако може да я върнете малко в по-предходно положение,  но е възможно и вече да няма начин да продължи с нея. Щом има час за брекети, не мисля, че е фатално.

# 453
  • Бургас
Di Soleil, няма причина да се шашкаш. Моята носи шини, но е малка и е рано за брекети. Това, което знам е, че те всъщност подготвят челюстта в периода на растеж и така по-лесно брекетите коригират проблема. А и при вас ще ги поставят съвсем скоро, така че споко.
В крайна сметка даже не всички хора, които се лекуват с брекети са носили шини преди това (вкл. и аз Grinning)

# 454
Di Soleil, успокой се, с неносенето няма да се променят нещата, щом е за брекети.
При нас случаят беше дали първо да носи шини, а после задължително брекети или само брекети. Самата ортодонтка ни посъветва направо да сложим брекети и да избегнем плащането и на шините, които нямаше да променят нещата. Спомена, че много родители искат шини, в повечето случаи заради по-евтината цена, но те не винаги дават желания резултат и после пак се налага слагането и на другото.
Така че, споко.

# 455
Red soul, разбира се че трябва да увадиш чувствата на детето си и дори и за теб да е ясна не приятната развръзка да си до нея и да я подкрепяш каквото е решила.
Това което исках аз да кажа е че това което казвам на детето си е моята гледна точка.. чепреди сериозна връзка трябва да е независима, емоционално и финансово, да е поопознала света, характерите, да се е научила да не приема нещата, които не и харесват просто така, да мма критерии и сила да се справя във всяка ситуация.. и прочее.

Ако тя реши че си е намерила човека на 18г, разбира се ще я подкрепя и ще съм до нея както и накъдето отидат нещата..

# 456
Ама,я кажете,как и от къде със сигурност знете всички развръзки на нещата😁
И аз искам да знам така категорично и изнапред още повече за непознати😂

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 19:06 от red soul

# 457
red soul, това е твоето мнение и то съвпада с моето. По-назад обаче прочетох минимална възраст от 25 години за сериозна връзка, което в моите представи е късно. Затова и се замислих дали пък не влагаме различен смисъл в "сериозна връзка". А, докато пиша за шините и Ел пак е писала за нейните виждания за възрастта.

Di Soleil, свържете се с ортодонта. Дъщеря ми започна с шини, които носеше постоянно 5 месеца. Първоначално ортодонта очакваше, че ще ги носи по-дълго, но на последната контрола реши, че резултата е достатъчно добър и вече може да премине на по-малко часове носене. Сега ги носи по 8 часа в денонощието. По-нататък ще премине на брекети. Кога ще е това по-нататък ще прецени ортодонта ѝ, с когото имаме среща в началото на ноември.

# 458
Блу, тъкмо да млъкна с моите не-по-темата коментари 🙃, но наистина много бих искала да зная защо +25г. да е късно?

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 19:10 от Eli..........

# 459
Миии ако продължителността на връзката е знак за сериозност съм имала 2 такива преди да се омъжа за ММ.
Едната беше 6-8 клас вкл. Другата беше 9-12 клас.
По 3г всяка баш си бяха сериозно, за възрастта разбира се. На 18 се запознах с ММ и след 5г се оженихме.

# 460
  • Бургас
Според мен става въпрос за нормална връзка, "постоянен" партньор, а не - излизам с приятели/ки, но ще се прибера с някое момиче/момче.
Защото и за мен сериозна връзка е връзка, която се очаква да завърши с брак, деца или най-малкото съжителство със споделяне на всички отговорности, разходи...

# 461
Зависи какво си представяш да прави до 25+ Да скача от клон на клон или да заляга над учебници и да бяга от срещуположния пол.

Що се правите на ощипани,не разбирам😊 Колко сериозни връзки завършват с брак,всъщност😊

# 462
  • София
За шините.. задължително ли е след тях да се слагат брекети?
Че моята (на 11) е от 2 години с шини и виждам, че захапката и зъбите вече са добре, но все още ги слага само нощес. Скоро е на ортодонт, ама сега и брекети ли?

# 463
  • Бургас
miamim, всеки случай е индивидуален, не може да се говори по принцип

# 464
Не е задължително. Първо беше шина за да държи празните места на преждевременно извадените млечни зъби. Надявахме се като поникнат да я махне. Те поникнаха, но ортодонтката видя, че предните горни зъби отиват напред - избутва ги с език. Направи шина с преграда за езика. В Гирмания ортодонта каза: не знам как е било преди, трябва да мине време и да видя. Минаха месеци и каза да, само с тая шина няма да стане трябва логопед. Завърши курса при логопеда, уж научи езика да стои на място и ортодонта каза, че ще започне с брекети и така ще прибере зъбите и ще коригира един зъб, ще затвори странично отворена захапка. Нищо не каза за шината.  И сега като не я е носила няма шанс да си я пъхне в устата. Отделно е блокирал болта и не върви на никъде. Задължително утре ще се обадя и ще обясня. Просто единственото, което беше казал преди месеци е вече да не я върти всяка седмица, а веднъж в месеца. Аз съм виновна де. Просто се тревожа да не каже, че нещо се е променила картината, но това са брекети. Той ги напасва. През декември беше казал, че ще изчакаме до май. И така през май сканираха, правиха снимки. Мисля, че също е направила скок в растежа, защото се оказа на височина пораснала. И друг път се и случвало да ходим да издърпват малко железата, че изведнъж не пасва, но сега е много.

Общи условия

Активация на акаунт